Kale Grubu’nda 54. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkusu

27 Temmuz 2011

Kale Grubu ile Kaleseramik Fabrikalarının 54. kuruluş yıl dönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı, fabrikaların kurulu bulunduğu Çanakkale’nin Çan ilçesinde kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama töreninde bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 1957 yılında kurulan Kale Grubu’nun bugün 5 bin 350 çalışanı, 1 milyar TL cirosu, 250’yi aşkın bayisi, 500 kayıtlı bayi ve tali bayi dahil 15 bin satış noktası ile çok büyük bir aile olduğunu belirterek, “Kale Grubu gerek yapı ürünlerinde, gerekse havacılık ve savunma sanayinde Türkiye’nin ve dünyanın en saygın, en güvenilen gruplarından birisi haline geldi. Avrupa’dan Amerika’ya, gelişen Orta Doğu’dan Afrika pazarlarına kadar 400’ü aşkın ihracat noktamız var ve 100 ülkede Kale markalı ürünlerimiz satılıyor” dedi.

“DÜNYA EKONOMİSİ TAHMİNLERİN ÜZERİNDE BÜYÜYOR”
Okyay, dünya ekonomisinin 2010 yılında gelişmekte olan ülkelerin performansı sayesinde tahminlerin üzerinde büyüdüğünü de belirterek, “Ancak bugün coğrafi olarak baktığımızda tüm Akdeniz çanağında siyasi veya ekonomik sıkıntılar yaşandığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra euro bölgesinde Yunanistan, İspanya, Portekiz ve İrlanda birbiri ardına gelen sarsıntılarla çalkalandı. Son olarak İtalya sıkıntılı günler yaşıyor. Avrupalı liderler, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkelerde borç sorunlarını çözmeyi ertelerken, ABD’de Başkan Obama’nın Senato ile uzlaşamaması ve mali reformların 2012 ertesine kalması ihtimali konuşuluyor. Bu da potansiyel ekonomik sorunların gündeme gelebileceği anlamını taşıyor. Kabul etmek gerekir ki, global olarak çok büyük bir kriz yaşadık ve bu krizin ertesinde Türkiye ekonomisinin 2011 yılındaki performansı birçok ülkeye göre daha olumlu. Reel kesim ve tüketici güven endeksleri, 2011 yılının ilk iki ayında performanslarını güçlü bir şekilde sürdürmeye devam etti. Ancak cari işlemler açığı 2011 yılının ilk ayında 5.9 milyar dolar ile geçen senenin aynı dönemine oranla iki katına çıktı. Petrol fiyatlarının geçen seneye göre yaklaşık iki kat daha yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak cari açıktaki bu artışın da şaşırtıcı olmadığını görebiliriz” diye konuştu.

“TÜM DÜNYA İÇİN RİSKLİ BİR DÖNEMDEYİZ”
Okyay, Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) beklentilerin çok üzerinde, yüzde 2,42 çıkmasının da önlemlerin beklenenden daha sert olabileceğinin işareti olarak kabul edildiğini de belirterek, “Temennimiz Türkiye’nin bu dönemi kolay atlatarak çıkışını sürdürebilmesi yönünde olacaktır. Sonuçta tüm dünya için riskli bir dönemdeyiz ve gelecekte bizi çok farklı küresel dengeler bekliyor olabilir. Bu nedenle Kale Grubu olarak Türkiye’yi de etkileyen bu koşullara uyum sağlayabilecek esnekliğe kavuşmamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“CİROMUZU 2013’TE 1 MİLYAR 7 MİLYON TL’YE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”
Okyay, Kale Grubu olarak hedeflerinin yüzde 24’lük bir büyümeyi yakalamak olduğunu da belirterek, “Kalevit, Kaledekor firmalarını Kaleseramik’in içine alarak Yapı Ürünleri Başkanlığı altında yönetmeye başladık. Hedefimiz Kaleseramik’te, seramik kaplama alanındaki başarımızı, vitrifiye, armatür ve mobilya alanında da yakalamak. Kaleseramik için 2010’da 558 milyon TL olarak gerçekleşen, 2011 için 717 milyon olarak bütçelenen ciromuzu 2013’te bir milyar 7 milyon TL’ye, 2015’te ise 1 milyar 350 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Kalekim için ise hedefimiz 2010’da 164 milyon TL olarak gerçekleşen, 2011’de 209 milyon TL olarak bütçelenen ciromuzu, 2013’de 248 milyon TL’ye, 2015’te de 300 milyon TL’ye yükseltmek. Bunun dışında savunma ve havacılık ana alanlarına odaklandık. Teknik grupta da 2010’da 114 milyon TL, 2011’de 136 milyon olarak bütçelenen ciromuzu, 2013 yılında 200 milyon TL’ye, 2015’te ise 240 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

