Kınalı Tekirdağ Çanakkale Otoyolu Halkın Görüşüne Açıldı
Çanakkale 1915 Köprüsü’nü de kapsayan Kınalı Tekirdağ Çanakkale Savaştepe Otoyolu projesi 10 günlüğüne halkın görüşüne açıldı.
İstanbul Silivri Kınalı’dan başlayacak olan Kınalı Tekirdağ Çanakkale Savaştepe Otoyolu projesinin ÇED raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli görülüp kabul edildi. Bakanlıktan geçen proje halkın görüş ve önerilerini almak üzere görüşe açılacak olup, halktan gelen görüşler dikkate alınarak rapor içeriğinde eksiklikler varsa tamamlanacak ve ek çalışmalar gerekiyorsa gerçekleştirilecek.
Bu kapsamda nihai kabul edilen Kınalı Tekirdağ Çanakkale Savaştepe Otoyolu ÇED raporu 10 gün boyunca halkın görüşüne açıldı. Halk görüş ve önerileri için İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edebilir.
Kınalı Tekirdağ Çanakkale Savaştepe Otoyolu projesi toplam 324,415 kilometre uzunluğu sahip. 2 kesimden oluşan Kınalı Tekirdağ Çanakkale Savaştepe Otoyolu’nun 1. kesimi İstanbul Silivri’den Balıkesir’e kadar olan yolları kapsıyor. 2. kesimi ise Gelibolu ile Lapseki arasında hayata geçirilecek Çanakkale 1915 Köprüsü’nü ve bağlantı yollarını içine alıyor.
Proje Detayları Hakkında
Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu (1. ve 2. Kesim) toplam otoyol uzunluğu 324,441 km dir. Projelendirme tekniği ve bölgesel ayrım nedeni ile otoyol güzergâhı 2 bölüme ayrılmıştır.
1.Kesim otoyol toplam uzunluğu 277,599 km olup;
– İstanbul İli, Silivri İlçesi,
– Tekirdağ İli, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa ve Malkara İlçesi
– Çanakale İli, Gelibolu, Lâpseki, Çan, ve Yenice İlçesi
– Balıkesir İli, Balya ve Merkez İlçesi sınırlarından geçmektedir.
2.Kesim otoyol ise esasen sadece boğaz kesimi ve bağlantı yolları olup, toplam uzunluğu 46,816 km olup; Çanakkale ili, Gelibolu ve Lapseki ilçelerinden geçmektedir.
Projenin Ömrü bakımında incelendiğinde;
Planlanan otoyolun, 2023 yılında işletmeye açılması öngörülmekte olup, ekonomik ömür yılı ise 2063 (41 yıl) olarak açıklanmıştır. 2063 yılından sonra da gerekli daha detaylı bakım, onarım ve işletme teknikleri ile otoyolun ömrü uzatılması planlanmaktadır.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...