“Merkez Ortaokulunu Geri İstiyoruz”
Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Merkez Ortaokulumu Geri İstiyorum çalışma grubu eski merkez ortaokulu önünde düzenlediği basın açıklaması ile mücadelenin sürdüğünü vurguladı. Yapılan konuşmalarda Cevatpaşa Mahallesinin ortaokul ihtiyacı vurgulanarak Milli Eğitim’den bir an önce çözüm bulması istendi.
Cevatpaşa Mahalle Meclis Başkanı Şevket Ağan yaptığı konuşmada; “Merkez Ortaokulu eğitime başladığı yıl 30 derslik, 2 fen bilgisi, 2 teknoloji laboratuvarı, 1 iş ve resim atölyeleri ile hizmet veriyordu. Merkez Ortaokulu depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 2012 yılında yıkılmış ardından 2 ayrı bina yapılarak biri Mustafa Kemal İlkokulu olarak hizmete başlamış diğer binası da alt tarafı Bilim Sanat Merkezi, üst katları İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmete girdi. Şimdi yeni eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yerine İmam Hatip Ortaokulu taşınarak çalışmaya başlamıştır. Cevatpaşa mahallesindeki üç okuldan bu sene ortaokula gidecek çocukların sayısı 305’tir. Gazi ortaokulu öğrenci sayısı geçen sene 873 iken bu sayının bu sene daha da arttığı aşikardır. Gazi ortaokulunun kapasitesinin azlığı 5 sınıfın 12 metrekare olması laboratuvar, beden eğitimi salonu, yeterli bahçe genişliğinin olmaması düşünülürse ortaokula ihtiyacı olan öğrencilerin Gazi ortaokulu veya diğer ortaokullarda Cevatpaşa, Cumhuriyet gibi ne şartlarda eğitim öğretim göreceği malumunuzdur. Bu da bize Merkez Ortaokulunu isteme hakkını vermektedir. Merkez Ortaokulu yerine yapılacak olan İmam Hatip Ortaokuluna karşı değiliz ama Cevatpaşa mahallesinde bir ortaokula ihtiyacımız vardır bunun mücadelesini vermekteyiz” dedi.
Veli, öğretmen ve Çanakkale Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş yaptığı konuşmada; “Bugün tüm okullar 2014-2015 yeni eğitim öğretim yılına başlamıştır. Cevatpaşa mahallesindeki ortaokul öğrencileri yine mahallelerinde orta okul olmadığı için esenlerdeki Cevatpaşa ortaokuluna, İsmet paşa mahallesindeki Gazi ortaokuluna ve Cumhuriyet ortaokuluna gitmişlerdir. Bu sabah eski Merkez ortaokulunun yerine yeni yapılan ortaokul binası olan bilim sanat merkezinin bulunduğu binaya İmam Hatip ortaokulunu Cevatpaşa mahalle halkının karşı çıkmasına rağmen Ağustos ayında taşımışlardır. İl Milli Eğitim müdürlüğünün açıkladığı gibi 156 öğrenci değil 90-100 kadar öğrenci ile İmam Hatip ortaokulu yeni eğitim öğretim yılına başlamışlardır. 400 öğrenci kapasiteli bu ortaokul binasını 100 öğrenciye tahsis etmişlerdir. Cevatpaşa mahallesinden 4. sınıfı bitirip 5. sınıfa giden 305 öğrenci mahalle dışındaki okullara gitmek zorunda bırakılmışlardır. Servis ücreti, öğlen yemeği masrafları öğrencinin okula gidiş ve gelişlerdeki güvenliği ile iklim şartları düşünüldüğünde bu nasıl eğitim pedagojisi ve planlaması anlayışıdır ki Milli Eğitim Yönetimi olarak öğrenci ve velilerine bu çileyi reva görmüşlerdir. Bu okul binası imam hatip ortaokuluna fiziki olarak eğitim açısından uygun değildir. Derslik olarak planlanmış okul binasının bölümlerini abdesthaneye, ibadethaneye ve yemekhaneye çevrilerek Okul binasına dönüştürülemez. Bu eğitim pedagojisinin temel mantığına tamamen aykırıdır. 400 kişilik bir okul binasını 90-100 mevcutlu bir okula verilmesi eğitimin planlanma ilkesine de aykırıdır. Çevre ortaokullarda bu yüzden oluşan 40-45 kişilik kalabalık sınıflarda bu yanlış politikanın bir sonucudur. Biz Cevatpaşa mahalle halkı ve velileri ile birlikte mahallemizde çocuklarımızın yürüyerek ve güvenli bir şekilde gidiş geliş yapabileceği bir ortaokul istiyoruz. Biz merkez ortaokulumuzu geri istiyoruz” dedi.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...