ÇTSO Başkanı Bülend Engin: “Çanakkale’de Vasıfsız ve İşsiz İnsanımız Kalmasın”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) Başkanı Bülend Engin, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezileri (UMEM) konusunda en aktif odalardan birisi olduklarını belirterek, “Çanakkale’de vasıfsız ve işsiz insan kalmasın” dedi.
30 Mayıs Pazartesi günü Çanakkale’ye gelecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, diğer ziyaret ve toplantılarının yanı sıra, “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezileri (UMEM)” projesiyle ilgili olarak temaslarda da bulunacak. Sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacını sanayicilerin isteklerine göre belirlemeyi ve istihdamı arttırarak işsizliği çözmeye amaçlayan UMEM-BECERİ ’10 projelerine özel önem gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, Çanakkale’de projenin gelişimiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi alacak. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin de, Çanakkale’nin UMEM Projesi’nde kısa sürede önemli adımlar attığını, Odanın UMEM Projesi’nde en aktif çalışan kurumlardan olduğunu ifade etti. Bülend Engin, “Kapı kapı dolaşarak, köylerde ve mahallelerde projeyi muhtarlara anlatarak katılım sağlanması için elimizden gelen çabayı gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen UMEM projesinin Çanakkale’de ÇTSO koordinasyonunda İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütüldüğünü ifade eden Bülend Engin, şöyle konuştu: “Beş yıl sürecek olan UMEM Projesi’nde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası en aktif çalışan odalardan biridir. Köy muhtarlarıyla toplantı yaptık, belediye anons sisteminden ilanlar yapıldı ve afiş çalışmaları yaptık. Kursların verildiği proje okulu olan Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi’ne ayrılan 870 bin liralık ödenek ile CNC torna tezgahı ve diğer donanımlar sağlandı. İşe yerleştirme süreci Odamızın koordinasyonunda İŞKUR ile birlikte yürütülmektedir. ÇTSO olarak üye işyerlerinden 901 adet istihdam taahhüdü aldık. Talepler kaynakçılık, tekstil, endüstriyel bakım onarım, mobilyacılık, seramik işçilikleri, elektronik, pnömatik eğitimler ve otomotiv gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Çanakkale’de sistemden geçmesi hedeflenen kursiyer sayısı 1560’tır.”
Proje kapsamında ilçelere de gidildiğini, Biga, Çan, ve Çanakkale merkezde olmak üzere 15 kurs başlatıldığını vurgulayan ÇTSO Başkan Bülend Engin, “Bu kurslar ark kaynakçılığı, proses işçiliği, mobilya ustalığı, programlanabilir lojik kontrol işçiliği, makine bakım onarımcısı, elektrik bakım işçisi, CNC torna tezgahı operatörü, endüstriyel elektrikçilik, seramik, fayans döşemeciliği, gaz altı kaynakçılığı, seramik teknikerliği gibi alanlardadır. Çanakkale Merkez’deki gaz altı kaynakçılığı kursu 26 Mayıs’ta sona erdi. Sona eren bu ilk kursu bitiren katılımcılar programın ikinci aşaması olan işyeri stajlarına başlayacaklar. İşyeri eğitimimin ardından da istihdam edilecekler. Hedefimiz Çanakkale’de vasıfsız ve işsiz insanımızın kalmamasıdır” diye konuştu.
Bülend Engin, proje çerçevesinde eğitim alan kişilerin istihdamı sağlandığında, 18-29 yaş arası erkeklerin ve yaştan bağımsız kadınların toplam 42 ay, 30 yaş üzerindeki erkeklerin toplam 30 ay süreyle sigorta primi işveren payı ödemelerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yorumlar...
Henüz yorum yok...