Pan Görsel Kültür Derneği’nden Aralık Ayı Etkinlik Rüzgarı

10 Aralık 2015

Görmek, birikim ister düşüncesiyle üç yıl önce yola çıktığından bu yana kuruluş amaçlarının başına fotoğraf, sinema ve görsel kültürü geliştirecek diğer dallarda atölyeler aracılığıyla eğitim çalışmaları, film gösterimleri, söyleşiler ve farklı bakış açıları kazandırmaya yönelik etkinlikler düzenlemeyi koyan Pan Görsel Kültür Derneği, Çanakkale’nin kültürel belleğine katkı sağlamaya ve kentte yaşayanlarla görsel sanatları buluşturmaya devam ediyor.

Pan Görsel Kültür Derneği’nin gelenekselleşen ve merakla beklenen atölye çalışmalarında yeni dönem eğitimleri başlıyor. Katılımcıların ilgisi ve talebi üzerine bu yıl atölyelerini çeşitlendiren Pan Görsel Kültür Derneği’nin Temel Fotoğrafçılık, Kısa Film, Yaratıcı Yazarlık, Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri Atölyeleri; bu alanlara ilgi duyan, merak salan, hayal kuran, şimdiye kadar belki biraz geride duran ama artık kendisi için adım atmaya hazır olan, yeni oyun bahçesini arayan arkadaşlarını bekliyor.

Atölyeler Başlıyor
Pan Görsel Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arkeolog – Fotoğrafçı Aykan Özener’le Temel Fotoğrafçılık Atölyesi’nin dersleri, fotoğrafın tarihi, fotoğraf okuma ve temel fotoğraf tekniklerini içeriyor. Atölyeye katılmak isteyenlerin fotoğraf makinesi olması gerekmezken, iyi bir fotoğrafın iyi bir fotoğraf makinesinden ziyade görmeyi ve hissetmesini bilen gözler ve kültürel birikimle çekileceğinin her fırsatta altını çizen Aykan Özener, fotoğraf makineleri ile ilgili dersler de içeren atölyeyi tamamlayanların istedikleri makineyle fotoğraf çekmeye başlar hale geleceğini söyledi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Akça ile Kısa Film Atölyesi; senaryodan film okumaya, sinema tarihinden kurguya, kısa film tekniklerine sinemanın büyülü dünyasının kapılarını aralayacak. Oyuncu- yazar Pembe Akgün ise Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nin yaratıcılık, kendini bilmek, ıraksak düşünmek, bakmak ve görmek, hikaye ve karakter yaratmak gibi başlıklar altındaki derslerinde öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak. Bülent Genç’in eğitmenliğinde bu dönem ilk kez düzenlenen Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri Atölyesi’nde ise ses, duyum ve akustik, editing mix mastering, kayıt teknikleri, kayıt cihaz ve formatları gibi konular işlenecek.

13 Aralık Pazartesi gününden itibaren başlayacak kurslarla ilgili ayrıntılı bilgiye derneğin sosyal medya hesabı https://www.facebook.com/pangorselkulturdernegi adresinden ulaşılabilir.

Her Çarşamba, Pan Sinema GecesiEditing Mix Mastering
Sinyal, Kablo ve Konnektörler
Ses kayıt ekipmanları (Mikrofon,Hoparlörler ,Mikser, Amflifikatör ..)
Dijital Ses Teknolojisi
Kayıt Cihaz ve Formatları
Sinyal İşlemciler
Kayıt Teknikleri
MIDI
Editing Mix Mastering

Sinyal, Kablo ve Konnektörler
Ses kayıt ekipmanları (Mikrofon,Hoparlörler ,Mikser, Amflifikatör ..)
Dijital Ses Teknolojisi
Kayıt Cihaz ve Formatları
Sinyal İşlemciler
Kayıt Teknikleri
MIDI
Editing Mix Mastering

Çanakkale’de bir kış klasiği haline gelen Pan Sinema Geceleri, her Çarşamba akşamı saat 19.00’da bir başka hikayenin ışığını perdesine yansıtarak, soğuk kış gecelerine sıcak renk katmaya devam ediyor. Aykan Özener moderatörlüğünde gerçekleşen Pan Sinema Geceleri, her hafta bir başka temada, dünya sinemasının hatırı sayılır ödüllerini almış ya da bağımsız film festivallerinde ön plana çıkmış filmlerle alternatif film arayışında olan izleyicilerin arşivine zengin notlar düşüyor. Ayrıca 18-24 Aralık tarihleri arasında Çanakkale’ye ikinci kez uğrayacak olan İşçi Filmleri Festivali’nin düzenleyicileri arasında yer alan Pan Görsel Kültür Derneği, festival filmlerinin Çanakkale izleyicisi ile buluştuğu gösterim noktalardan biri olacak.

“Türkiye’yi çizgilerden okumak”

Fotoğraf sergileri, atölyeler ve film gösterimleriyle ilham veren, bakış açısını değiştiren buluşmalara ev sahipliği Pan Görsel Kültür Derneği, bunların yanı sıra söyleşilere ve farklı etkinliklere de imza atıyor. Grafik tasarımcı Ragıp İncesağır, Çanakkaleyi üç hafta boyunca 1923’ten Bugüne Kadar Türkiye’yi Çizgilerden Okumaya çağırıyor. İlki 10 Aralık Perşembe akşamı saat 19.00’da düzenlenecek “çizgili sohbette” 92 yıllık Cumhuriyet tarihi bu kez karikatürler üzerinden anlatılacak.

 Ayın Konuğu, Fotoğrafçı Berge Arabian
Şimdiye kadar birçok önemli fotoğrafçıyı ve sergilerini Çanakkale ile buluşturan Pan Görsel Kültür Derneği bu ay Suriye doğumlu Ermeni asıllı fotoğrafçı Berge Arabian’ı ağırlıyor. 25 yıldan bu yana foto – hikayeler ve uzun soluklu fotoğraf projeleri geliştirerek çalışmalarını sosyal belgeseller üzerinde odaklayan Berge Arabian, 12 Aralık Cumartesi günü saat 17.30’da, Pan Görsel Kültür Derneği’nde olacak. Fotoğrafçı Berge Arabian,  babası, büyükanne ile büyükbabasının 1930’larda Diyarbakır’dan Halep’e doğru yaptığı zorunlu göçün görsel güncesini anlattığı “Hasret”, 37 yıl yaşadığı ve fotoğrafa merak saldığı Toronto’da şehir merkezinde makinesiyle dolaşırken rastladığı genç ve evsiz bir topluluğun hikayesi anlattığı
“Punk in Love” ve Parkinson hastası annesinin son iki yılını fotoğrafladığı çarpıcı çalışması “Mother (Ana)” adlı sergilerini ve fotoğraflarının hikayelerini paylaşacak, merak edilenleri yanıtlayacak. Baykuş Cafe ve Limani Hotel’in katkılarıyla gerçekleşecek etkinlik herkese açık ve ücretsiz.

1994 yılından beri serbest fotoğrafçı olarak, “NOW” dergisinde çalışan, çeşitli kişisel ve grup sergilerine katılan, 2007 yılında Dalai Lama’nın Toronto’yu ziyaretinin resmi fotoğrafçısı olan Berge Arabian beş yıldır İstanbul’da yaşıyor. Uluslararası Belgesel fotoğrafçılığın önemini ve gündelik insan yaşamı ve insanlık hallerini kavrayışına yönelik ilgisini bilerek yıllardır çeşitli dini, politik ve sosyal toplantıları belgeliyor. Agos Gazetesi’nin fotoğraf editörlüğü yapıyor, yazı yazıyor.

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir