ÇTSO Ortak Komite ve Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ortak Komite Toplantısı ve Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Ortak Komite ve ardından yapılan Meclis Toplantısı’nın açılışında konuşan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, kurulması planlanan TOBB Etü Üniversitesi’nin iki fakültesinin Yüksek Öğrenim Kurumu’nda Başbakan’ın onayını beklediğini bildirdi.
Meclis Başkanı Osman Okyay ise, Gazze’deki insanlık suçunun bir an durması çağrısında bulunarak, “Mısır’dan Suriye ve Irak’a kadar bütün İslam coğrafyasındaki kardeş kavgasının ve akan kanın artık durmasını ve bu akıl ve vicdan tutulmasının sona ermesini diliyoruz” diye konuştu.
Meclis Toplantısı’nda Çan’da kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’ne, Kale Grubu’nun Onursal Başkanı ve ÇTSO Meclis Şeref Üyesi Dr. İbrahim Bodur’un isminin verilmesi kararı alındı.
ÇTSO’nun 21 meslek komitesi üyelerinin katılımına açık olan Ortak Komite Toplantısı’nın açılışını Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Meclis Başkanı Osman Okyay birlikte yaptılar. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İçdaş Konferans Salonu’ndaki toplantıda bir konuşma yapan Başkan Bülend Engin, sözlerine, “İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının, dün gece idrak ettiğimiz bin aydan hayırlı Kadir Gecesinin tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diyerek başladı ve şöyle devam etti:
“Gıda İhtisas OSB ve Çan OSB Meclis gündem maddelerimiz arasında ve Yönetim Kurulumuzun kararları Meclisimizin onayına arz edilecek.İnşaat malzemeleri, gıda, mobilya konusunda faaliyet gösteren meslek komitelerimizin kümelenme modeli ile bir arada olma talepleri üzerinde çalışıyoruz ancak kendilerinden beklediğimiz talep ve taahhütlere ilişkin bilgiler bizlere henüz ulaşmadı. En kısa zamanda bu bilgilerin Yönetim Kurulumuza iletilmesi ile çalışmalarımız daha somut verilerle yürütülebilecektir.
Bazı basın mensubu arkadaşlarımız; TOBB ETÜ Üniversitesi fakültelerinin neden hala açılmadığını soruyorlar. İki Fakülte de Yüksek Öğrenim Kurumu’nda Başbakanımızın onayını beklemektedir.
Ülke olarak 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimine odaklandık. T.C. Cumhurbaşkanı ilk kez doğrudan oy verilerek seçilecek. Milletimizin birliğini temsil eden makam bu yolla halkla daha da bütünleşmiş bir makam olacak ve Çankaya halkımızın iradesine teslim edilecek. Seçimden çıkacak en önemli sonuç ise Ülkemizin, ekonominin, piyasanın istikrarıdır. İş dünyası olarak beklentimiz de istikrardır. İş dünyası siyasi istikrar istiyor, istikrarlı ekonomik politika ortamında önünü görmek istiyor. Cumhurbaşkanı seçim sonucunun şimdiden Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Değerli Meclis üyelerimiz, mübarek Ramazan ayında binlerce Filistinli Müslüman kardeşlerimiz saldırıya uğradı, öldü. Bizler acı ve gözyaşı ile seyirci olduk. İsrail’in bu zulüm politikasını şiddetle kınıyor, Gazze’de, Musul’da haksızlık ve zulme uğrayan kardeşlerimizin üzerinden bu baskının kalkması için tüm insanlığın harekete geçmesini diliyorum. Kalıcı ateşkes için gerekli adımlar hızla atılmalı ve bu zulüm sona ermelidir.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve şahsım adına, Ramazan Bayramının tüm insanlığa huzur, sağlık, bolluk ve bereket getirmesini, tüm günlerin bayram tadında birlik ve beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde yaşanmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”
OSMAN OKYAY: “AKIL VE VİCDAN TUTULMASI SONA ERMELİ”
Komite üyelerinin de görüşlerinin sorulmasının ardından Temmuz Ayı olağan Meclis Toplantısı’na geçildi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Meclis Başkanı Osman Okyay, toplantının ikinci bölümünde bir yıldır İstanbul Ticaret Odası’nın Meclis Başkanlığı’nı yürüten Şekib Avdagiç’in Meclis’e hitap edeceğini belirterek, “Vereceği bilgileri çok önemsiyorum çünkü kendisi 2010 İstanbul Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen ve bu alanda engin bir kentsel deneyim elde eden önemli bir isim ve bizler gibi bir girişimci.Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl hazırlıkları ve yapılması gerekenler konusunda, İstanbul deneyiminin bizim için yol gösterici olacağını düşünüyorum” dedi.
Osman Okyay sözlerine şöyle devam etti:
“İslam alemi için mübarek bir ay olan Ramazan’ın içindeyiz. Barış ve kardeşliğin diğer adı olan bu güzel ayda başta Gazze’deki kardeşlerimiz olmak üzere İslam aleminin durumu gerçekten yürek burkucu.Medeniyet iddiasındaki dünyanın, Gazze’deki insanlık suçunun son bulması için bir an önce devreye girmesini istiyor ve bekliyoruz. Benzer şekilde, Mısır’dan Suriye ve Irak’a kadar bütün İslam coğrafyasındaki kardeş kavgasının ve akan kanın artık durmasını ve bu akıl ve vicdan tutulmasının sona ermesini diliyoruz.
İkinci olarak Türkiye, çevresinde böylesine bir kaos iklimi varken Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyor. Sahip olduğumuz demokratik iklim, huzur ve güvenin, seçimin bundan sonraki safhalarında da devam etmesi ve bu sürecin esenlik içinde tamamlanması çok önemli. Bütün adayların bu sorumluluk içinde hareket edeceklerine inanıyor ve sonuçların bugünden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
ÇAN OSB’YE DR. İBRAHİM BODUR’UN İSMİ VERİLECEK
“Meclis toplantısının gündem maddeleri arasında yer alan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ve Çan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması konularında Meclis’in Yönetim Kurulu’na yetki vermesi de yer alıyordu. Meclis oybirliğiyle bu iki konuda Yönetim Kurulu’na yetki verirken, Çan OSB’ye “Ülkemizin sanayi duayeni Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası ve Onursal Başkanı, ÇTSO Meclis Şeref Üyesi Dr. İbrahim Bodur’un kabul buyurması halinde isminin verilmesi” de kabul edildi.
Bunun üzerine kısa bir konuşma yapan Meclis Başkanı Osman Okyay, Bodur ailesi adına Yönetim Kurulu’nun bu teveccühünden dolayı teşekkür ederek, İbrahim Bodur’un hayatı boyunca, ekonomik ve sosyal olarak bölgenin kalkınması için katkıda bulunduğunu, sosyal sorumluluk projeleri de geliştirdiğini söyledi. Okyay, “ÇTSO Yönetim Kurulu’nun bu teveccühü aile meclisinde hepimizi çok duygulandırdı. Umarım Çan OSB kısa zamanda kurulur ve ülke ekonomisine katkı sunar”
Yorumlar...
Henüz yorum yok...