Milletvekili Adayları Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bir Araya Geldi
12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Çanakkale’den milletvekili adayı olan AK Parti, CHP ve MHP milletvekili adayları Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) konuğu olarak üyelere kendilerini tanıtıp yapacakları projeleri anlattı.
Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, oda olarak Çanakkale’yi bir yatırım merkezi haline getirip üyelerin rekabet gücünü arttırarak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “ÇTSO Çanakkale’nin hedeflerinin teminatıdır. Bu camia daha güçlü bir Çanakkale için her türlü zorluğa göğüs germesini bilen, inançla ve sabırla çalışan insanların ocağıdır” dedi.
Ardından ÇTSO’ya konuk olarak gelen AK Parti Milletvekili Adayları Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, Sebahattin Güner ve Yeşim Karadağ; MHP’den Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu, Enver Koç, Mehmet Doğan ve İbrahim Kürşat Tuna ve CHP’den de Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan kısaca kendilerini tanıttı. CHP’den Bülent Öz ve Ahmet Küçük’ün toplantıya katılmaması ise dikkat çekti.
Her partiden bir kişinin konuşma yapacağı toplantıda kura çekilişi sonucu ilk sırada MHP yer alırken, ikinci sırada CHP, üçüncü sırada da AK Parti yer aldı. İlk konuşmayı yapan MHP’den ilk sıra Milletvekili Adayı Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu, Çanakkale’nin Hakkari standartlarında köylere sahip olduğunu iddia ederek, “Örneğin Yenice ve Bayramiç’in köyleri maalesef bu şekilde görünüyor. Şehir merkezi ise turizm konusunda bir potansiyele sahip olmasına rağmen maalesef bundan yeterince faydalanılamıyor. Ticaret ve turizmin gelişmesinde etkili olan ulaşım konusunda da büyük sıkıntılar var. Çanakkale turizm merkezi haline gelememiş durumda. Çanakkale’de en kısa sürede ulaşım ve turizm mastır planı şart. Bununda yıllar süren bir çalışmayla değil, 2 aylık bir çalışmayla tamamlanması gerekir. Eğer milletvekili seçilirsem bu konuya öncelik vereceğim. Eğer halkımız bize iktidar değil, muhalefet görevi verirse yine bu konuları programa aldırıp bunun takibini yapacağız. Eğer bunlar için gerekli kaynak aktarılmazsa ve gereken yapılmazsa bunu halkımıza söyleyip çalışmayan milletvekillerini şikayet edeceğiz” dedi.
Konuşmasında seçimler konusunda çok ilginç bir söz de söyleyen MHP Milletvekili Adayı Çorapçıoğlu, Türkiye genelinde kurulan Kalkınma Ajanslarının eyalet sisteminin hazırlığı olduğunu da iddia ederek, “Vali hasta olduğu zaman Kalkınma Ajansı’nın başına Belediye Başkanı geliyor. Örneğin Diyarbakır’da Vali hastalandığında başkanlığa Büyükşehir belediye başkanı gelebiliyor. Bu da ülke genelinde 11 eyalet anlamına gelebiliyor. Bu sebeple 12 Haziran seçimleri Federe Kürt Devletine evet diyenlerle demeyenlerin oylaması şeklinde olacak. Bu sebeple biz burada MHP olarak bu tehlikeyi göz önünde bulundurarak ödünç oylara da talibiz” dedi.
“ÇANAKKALE’YE İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTENİN KURULMASINDAN YANAYIZ”
İkinci sırada söz alan CHP Milletvekili Adayı Ali Sarıbaş da yaptığı konuşmada CHP’nin birçok ilde önseçim yaptığını belirterek, “Çanakkale de bu illerden birisi. Bu da partimizdeki demokrasiyi açıkça gösteriyor. Çanakkale’nin en önemli sorunları arasında ulaşım sıkıntısı yer alıyor. Harita üzerinde Çanakkale çok kolay ulaşılabilir bir yer gibi görülmesine rağmen, maalesef bunun böyle olmadığı yollara bakıldığında açıkça görülüyor. Bunun dışında Çanakkale’ye ikinci bir üniversitesinin kurulmasından yanayız. İkinci üniversite mevcut üniversitemizle birlikte ilimize önemli katkılar sağlayacak. Buna inanıyoruz. İlimiz maalesef son 9 yılda yatırımlar konusunda düşük bütçe kaynakları sebebiyle yeterince hizmet alamıyor. Bunun arttırılması şart. İlimizde fabrikaların birbiri ardına kapanması doğal olarak işsizliği de arttırdı. Çanakkale’de 2002’de 5 bin 629 olan icra dosyası sayısı 2011’de 17 bin 428’e kadar çıktı” dedi.
“GELİBOLU YARIMADASI’NA YAPILAN YATIRIMLARLA YILLIK 2 MİLYON OLAN ZİYARETÇİ SAYISINI 5 MİLYONA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”
AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Daniş de yaptığı konuşmada Çanakkale’nin batının Hakkari’si kelimesi sadece güldüğünü belirterek, “AK Parti olarak 9 yılda yaptıklarımız ortada. Türkiye’nin batısında yer alan Çanakkale’nin en fazla hizmeti alabilmesi için gerekli ödenekler ilimize gönderiliyor. Çanakkale maalesef sektörel anlamda turizmden faydalanamıyor. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Ulaşım problemini çözmek amacıyla yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi. Çanakkale’de 150 kilometrelik duble yol yapıldı. 150 trilyon liralık paranın harcandığı Çanakkale’deki duble yollara 2011 yılında ayrılan ödenek ise 200 trilyon liraya ulaştı. 2012 yılı sonu itibarıyla ise ilimizde yol sorunu kalmayacak. Bütün hepsi tamamlanacak” dedi. Çanakkale’de büyük sorun olan ve yıllardan buyana da tepkiye sebep olan İntepe varyantı ile ilgili de açıklama yapan Mehmet Daniş, “Bu konuda da proje tamamlandı. İntepe’ye viyadük yapılacak. Temmuz ayında da bu konu ile ilgili ihale yapılacak” dedi.
Tarımda markalaşmadan yana olduklarını bu konuda gerekli çalışmaları sürdüğünü de belirten Mehmet Daniş, “Gelibolu Yarımadasına yapılan yatırımlarla yıllık 2 milyon olan ziyaretçi sayısını 5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca Troia Müzesi ile ilgili proje teslimlerinin süresi tamamlandı. 1 Haziran’da da müze ile ilgili yarışmayı kazanan proje belirlenecek. Kazanan projeyi de Kültür ve Turizm Bakanımızın da katılımı ile 1 Haziran’da Çanakkale’de açıklamak istiyoruz. Bizler Çanakkale’ye gecekondu müzesi değil, dünyanın hayran kalacağı bir müze yapmak istiyoruz” dedi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattı dışında Güney Marmara’da da deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş’nin hastane gemi projesi üzerinde de durduğunu belirten Mehmet Daniş, “Bu projemizi de önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Ayrıca Hamidiye Tabyalarının bulunduğu kısmın devri yapıldı. Asker artık oradan çekildi. Bu yer Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçti. O yeri de açık hava müzesi haline getireceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ise milletvekili adayları ÇTSO üyelerinin sorunlarını cevaplandırdı.
İHA
Yorumlar...
Henüz yorum yok...