Vali Tuna: “100. Yıl İçin Proje Üretmeliyiz”
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, İl Genel Meclis yemeğinde yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümü için yeni projeler üretip bu yılı değerlendirmemiz gerektiğini söyledi.
Çanakkale İl Genel Meclisi, Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Kampüsü’nde öğle yemeği düzenledi. Yemekte Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Meclis üyeleri ve çeşitli bürokratlar bir araya geldi. Yemekte ilk konuşmayı yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, her yıl geleneksel olarak bir araya geldiklerini söyledi. Tekin, “Yıllardan beri İl Genel Meclisimizin çalışma dönemi bütçe öncesi ve Nisan ayında 2 defa yıllık olarak geleneksel olarak yemek programı düzenliyorduk. Bu düzenlemiş olduğumuz yemek programı da bunlardan bir tanesidir. Bizler İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresinin karar organı olarak kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde hakikaten büyük bir öz veriyle çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımıza yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Türkiye’deki 3 tane yerel yönetimlerden bir tanesidir. İl Özel İdaresinin Yerel yönetim olmasının en büyük özelliklerinden bir tanesi karar organı İl Meclisinin seçmenler tarafından seçilerek meydana gelmektedir. Bizler İl Genel Meclisi üyeleri olarak hem ilimizin sorumlu olduğumuz yerlerdeki yol su diğer sorunlarını bütçe imkanlarıyla çözmek, hem de ilimizin ekonomik ve sosyal bakımdan kalkınmasına öncülük etmek için ciddi gayret sarf ediyoruz. Bu çerçeve de ilimizdeki bütün kuruluşlarla da gayet iyi diyalog içerisinde bu çalışmaları yürütüyoruz. Çanakkale İl Genel Meclisi hepinizin bildiği gibi 34 üye den oluşmaktadır. Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinden oluşmaktadır. Biz mecliste 3 parti olarak Çanakkale geleceği ve hizmet etmek için çalışıyoruz. Tek bir parti gibi çalışıyoruz. Hedefimiz Çanakkale’ye hizmettir” dedi.
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise İl Genel Meclisi’nin Çanakkale için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Vali Tuna konuşmasında, “Temmuz ayı olağan toplantısı İl Genel meclisimiz malum bu hafta yapılıyor. Her ay bildiğiniz gibi bu toplantılar düzenli olarak yapılmakta. Biz de bu toplantılarda birlikte olmaya çalışıyoruz. Kendilerine görüş ve önerilerimizi iletiyoruz. Taleplerimiz olursa onları da iletiyoruz. Onlarda bunu değerlendiriyorlar ve il için önem arz eden konularda tabii ki üzerlerine düşeni yapmaya çalışıyorlar. Ben Çanakkale’de görev yaptığım süre içerisinde İl Genel Meclisimizi gayet seviyeli yapıcı bir diyalog içerisinde oldum. Bu nedenle tüm ile genel meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Amacımız daha iyi bir Çanakkale. Çanakkale için neler yapabiliriz. Bunun için uğraşıyoruz. Ama tabii il genel meclisi üyelerimiz de aslında şimdi biliyorlar ama bundan sonra bunun daha da çok bilmeleri konusunda şahsen rica ediyorum. Nasıl ki milletvekillerimiz seçildikleri bölgeyi değil, bütün Türkiye içerisinde yaşayan insanları temsil ediyorlar. Onlarda burada sadece seçildikleri ilçeyi değil, bütün Çanakkale’yi temsil ettiklerini daha çok farkında olup ona göre ilin genelini ilgilendiren önemli konularda daha fazla söz sahibi olmak önemli projelerin altına imza atmak gibi bir fırsat var. Yoksa böyle küçük küçük şeyler ile uğraşmaktan kaynaklarımızı tamamen onlara yöneltmekten daha güzel genel herkesin faydalanacağı sonuçta herkesi ilgilendirecek projeleri ıskalamış olmayalım diye düşünüyorum. Belirgin bir şey yok söylediğimde ama genel bir tavsiye olarak değerlendirilmesi lazım” dedi.
HEDEF 2015
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, kentin tüm dinamikleriyle Çanakkale Savaşlarının 100. Yılına yeni projeler ile hazırlanması gerektiğini vurguladı. Vali Güngör Azim Tuna, “Biliyorsunuz son dönemde Çanakkale ye olan ilgi alaka artıyor. Gelen giden ziyaretçilerimiz artıyor. Çanakkale’nin özellikle turizm potansiyeli öncelikli olarak daha artmaya başladı. Ancak biz şehir olarak daha buna yetersiziz. İnsan gücü yani sektörel olarak eksiğimiz var. Bunları tamamlamamız lazım. Dolayısıyla politikalar oluşturulurken merkezi tabii yerel yönetimlerin bir koordinasyon yani iş birliği halinde olması lazım. Bir de önümüzde yaklaşan 2015 süreci var. Yani bu Çanakkale için bir fırsattır. Her zaman ele geçmez. Bunu iyi değerlendirip nasıl bundan azami fayda elde edebiliriz, başarı kazandırabiliriz, bunun için oturup el birliği ile projeler yapmaya başlamamız lazım. Biz bir şekilde yapacağımız projeler ile bakanlıklardan bir takım fonlardan çok global düşünüp proje üretip çok fazla katkı almaya çalışmamız lazım. Bakanlıklardan projeler ile özel idareye katkı almak mümkün. Bundan sonra belki daha çok üzerine düşeceğiz. Şu anda bazı alt yapı hizmetleriyle olarak kredi kullanımı söz konusu yol kapalı devre sulama sistemleri gibi. Bu Çanakkale için aciliyet arz eden hizmetler için özel idaremiz bunun kararını aldı ve yolunda yürüyor. Bu önemli bir hizmet bunun için teşekkür ediyorum. Bize de çok fazla zararı olmayacak azar azar taksitler ile ödenecek bir kredi biz bu şekilde hizmetlerimizi görmüş olacağız” şeklinde konuştu.
GESTAŞ’TA YAPILAN ZAM
Gestaş’a ait gemilerin geçiş ücretlerinde yapılan zam ile ilgili görüş bildiren Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, “Gestaş’ımız var zaman zaman eleştiriliyor. Son zamanlarda fiyatlar arttığı şekilde görüşler var. Bu arada yeri gelmişken şunu söyleyeyim ben. Fiyat artışı çok cüzi bir artış. Daha geçen seneden belirlenmiş ama uygulanmamış bir artış. Biz şu kararı da aldık. Biz bu yaptığımız artışı 2.5 lira gibi 2015 için ayrı bir fon oluşturuyoruz. 2015 hazırlıkları kapsamında herkesten katkı bekleyeceğiz. Herkes üzerine düşeni yapsın istiyoruz. Belediyemizde yapsın onlardan da bekliyoruz. Bu paraları sadece 2015 projelerine harcayalım. Bizde yerel katkı sağlayalım her şeyi Ankara’dan beklemeyelim. Buradan artık bir seferberlik başlatıyoruz. Çalışma grupları oluşturuyoruz. Ortak akılla istişare ederek bir takım projeler ortaya çıkarıp onların arkasında durmaya gayret edeceğiz” dedi.
[Kaynak: Medya Hedef]
Yorumlar...
Henüz yorum yok...