“2011’DE HEDEFİMİZ, BÜYÜMEMİZİ DAHA DA ARTIRMAK”
Okyay, 2010 yılında satışları 800 milyon TL’den 1 milyar TL’ye çıkardıklarını da belirterek, “Bu, yüzde 23’lük bir büyümeye karşılık geliyor. 2010’da Türkiye, temelde iç talep kaynaklı olarak yüzde 8.9 büyüdü. İnşaat sektörü yüzde 17, konut ve ofis alt sektörleri de yüzde 19 büyüdü. Ancak biz yüzde 23’lük büyüme hızımızla içinde bulunduğumuz temel sektörlerden de yüksek bir gelişme kaydetmiş olduk. 2011’de de büyüme, en önemli hedeflerimizin arasında yer alıyor. Bu seneki hedefimiz, geçen seneki başarımızı yakalamak ve yüzde 24’lük bir büyüme elde etmek. 2012 yılında yüzde 15’lik bir büyüme ile 1,410 milyon TL, 2013 yılında da yine büyüme hızımızı sürdürerek 1, 615 milyon TL net satış elde etmeyi hedefliyoruz. 2015’te ise grup olarak 2 milyar TL’lik bir ciroya ulaşmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Törende bir konuşma yapan eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili Vecdi Gönül de Kale Grubu ile birlikte Türkiye’ye pek çok yeniliklerin takdim edildiğini belirterek, Kale Grubu’nun yalnız seramikte, kimyasallarda, yapı malzemelerinde değil, ülkenin savunmasında da çok önemli bir rol aldığını söyledi.

Törende ayrıca Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Murahhas Azası Dr. H. İbrahim Bodur, Kaleseramik Mali, İdari ve Ticari İşler Genel Müdürü Remzi Gula, çalışanlar adına Halil Karadeniz, Kale Grubu Yapı Grubu Başkanı Tarık Özçelik ile yabancı konuklar günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yaptı. Etkinlik, mesleklerinde 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50 hizmet yılını doldurmuş olan çalışanlar ile bayilere ödüllerinin verilmesinin ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.

KALE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI
Çanakkale’nin Çan ilçesinde kurulu bulunan Kale Grubu’nun çağdaş ve modern yönünü oluşturacak çalışmaların yapılmasının hedeflendiği “Kale Araştırma ve Geliştirme Merkezi”nin (KALE ARGEM) temeli törenle atıldı.

10 milyon TL’ye mal olacak Ar-Ge merkezinin Kale Grubu Çan Yerleşkesi’nde yer alacağını beliren yetkililer, binanın 5 bin 100 metrekarelik bir alan üzerine son teknoloji kullanılarak inşa edileceğini ifade ederek, “Tesis, Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) birimi ve workshop olmak üzere entegre iki kısımdan meydana gelecek. Yaklaşık 80-100 uzman- mühendisin çalışacağı bu birimde, Yapı Grubu, Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirerek şirket misyon ve vizyonunun oluşmasını sağlayacak çalışmaların yapılmasını sağlayacak. Ayrıca KALE ARGEM’in seramik sektöründe Ar-Ge merkezi olarak tescil edilmesi için başvuruda bulunulacak” dedi.

Temel atma törenine Kale Grubu Kurucusu İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Teknik Kimya Başkanı Osman Okyay, eski Milli Savunma Bakanı ve Antalya milletvekili Vecdi Gönül, Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, eski Başbakanlardan Yıldırım Aktuna, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Kale Grubu yöneticileri katıldı. Törenin ardından, Kale Sinter Fabrikası’nın kibrit fırınının da açılışı gerçekleştirildi.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir