Troas Kültür Yoluyla Alternatif Turizm
2018 Troya Yılı’nda pek çok ulusal ve uluslararası proje hayata geçiyor. 2018’in Troya Yılı ilan edilmesiyle birlikte başta Troya Tarihi Milli Parkı ve çevresinde yollar ve köylerin alt ve üstyapı çalışmaları da hız kazandı. Turistik Gezi Rotalarının oluşturulması, arkeoloji-tarih bilgi panoları ve çevre köylerin cephe iyileştirilmeleri, yeni destinasyon, rota ve alternatif turizm faaliyetlerinin yanı sıra Troas Kültür Yolu Fizibilite Çalışması da yapılıyor.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından onaylanan Troas Kültür Yolu’nun fizibilite çalışmalarının yapılması hız kazandı.
Sayısız doğal, kültürel, tarihi ve mitolojik değerleri ile ülkemiz için önemli bir turizm potansiyeli olan Çanakkale coğrafyasında; bölgenin tarihi, kültürel, doğal özelliklerini öne çıkarabilecek, sürdürülebilir turizm anlayışı ile bölgedeki diğer turizm ürünlerini besleyecek alternatif turizm kapsamında 19 etaptan oluşan toplamda 600 km’lik trekking (yürüyüş) rotası belirlendi. GMKA tarafından desteklenen Troas Kültür Yolu 1. Bölüm Fizibilite Projesi ile Troas bölgesinin kültür ve alternatif turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik yürüyüş yollarının bir turizm ürünü olarak ticarileşebilmesi amacıyla ilk etapta yaklaşık 200 km’lik bir güzergahın için kısa, orta ve uzun vadeli müdahaleler belirlenecek. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına, tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlanacak.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...