!f2: İstanbul’dan Canlı @ Çanakkale

17 Şubat 2011

“!f2” için seçilen beş film, festivalin son üç günü olan 25-26-27 Şubat 2011 tarihlerinde, İstanbul ile aynı zamanda Ece Ayhan Sivil Girişimi, Çanakkale İçinde, Karınca Sanat Merkezi, Koza Gençlik Derneği ve Düş Yola işbirliği ile Çanakkale Yalı Hanı‘nda…

Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız filmler festivali !f İstanbul, 10. yılını kutlarken bu sene ‘!f 2: İstanbul’dan Canlı’ projesi kapsamında !f’i !f yaptığına inandıkları filmlerden bir seçki sunuyor.

Program
25 Şubat 2011 Cuma
Saat: 19.00 – Kadınlar Kahramandır
Women are Heroes / Kadınlar Kahramandır, Fransa’nın ünlü fotoğrafçısı JR ilk uzun metrajında, üçüncü dünya ülkelerinde kadınların durumunu fotoğraflarla belgeliyor ve sonra çektiği fotoğrafları yerel halkın yardımı ile oluşturduğu kolajlarla sokaklardaki duvarlarda sergiliyor. Film hem bu macerayı anlatıyor, hem sadece bu ülkelerde büyük olaylar çıktığında onlardan bahseden medyayı eleştiriyor. Görsel kirliliğin hiçbir zaman olmadığı kadar fazla olduğu bu dönemde katılımcı bir sanat anlayışını öne çıkarıyor.

26 Şubat 2011 Cumartesi
Saat: 12.00 – Dört Aslan
Four Lions / Dört Aslan, intihar bombacısı olmaya özenen Müslüman gençlerin dünyasını kara mizahla anlatıyor. Hiç taraf tutmadan hiciv ile dram arasındaki çizgide dikkatlice ilerleyen film, bu yılın en çok konuşulanlarından.

Saat: 14.30 – Boyita’nın Son Yazı
El Ultimo Verano de Boyita / Boyita’nın Son Yazı, nostalji duygusu, çocuk olmak ve cinsellik ile ilk karşılaşma gibi konulara değinirken, sizi de kalbinizden yakalayacak. ‘Garip’ denen her şeyin ve herkesin de bir dünyası var.

27 Şubat 2011 Pazar
Saat: 13.00 – Kötülük Çiçekleri
Fleurs du Mal / Kötülük Çiçekleri, Paris ve Tahran’ı birbirine bağlayan bu aşk hikayesi, 2009’da seçim sonrası İran’da patlak veren olayları, özgürlük kavramını irediliyor. İran’ın YouTube kuşağı ilk defa beyazperdede sesini buluyor.

Saat: 15.30 – Mars
Mars ise kırmızı gezegende hayat bulunmasıyla keşfe çıkan bir grup astronotun hikayesi. Bu yolculuk aynı zamanda insanlığın keşfetme güdüsünü sorgularken, “Orada ne olduğunu neden bilmek istiyoruz? Bulduklarımıza karşı tepkilerimiz ne olacak? Aşk bütün bunların içinde nerede duruyor?” gibi soruları sormamızı sağlıyor.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir