MHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Halil Rüştü Akgün, ÇTSO’yu Ziyaret Etti
Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı Halil Rüştü Akgün, partisinin Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.
ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, Halil Rüştü Akgün ve adayları, ÇTSO Başkanı Bülend Engin ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette, ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcıları Mert Mildon ve Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel, Mehmet Özkurnaz, Selçuk Semizoğlu, Hasan Yürükçü, Hikmet Sezen, Mustafa Kansu ve Genel Sekreter Sema Sandal ev sahipliği yaptılar.
MHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Akgün ve ekibine “Hoş geldiniz” diyen ve yerel seçimlerde başarılar dileyen ÇTSO Başkanı Bülend Engin, yerel seçimlerle ilgili birkaç soru hazırladıklarını belirterek, “Bu soruların gelişmiş bir Çanakkale hedefi için faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.
Bülend Engin, Akgün’e şu soruları yöneltti:
- 1? Yılardır gerek ulusal gerekse uluslararası fuarlar, değişik etkinlikler ve geziler olmaktadır. Söylemin dışında icraatta kentimizin gelişimine bu organizasyonların katkısı ne olmuştur? Başkan olursanız bu konudaki tutumunuz ne olacak?
- 2? Şehrimizin gelişimi için; temel unsur nedir?
- 3? İlimiz; İzmir-İstanbul-Bursa üçgeninin her bir köşesine 300 ila 350 km. mesafede iken Çanakkale’ye ulaşım zorluğunu neye bağlıyorsunuz? Boğaz Köprüsü, Demiryolu, Kruvaziyer Limanı, Yat Limanı ve de Çarşımızın şanına yakışır çarşı olması için görüşleriniz nedir?
- 4? Odamızı ziyaretlerinde Belediye Başkanımızın da teyit ettikleri gibi mevcut hava alanımız ile ilgili çok değişik sayıda ve nitelikte mania alanı haritalarının yürürlükte olmasını neye yorumluyor ve bu konuda görüşünüz nedir?
- 5? Çanakkale’nin kendine öz bir mimari ile mevcut yapılarının restorasyonu dahil Çanakkale’nin çok özel cazibe kenti olması için proje hazırlığınız oldu mu? Görüşleriniz nedir?
- 6? Belediyecilik anlayışınız nedir? Belediyecilik kavramınız içinde korumacılık, rekabetçilik unsurları için görüşleriniz nedir?
- 7? Belediyecilik anlayışınızda yatırımcının yeri nerede olacaktır? Çanakkale’ye gelecek yatırımcılar için ne düşünüyorsunuz?
Partisinin Belediye Meclis Üyesi adaylarını ÇTSO Yönetimine tek tek tanıtan Halil Rüştü Akgün, yaptığı konuşmada ticaret ve sanayi odalarının bir ülkede ekonominin can damarı olduğunu, toplumun ekonomik gelişimini tasarladığını belirtti. Akgün, “Bu görevini son yıllarda başarıyla ifa etmekte olan ÇTSO proje üretiminde yatırımcı kuruluşların önüne geçmiştir. Projeleri tartışılsa da takdir edilmektedir” dedi.
Akgün, fuarları tanıtım açısından önemsediklerini ancak bunun da bir altyapı sorunu olduğunu belirterek, fuarları Belediye’nin organize etmesi gerekirken, bu işi STK’ların yaptığını söyledi. Akgün, “Çanakkale Belediye Başkanlığı görevi bize tevdii edilirse, öncelikli hedefimiz bu fuarları Çanakkale’de organize etmek ve sürdürmek olacaktır” dedi.
Çanakkale ekonomisinde 3 sektörün ana motor görevi gördüğünü ifade eden Akgün bunların tarım ve tarıma dayalı sanayi, turizm ve üniversite olduğunu, yenilenebilir enerji sektörünün de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Tarımda Çanakkale’ye özgü ürünlerde mutlaka patentlerin alınması ve markaların tescil edilmesi gerektiğini, turizmin gelişmesinde ise motor görevinin Belediye’de olduğu vurgulayan Akgün, altyapının tamamlanması, kentin hinterlandının Truva, Gelibolu ve Çardak’ı da içine alarak geniş tutulması ve turizmde yatırım ve iman planı tadilatı için gelenlerin kapılarda bekletilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Çanakkale’ye tek üniversitenin yetmeyeceğini, üniversitelerin kendi aralarında yarışması gerektiğini söyleyen Akgün, “ÇTSO’nun üniversite konusunda iki fakülte açma projeleri var, bunu takdirle karşılıyoruz” dedi.
Çanakkale’nin en büyük sorunlarından en büyük sorunlarından biri olan ara eleman ve eleman sıkıntısı konusuna da değinerek, bu konuda ÇTSO’nun da işbirliği ile kurumlar olarak ortak hareket ederek eğitim programları düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
Çanakkale’de Boğaz Köprüsü’nün geç kaldığını ifade eden Akgün, sözlerine, “Eğer köprü olmazsa, Çanakkale’nin Türkiye’nin iddialı kentleri arasına girmesi mümkün değildir. Çanakkale’ye demiryolu, Kruvaziyer Limanı ve Yat Limanı mutlaka şarttır. Ancak önce turizm altyapısının kurulması lazım. Korumacılık yatırıma engel olursa buna karşıyız. Hedefimiz Çanakkale’yi geliştirmek. Çanakkale’nin kontrollü, düzenli, kendi iç yapısıyla gelişmesini istiyoruz. Kent turizme hazır hale getirilmelidir. Dışardan gelecek yatırımlara asla karşı değiliz. Yatırımcı bizim için çok önemlidir. Yatırımcının önünü açarız, yeter ki yatırım yapsın ve her konuda istişareye açığız” diyerek devam etti.
ÇTSO Başkanı Bülend Engin ve MHP Belediye Başkan Adayı Halil Rüştü Akgün, Çanakkale’de yatırımlara engel olan hava mania alanı haritalarının kaldırılması ve mevcut havaalanının yerinin yanlış olduğu, mutlaka şehir dışına taşınması gerektiği konularında uzlaştılar. Bülend Engin, “Çanakkale’de çok sayıda değişik hava mania alanı haritası var. Zamanında Çanakkale’de yatırım yapılmasına engel olmak isteyenler bu mania alanı haritalarını düzenlemiş. Çanakkale büyümesin diye her şey yapılmış zamanında” diye konuştu.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...