ÇTSO, 100. Yılda Konuklarını Ağırlamaya Devam Ediyor
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle organize edilen Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı nedeniyle Türkiye’deki tüm Oda ve Borsaların Çanakkale’ye davet edilmesi projesi kapsamında, ÇTSO’nun yeni konukları Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası oldu.
Konuk oda ve borsalara, ÇTSO Yönetim Kurulu adına Sadık Aydoğan, Mert Mildon, Ahmet Selçuk Erdoğan, Mustafa Kansu, Selçuk Semizoğlu, Fatih İş, Emin Aydoğan, İbrahim Gürbüz, Hasan Yürükçü, Hikmet Sezen, Meclis Başkan Yardımcıları Turgay Kılıç, Fahrettin Ersoy, Meclis Üyeleri Güven Barış Yüksel, Ahmet Demir, Fikret Kutlu, Adem Yılmaz ev sahipliği yaptı.
Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri 28 Mart Cumartesi günü ÇTSO’yu ziyaret etti. 15 kişilik Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası heyetine Yönetim Kurulu Başkanı Murat Balcıoğlu ve Meclis Başkanı Mustafa Fazıl Kökyay başkanlık etti.
Ziyaret, ÇTSO yöneticilerinin Taşköprü heyetine ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ni gezdirerek bilgi vermesiyle başladı. Çanakkale daveti ve misafirperverliğinden dolayı ÇTSO Yönetimine teşekkürlerini ileten Yönetim Kurulu Başkanı Murat Balcıoğlu, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ni çok beğendiklerini ifade etti. İki oda heyetleri arasında gerçekleyen toplantıda, Taşköprü heyetine heyetine, Çanakkale ekonomisi ve potansiyeli ve ayrıca ÇTSO ve projeleri hakkında bilgi verildi.
Taşköprü TSO Başkanı Murat Balcıoğlu da, Taşköprü ekonomisi ve Taşköprü TSO hakkında bilgi verdi. Balçıoğlu, Taşköprü’nün simgesi haline gelen ve “beyaz altın” olarak adlandırılan sarımsakın ilçe ekonomisinin en büyük gelir kaynaklarından biri olduğunu vurguladı.
Taşköprü ekonomisinin ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu ifade eden Murat Balcıoğlu, kağıt ve orman ürünleri alanında iki fabrikanın da faaliyette olduğunu ifade etti. Balcıoğlu, Taşköprü TSO olarak ilçeye bir organize sanayi bölgesi kazandırma hazırlığında olduklarını da ifade etti.
AYDOĞAN: ÇANAKKALE’Yİ HAK ETTİĞİ YERE BİRLİKTE GETİRELİM
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 100. Yıl nedeniyle konuklarından bir başkası da Antalya Ticaret Borsası’ydı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ile birlikte Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan 15 kişilik Antalya heyeti 6 Nisan Pazartesi günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ne geldi.
ÇTSO Yönetim Kurulu adına Antalya Ticaret Borsası heyetine, Çanakkale ekonomisini ÇTSO’yu ve projelerini tanıtan Sadık Aydoğan, 2 yıl önce hizmete açılan Kongre Fuar Merkezi’nin çeşitli konferans ve etkinliklere ev sahipliği yaptığını, Odanın önceki binasını da ÇTSO Çanakkale Evi ve yerel lezzetlerin sunulduğu restoran olarak turizmin katkı sağladığını ifade etti. ÇTSO İş Merkezi’nden sağlanan gelirin başarılı öğrencilere burs olarak verildiğini, yoğun ilgiyle karşılaşan Ar Ge Merkezi’nin tamamen dolduğunu ve ikincisinin yapımı için çalışmalara başlandığını belirten Sadık Aydoğan, “100. Yıl nedeniyle Su Gösterileri Sistemi ve Games of Troy adlı iki projemizi de uygulamaya soktuk. Çanakkale turizmine katkı amacıyla kioskları kent merkezine yerleştirdik, üç boyutlu tanıtım filmi hazırladık. Odamız ayrıca, Çanakkale’ye bir Kruvaziyer Limanı projesini hararetle desteklemekte ve projelendirdiği Çanakkale Merkez ile Lapseki’ye yat limanı yapılması sürecini de ısrarla takip etmektedir” diye konuştu.
ÇTSO’nun iki organize sanayi bölgesi kurma hazırlığında olduğunu söyleyen Aydoğan, Avrupa Birliği ülkelerine süt ürünleri ihracatının önünü açmayı hedefleyen Ezine Gıda İhtisas OSB kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ayrıca Çan ilçemize de Dr. İbrahim Bodur OSB ile ilgili çalışmalarımız son hızıyla sürüyor. Ezine Gıda İhtisas OSB’yi sadece Çanakkale için değil, tüm Türkiye için düşünüyoruz. Antalya Ticaret Borsası üyeleri olarak sizler de yatırımı düşünebilirsiniz” dedi.
Sadık Aydoğan, Çanakkale’nin tarım ağırlıklı bir ekonomi olduğunu, sanayinin Biga ve Çan yöresinde yoğunlaştığını, Merkez’de ise turizm ve eğitim ekonomisinin ağırlıkta olduğunu vurgulayarak, “Yeni açıklanacak 1/100.00 plan ve bu plana dahil edilen Çanakkale Boğaz Köprüsü ve otoyollar nedeniyle Çanakkale’nin geleceğini parlak görüyoruz. Çanakkale marka değeri yüksek bir ilimiz ama maalesef bu markanın içini dolduramadık” dedi. Aydoğan, Antalyalı işadamlarını da yatırıma çağırarak, “Çanakkale’yi hak ettiği yere birlikte getirelim” çağrısında bulundu.
ÇANDIR: ÇANAKKALE 1980’Lİ YILLARIN ANTALYA’SI…
Çanakkale daveti ve misafirperverliğinden dolayı ÇTSO Yönetimine teşekkürlerini ileten ve ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ni çok beğendiğini de ifade eden Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise, Çanakkale’yi 1970, 1980’li yılların Antalya’sına benzettiğini belirtti. Çandır, “Ancak diğer yandan da gelişmeyi betonla, binalarla, tarım topraklarını yok etmekle eş değer gören anlayışın yavaş yavaş ipuçlarını da gördüm. Kentleri yaşanmaz hale getiren bu anlayışı ve sonuçlarını biz Antalya’da yaşadık. İyi bir planlama ile Çanakkale, Antalya’nın aksine bir yandan gelişirken diğer yandan yaşanabilir bir şehir haline gelebilir. Buna dikkat etmek lazım” diye konuştu.
Antalya Ticaret Borsası’nın faaliyetlerinden söz eden geçen yıl 5. kez düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na Çanakkale’yi de yöresel değerleriyle beklediklerini belirterek, Antalya Ticaret Borsası’nın 25 yıllığına kiraladığı zeytinlik arazi için bir şirket kurarak, Avrupa’nın en büyük botanik parkını kurma kararı aldıklarını ifade etti.
ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI YAPTI
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri de 8 Nisan Çarşamba günü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Çanakkale Odası’nı ziyaret etti. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu ile birlikte yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
ÇTSO Yönetim Kurulu adına A. Selçuk Erdoğan, ziyarette yaptığı konuşmada, Çanakkale ekonomisini, ÇTSO’yu ve projelerini tanıttı.Erdoğan, Çorlu TSO yöneticilerine, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi, ÇTSO Çanakkale Evi ve restoranı, ÇTSO İş Merkezi, ikincisinin yapımı için çalışmalara başlanan Ar Ge Merkezi hakkında bilgi verdi. ÇTSO’nun Çanakkale’ye 100. Yıl armağanı olan Su Gösterileri Sistemi ve Games of Troyprojelerini tanıtan Erdoğan, Ezine Gıda İhtisas OSB, Çan Dr. İbrahim Bodur OSB ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Çorlu TSO Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Çanakkale zaferinin Türk milletine her zaman gurur verdiğini belirterek, Çanakkale’de bulunmaktan ve ÇTSO tarafından ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Adıgüzeloğlu, “Odamız olarak en büyük hedefimiz; sanayi, ticaret gibi temel alanlarda bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapmaktır. Odalarımız arası diyalog ve paylaşımlar; bölgelerimizi yarınlara taşımak için avantajlar sağlayacağı gibi kentlerimizin gelişim vizyonlarına da önemli katkılar sağlayacaktır. Bizleri ağırlamanızdan dolayı şahsım ve Çorlu TSO adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Çanakkale daveti ve misafirperverliğinden dolayı ÇTSO Yönetimine teşekkürlerini ileten ve ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ni çok beğendiğini de ifade eden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, kendilerinin de yeni bir yönetim binası inşa ettiklerini ve ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nin tasarımını örnek alacaklarını vurguladı. Toplantıdan sonra, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri yönetim kurulu toplantısını Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleştirdi.
FETHİYE TSO İLE KRUVAZİYER TURİZMİNDE İŞBİRLİĞİ
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ise 10 Nisan Cuma günü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Çanakkale Odası’nı ziyaret etti. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete, Fethiye TSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Meclis Başkanı Osman Çıralı ile birlikte 35 kişilik yönetim kurulu ve Meclis üyeleri heyeti katıldı.
ÇTSO Yönetim Kurulu adına konuşan Sadık Aydoğan, Çanakkale’nin tarım ağırlıklı bir ekonomi olduğunu vurgularken, ÇTSO’nun turizme yönelik projeler geliştirdiğini ve uyguladığını belirtti. ÇTSO’nun, Çanakkale Kruvaziyer Limanı projesini desteğini sürdürdüğünü ifade eden Aydoğan, “Umuyoruz yeni milletvekillerimizle bu süreç hızlanacaktır” diye konuştu.
Fethiye TSO Başkanı Akif Arıcan da daveti ve misafirperverliği için ÇTSO’ya teşekkür etti ve 1901’de kurular Fethiye TSO’nun en eski odalardan biri olduğunu, Fethiye’nin tarım ve turizm ağırlıklı bir ekonomi olduğunu ifade etti. Fethiye’nin de Çanakkale’ye benzer bir şekilde kruvaziyer turizminde kapsamlı bir potansiyeli olduğunu belirten Arıcan, bu konuda 9 Eylül’de yaptıkları çalıştayda, “kruvaziyer limanının yapılması doğru yatırımdır” kararının çıktığını belirterek, “Çalıştay sonuçlarını Muğla Valiliği aracılığıyla Ulaştırma Bakanlığı’na ilettik, bakanlık da yatırımı yerinde buldu. Kruvaziyer turizminin yanında Fethiye’de kongre, futbol ve sağlık turizminin de geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Toplantıda, iki oda yöneticileri kruvaziyer turizmi ve iskelesi konusunda işbirliği yapma ve her iki odanın da gündeminde olan toptancılar çarşısı projesi konusunda da bilgi paylaşımı başlatma kararı alındı.
Toplantıların ardından Taşköprü, Antalya, Çorlu ve Fethiye oda ve borsa yöneticilerine ÇTSO Kongre Fuar Merkezi gezdirildi ve salonlar hakkında bilgi verildi. Ardından ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde yer alan Piri Reis Müzesi gezildi. İÇDAŞ Salonu’nda düzenlenen toplantıda ise, ÇTSO’nun hazırladığı Çanakkale Tanıtım Filmi izlendi ve iki kurumun başkanları günün anısına plaket ve hediye takdim ettiler. Ziyaretler ÇTSO Çanakkale Evi’nde yenilen yemek ile sona erdi.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...