İÇDAŞ, “Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları” Ödülünü Kazandı
İstanbul Sanayi Odası tarafından “Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları” dalında birincilik ödülünü İÇDAŞ kazandı.
İÇDAŞ Çanakkale entegre demir çelik enerji ve gemi inşa tesislerinde uyguladığı “Sürdürülebilir Su Yönetimi uygulaması” ile Büyük ödülle onurlandırıldı. 8 Aralık 2011 Perşembe günü İstanbul İSOV Mesleği Eğitim Kompleksinde yapılan Ödül Törenine ilgi büyüktü. İÇDAŞ çalışanlarının coşkulu alkışları arasında Ödülü Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la birlikte alan İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’in ödül hakkındaki düşünceleri aşağıda sunulmuştur:
İÇDAŞ Çanakkale entegre demir çelik, enerji ve gemi inşa tesisleri;
Üretim, rekabet gücü,
Çevresel değerlere gösterdiği saygı,
Üretimde çevreci uygulamaları ile
Sanayi-çevre ilişkisinde çağdaş bir örnek oluşturmuştur.
Bugün Avrupa Birliği Çevre Mevzuatları, Avrupa’da bile uygulanmadan ülkemizde uygulamaya konmaktadır.
Biz Çevre Mevzuatını; sürdürülebilir üretimin ve geleceğimizin teminatı olarak değerlendirmekte,
Ülkemize olan sevgimizin gereği olarak içtenlikle yerine getirmekte ve çevresel uygulamalarımızı bu sevgiyle gerçekleştirmekteyiz.
Bu nedenle biz bu Ödülü; ülkemize olan sevgimizin ödülü olarak görmekteyiz.
Bu sevgiyi ödüllendirdiğiniz için sizlere İÇDAŞ çalışanları adına teşekkür ediyorum.
Son günlerde bazı Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan ekonomik krizlerden çıkarılması gereken önemli dersler var.Sanayisi olmayan, turizm gelirlerine dayalı bir ekonomi modelindeki Yunanistan iflas etti.
İtalya 20 yıldır; Yunanistan benzeri ekonomik yapıdaki güney İtalya’dan dolayı sancılar yaşamakta.
Bu sancılar Avrupa’nın, Birliğini bile tehdit eden etkiler yaratmakta.
Bugün sanayi ve ekonomisini geliştiren ülkeler bu sayede; kültür, sanat ve yaşam kalitesinde de gelişmişliğe sahip olabilmişlerdir.Gelişen ülkeler daima yatırım yapan, sanayi ve üretimini geliştiren ülkelerdir.
Türkiye bugün dünyada büyüme rakamları ile öne çıkıyorsa, basamak basamak yükseliyorsa, bunun sebebi; üretim, üretim ve gene üretimdir.Biz ekmek gibi, su gibi, sanayi ve üretimi de kutsal biliyoruz.
2008 yılında dünya krizle sarsılırken, ülkemizin geleceğine inancımızı kaybetmedik.Rekabet gücünü kaybeden 2 milyon tonluk çelik tesisimizi iptal edip yerine aynı kapasitede yepyeni bir çelik tesisini devreye aldık. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik.
Yatırımlarımızla 2008 ve 2009 yıllarında 2 milyon ton kapasiteli demir çelik tesisini ve 270 MW elektrik üretim tesislerini üretime kazandırdık. Aynı zamanda 1200 MW lık, enerji üretim yatırımına duraklamadan devam ettik.
2012 yılında ise 2 milyon ton kapasiteli demir çelik yatırımımızı, 600 MW kapasiteli enerji santralimizi ve 60 MW rüzgar tribünlerimizi, ülke ekonomisine kazandıracağız.
Krizde frene basan gemi inşa sanayimizi de önümüzdeki yıl 55.000 ton gros tonluk gemi yapımına başlayarak yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.
Önümüz yıl içinde 600 MW’lık enerji yatırımımıza devam ederken, üretim entegrasyonumuzu güçlendirecek olan Klinger yatırımına da 2012 yılında başlayarak, uluslar arası ekonomik yarışta ülkemizin küresel rekabet gücüne katkımızı arttırmayı arzuluyoruz.
Geleceğimizi başkalarının öngörülerine bırakmayacağız.
Geleceğimizi yatırımla, üretimle, çalışarak, alın teri dökerek biz inşa edeceğiz.
Saygılarımla.
Bülend Engin
Yorumlar...
Henüz yorum yok...