Sosyal Yaşam Evleri Katılımcılarının Bir Yıllık Emekleri Sergilendi
Çanakkale Belediyesi’ne bağlı faaliyetlerini yürüten Barbaros, Troia ve Esenler Sosyal Yaşam Evleri katılımcıların bir yıl boyunca almış oldukları eğitim ve kurslar dahilinde yapmış oldukları el emeği ürünlerin sergisi ve dönem sonu etkinlikleri hafta sonu Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.
Sosyal Yaşam Evlerinin dönem sonu etkinliğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. İlk olarak katılımcıların el emeği ürünlerinden oluşan sergiyi gezen Başkan Gökhan ve eşi Hale Gökhan, çalışmalar ve ürünler hakkında da bilgiler aldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentlilerin kendilerini geliştirebilmeleri ve sosyalleşebilmeleri için yıllar önce Barbaros Sosyal Yaşam Evi’ni açarak başlatılan sürecin, bugün geldiği noktanın çok sevindirici olduğunu belirterek sözlerine başladı. Başkan Gökhan, “Yıllar boyu takip ediyorum ve gözlüyorum; özellikle siz değerli kadınlarımız giderek artan bir şevkle ve inançla bu merkezlere sahip çıktınız. Bu merkezlerde hem sosyal hem de çocuklarınızla ve toplumla olan ilişkiler anlamında uzmanlarımız tarafından önemli katkılar sağlanıyor. Serginizi gezdim ve çok mutlu oldum” diye konuştu. Sosyal Yaşam Evleri’nde gerçekleşen eğitim ve kurslar kapsamında Halk Eğitim Merkezi yetkililerine de teşekkürlerini ileten Başkan Gökhan, Barışın Kenti Çanakkale’de, Sosyal Yaşam Evlerindeki birlik ve beraberliğin imrenilesi bir tablo olduğuna da vurgu yaptı. Gökhan, “Bu, barışın tablosudur. Bu kentin kadınları, çocuklarıyla beraber toplandılar ve ürettiler. Biz de bir yılın emeğinin sonuçlarını görmek üzere toplandık. Hepinizi tebrik ediyorum, emekleriniz için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Katılımcıların Mesajını Alıyoruz”
Sosyal Yaşam Evleri katılımcılarının üretmiş olduğu file torbalarla da yakından ilgilenen Başkan Gökhan, “Yaptığınız şeyler bazı mesajlar da içeriyor. Burada file torbalar yapmışsınız. Bize buradan mesaj var; ‘Başkan, bak biz üretiyoruz. Gel, şu naylondan bu şehri kurtar’ diyor. Çocuklarımız da oturmuşlar, kese kağıdı yapmışlar, üzerlerine resim yapmışlar. Naylondan bu kenti kurtaralım. Böylelikle çevremizi de korumuş olalım. Bu, bir araya gelip üretmenin sonucudur. Hem topluma hem çocuklarınıza örnek oluyorsunuz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ise, Sosyal Yaşam Evi katılımcıları bir yıl boyunca almış oldukları eğitim ve kurslar dahilinde çalışmalarını ve emeklerini sergileme şansı bulurken, minik katılımcılar da dans gösterileri ile büyük alkış aldı.
[canakkale.bel.tr]
Yorumlar...
Henüz yorum yok...