Havra, Kilise ve Camiler Birbirine Bağlanacak
Bu yıl temasını Platon’un “Savaşın sonunu yalnız ölüler görür” cümlesi ile belirleyen Uluslararası Çanakkale Bienali bünyesinde, kent kadınları tarafından kurulan “Bienaldeyiz” isimli grup, Uluslararası Troia Festivali kapsamında, Bianelin ve Çanakkale’nin kimliğine uygun etkinlikler organize ediyor.
Uluslararası Çanakkale Bienali bünyesinde, kent kadınları tarafından oluşturulan Bienaldeyiz Grubu, Uluslararası Troia Festivali kapsamında gerçekleştireceği etkinliklerle de önemli bir sorumluluğu üstlenmiş olacak. Hem bienalin hem de kentin, vizyonuna uygun bir biçimde gerçekleştirilecek etkinlikler, aynı zamanda tarihe düşülecek birer not olacak…
Bienaldeyiz Grubu, bienal öncesinde ve bienal sürecinde, barış ve özgürlük kavramlarını merkezine alan kent kültürü, çevre ve kadın odaklı forum, atölye ve film gösterimleri gerçekleştirecek. Toplumsal faydaya dönük olarak kentin geneline yayılacak bu faaliyet sürecinin ilk etabı, 51. Troia Festivali kapsamında, 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tüm kentlinin katılımına açık olacak olan etkinliklerin içinde birbirinden önemli sergiler söyleşiler ve tiyatral etkinlikler olacak. Ancak bunların içinde en önemlisi de Dilek Bağı etkinliği. 12 Ağustos Salı günü, Günsel Nuroğlu “Kayıt ve Baskı Atölyesi” ile başlayacak etkinlikler de 13 Ağustos Çarşamba günü saat 16’da “Dilek Bağı- Mahalleleri Mesajlarla Bağlıyoruz” etkinliği gerçekleştirilecek. Havra – Aynalı Çarşı – Tıflı Camii – Ermeni Kilisesi – Camii Kebir (Fatih Camii) – Tekke Sokak – Yalı Camii – Lopata Sokak (Kemalyeri) – Saat Kulesi ? Vitalis Evi (ÇÖMÜ Araştırma Merkezi) ibadet merkezleri ve kültürler birbirlerine dilek bağları ile bağlanacak. Çanakkale’nin dünyaya özellikle de ortadoğuya vereceği en önemli mesaj belki de bu olacak.
Söyleşi ve sanata ağırlık verildi
Bienaldeyiz Grubu’nun organize ettiği ve Uluslararası Troia Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler yine 13 Ağustos Çarşamba günü 18’de Acıları tatlıya bağlamak: Aşura etkinliği, ve 18.30’da “Kent Kültürü ve Kimliği” konusuyla İsmail Erten söyleşisi Halk Bahçesi Mini Tiyatro’da gerçekleştirilecek. 14 Ağustos Perşembe günü 17:30’da Tuncay Topçu tarafından oluşturulacak Resim Atölyesi ile 8-12 yaş grubuna çeşitli eğitimler verilecek. 15 Ağustos Cuma günü ise 17:30’da Yoga etkinliği Alev Tetik tarafından gerçekleştirilecek. 18:30 Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Şebnem Kumtepe, Uluslararası Çanakkale Bienali Genel Koordinatörü Seyhan Boztepe ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın konuşmacı olarak katılacağı “Son yüzyılda tüketim kültürü ve alıştırdıkları” konulu söyleşi yine tüm etkinliklerde olduğu gibi Halk Bahçesi Mini Tiyatro’de gerçekleştirilecek. 16 Ağustos Cumartesi günü ise 17:30 ‘da Takı Atölyesi ELDER tarafından gerçekleştirilecek. Bigenaldeyiz etkinlikleri daha sonra Seyhan Boztepe ve Deniz Erbaş’ın konuşmacı olarak katılacağı “Süreç Değerlendirmesi” “Nedir, Nedendir Bienal?” konusundaki söyleşi ile son bulacak.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...