ÇTSO’da “Gelecek Çanakkale İçin Neler Vaat Ediyor” Konferansı Düzenlendi
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) TÖSYÖV’ün işbirliği ile kadın girişimcilere yönelik “Gelecek Çanakkale İçin Neler Vaat Ediyor?” başlıklı konferans düzelendi.
ÇTSO bünyesinde faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen etkinlikte, Danışman, Girişim Psikolojisi Uzmanı ve Yazar Nur Demirok, kadın girişimciler ile Çanakkale’de hayata geçirilebilecek ilginç iş fırsatları konusunu işledi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meltem Çetin, kurul olarak kadınların ekonomik hayatta daha çok rol almaları için çalışmalar yaptıklarını ve konuşmacı Nur Çetinok’un da bu konuda ufuk açıcı katkılar sağlayacağını ifade etti.
TOSYÖV Proje Koordinatörü Cüneyt Örkmez ise, çaresizlik ve olanaksızlıkların insanı daha fazla girişimci yaptığını ifade etti ve bu konuda Beypazarı ilçesinde kadın girişimcilerden örnekler vererek, “Çanakkale’nin potansiyeli çok daha fazla. Çanakkale’nin yerel özelliklerini ekonomiye kazandırmak amacıyla geniş çaplı projeler üretilmesi lazım” dedi. Örkmez, GMKA’nın da desteklerinden yararlanarak hep birlikte kadınlara yönelik eğitim projeleri geliştirme çağrısında bulundu.
ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş da, Türkiye’de 16.2 milyon erkek istihdamına karşı, kadın istihdamının ancak 6.1 milyon kişi olduğunu ve 1 milyon 219 bin işverenin sadece yüzde 6’sının yani 75 bininin kadın olduğunu dile getirerek, “Böylesine bir insan kaynağı israfına göz yumacak lüksümüz yoktur. Kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi ve büyümesi de olmaz. Bunun anahtarı mutlaka eğitimdir” diye konuştu.
Konuşmacı Nur Demirok ise, Çanakkaleli kadın girişimcilerden de katkı aldığı konuşmasında, iş deneyimlerini ve projeleri dinleyerek, önerilerde bulundu. Kadınların girişim özgürlüğünün olağanüstü yaygınlaştığını, teknolojik patlamanın kadınlara olağanüstü yeni fırsatlar vaat ettiğini ifade eden Demirok, “Kadın beyninin yapısı erkeklere oranla daha farklı. Kadınların hayal dünyasındaki zenginlik ve hayal kurma gücü girişimcilik yolunda atılan ilk adımdır” dedi. Başarı için mutlaka ürün farklılaştırma stratejisi izlemek gerektiğini ifade eder Demirok, “Çanakkale’de enteresan işlere imza atmak mümkün. Ama bunu kadınlara özgü hayal gücü ile küçük işler olarak başlatıp, yavaş yavaş ilerletin” diye konuştu.
İHA
Yorumlar...
Henüz yorum yok...