‘Kadın ve Göç’ Projesinin Sanat Atölyeleri Sonuç Sergisi Açıldı

16 Haziran 2014

Belçika, Fransa, Romanya ve Türkiye ortaklığıyla düzenlenecek “Kadın ve Göç” ? Göçmen Kadınların Hafızası ve Geleceği konulu Avrupa Birliği Kültür Programı destekli sanat projesinin, Çanakkale merkezli sanat atölyeleri sonuç sergisi açıldı.

14 Haziran Cumartesi Mahal Sanat Evi’nde başlayan “KADIN ve GÖÇ” temalı sonuç sergisine; Bahriye İleri, Cem Katı, Didem Küçük, Erdal Sezer, Fatih İlhan, Gizem Alnıak, Hatip Memiş, Helin Sude Boztepe, Murat Demirtop, Nazlı Şakar, Onur Tekin, Sezen Düzakar, Sinem Simge Kılınç, Yusuf Berk Akpınar ve Zerrin Somuncu katılımcı olarak destek verdi. Atölye yürütücülüğü Joëlle Cattino, Michel Bellier, Sedef Ecer, Seyhan Boztepe ve Şahine Hatipoğlu tarafından yapılan sonuç sergisinde Deniz Erbaş, Didem Gürdoğan, Tuğba Elmacı, koordinatör İsmail Erten ile Marie Poinsot’da danışman olarak görev yaptı. Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Seyhan Boztepe, kadın ve göç temasını işleyen proje kapsamında Çanakkale’de düzenlenen sanat atölyeleri sonuç sergisinin 27 Eylül tarihinde yapılacak 4. Çanakkale Bienali’nde yer alacağını belirtti. Belirli zorluklarla yerlerinden ve yurtlarından edilen kadınların proje kapsamında yeniden gün ışığına çıkacağını vurgulayan Boztepe, ayrıca “Kadın ve Göç” sergisiyle eş zamanlı olarak 3. Uluslararası Çanakkale Bienali kapsamında Yunan sanatçı Kalliopi Lemos’un ürettiği ve Çanakkale Bienali’ne armağan ettiği yapıtın MAHAL Sanat Merkezi’nde bundan sonra kalıcı olarak sergileneceğini dile getirdi. Açılış konuşmasının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü öğrencilerinin düzenlediği performans sanatı ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı. “Kadın ve Göç” temalı sonuç sergisi, 23 Haziran tarihine kadar Mahal Sanat Evi’nde ziyaretçilere açık kalacak.

Öte yandan Mahal Sanat Evi’nde kalıcı olarak sergilenen Lemos’un “Güvenli Geçiş için Vaatler” isimli eseri, daha iyi bir yaşam uğruna, Ege sularında yaşamını yitiren yasadışı göçmenlerin mücadele ve azimlerine ithaf edilmişti.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir