Türkçe Yaz Okulu Sertifika Töreni TÖMER’in Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

17 Ağustos 2013

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi TÖMER (Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi) ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile haftalık hızlandırılmış Türkçe kursu mahiyetinde 25 farklı ülkeden 30 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Türkçe Yaz Okulu’nun sertifika töreni Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirildi.

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Aziz Kılınç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tekkoyun, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Caner, Yunus Emre Enstitüsü Okutmanı ve program koordinatörü Sinem Koçak, TÖMER okutmanları Musa Yığın ve Mehtap Yığın ile öğrenciler katıldılar.

Törende söz alan öğrenciler Türkiye’de, özellikle de Çanakkale’de bu programa katıldıkları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini, hem üniversitenin kendilerine sundukları imkânların hem de hocalarının gayret ve samimiyetinin tarifsiz olduğunu ifade ettiler.

Bu kadar farklı ırkı, kültürü ve dini bir arada ve bu kadar mutlu bir dostluk şemsiyesi altında görünce programın dünya barışı için ne kadar büyük öneme sahip olduğunu belirten öğrenciler ayrıca programın Türk kültürü ve Türkiye’yi tanımaları hususunda da kendilerine büyük katkısı olduğunu dile getirdiler. Yaz okulunun bitmesini istemediklerini belirten bazı öğrencilerin gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Prof. Dr. Aziz Kılınç, konuşmasında Türkiye’de sadece 10 üniversite ile yapılan bu protokole dahil olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yılın 12 ayı ara vermeden eğitim faaliyetine devam eden TÖMER’in bu çalışma temposu ve nitelikli eğitmen kadrosundan aldığı güç ve inançla Çanakkale’yi bölgenin Türkçe öğretim merkezi, Onsekiz Mart Üniversitesi’ni de dünyaya daha fazla açılan bir üniversite haline getirmek istediklerini dile getirdi.

Prof. Kılınç, ayrıca yeni binasına taşınan TÖMER’in daha modern şartlarda dünya öğrencilerini kucaklamaya hazır olduğunu vurguladı. Bu yönde ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in de çok büyük desteği olduğunu belirten Kılınç, “Rektörümüzün TÖMER’e üniversitemizin en yeni ve güzel binalarından birini tahsis etmesi, öğrenci ve hocaların çalışma şartlarının iyileştirilmesine önem vermesi, uluslararası vizyona sahip bir dünya üniversitesi olma konusunu ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle rektörümüz, hem diğer kurumlarla yapılan anlaşmaların hem de yabancı öğrenci potansiyelinin artırılmasında uluslararası büyüklükte olan merkezimizin önemli bir yere sahip olacağını her zaman vurgulamaktadır” şeklinde konuştu.

Program koordinatörü ve Yunus Emre Enstitüsü okutmanı Sinem Koçak da bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne ve TÖMER’e gösterdikleri misafirperverlik ve yardımseverlikten dolayı son derece memnun olduklarını belirtti ve hem öğrenciler hem de Yunus Emre Enstitüsü adına teşekkürlerini iletti.

Öğrencilerin katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir