Gönül Elçileri Projesi Gelibolu’da Tanıtıldı

11 Nisan 2013

Gönül Elçilerinin tanıtımı toplantısı Gelibolu ilçesinde devam etti. Gelibolu’daki tanıtıma Vali Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat ve eşi, Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat ve Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş üst düzey protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Tuna törende yaptığı konuşmasında;

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; toplumda “gönüllülük” kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ tanıtım toplantısına hoş geldiniz. “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi”, toplumda “gönüllülük” kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Gönüllülük; Gelenektir, Güncelliktir, Gelecektir? Köklü ve tarihi geleneklerden doğan, yardımlaşma ve dayanışma duygularına dayanan gönüllülük, insan davranışının en temel ve en eski ifade şekillerinden birisidir. Gönüllü olmakla, bireyler, içinde yaşadıkları topluma daha aktif olarak katılmakta ve diğerleri için önemli olduklarını hissetme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu ihtiyacın özünde; kişiler arası ilişkilerin olumlu ve yapıcı bir hal alması ve buna bağlı olarak kişilerin ve dolayısıyla toplumların refahını arttırma isteği bulunmaktadır. Gönüllülüğün olduğu yerde olumlu ve yapıcı iletişim nedeniyle sosyal bağlılık ve güven duyguları pekişmektedir. Gönül Elçiliği; insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplardır. Gönül Elçiliği ifadesinin derinliği, yapılan işin içinde, akıl, düşünce, deneyim, beceri ve profesyonel uzmanlıklar kadar inanç, değerler ve insan sevgisinin bulunmasından gelmektedir. Her birimizin farklı alanlarda farklı konularda yapabileceği bilgi ve becerisi vardır. Bir kişinin hayatına dokunarak, bireyin toplumla bütünleşmesini sağlamak, yardıma ihtiyacı olan kişiler ile hizmetlerin buluşmasını sağlama noktasında Gelibolu Halkını ‘Gönül Elçisi’ olmaya davet ediyorum. Gönül Elçisi başkasını mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu fark etmektir. Bu sebeple; Bugün siz de insanlık için bir şey yapın, Gönül Elçisi olun diyorum”

dedi.

Törenin ardından Vali Tuna, eşi Pervin Tuna ve beraberindeki heyet ile bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve ortaokuluna gitti. Yeni yapılan sınıfları, bilgisayar laboratuarını, öğretmenler odası ve yatakhaneleri inceleyen Vali Tuna’ya Bağlama,Gitar ve Org’ dan oluşan görme engelli öğrenciler gurubu mini bir konser verdi. Vali Tuna buradan yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşların barındığı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Gelibolu Özel Bakım Merkezine geçti. Burada kalan vatandaşlarla bir süre sohbet eden, onların ihtiyaçlarını dinleyen Vali Tuna yetkililerden bilgi alarak incelemelerini sonlandırdı.

[canakkale.gov.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir