ÇOMÜ Sosyoloji Bölümü, Çanakkale’yle İlgili Kamuoyu Araştırmaları Yapacağını Duyurdu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen – Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 2011-2012 Güz Yarıyılı’nda Çanakkale’nin ekonomik, siyasal ve kültürel gündemi ile ilgili düzenli kamuoyu araştırmaları yapacağını duyurdu.
Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerine okutulan Uygulamalı Sosyoloji dersi kapsamında yapılacak araştırmaların Çanakkale’de yaşayan vatandaşlar ve Çanakkale’yi ziyaret eden turistlerle yüz yüze görüşülerek aylık olarak yapılacağı belirtilirken; araştırma sonuçlarının kamuoyuna düzenli şekilde açıklanacağı belirtildi.
“Çanakkale Survey” adlı periyodik kamuoyu araştırmasının detayları ile ilgili bilgi veren ÇOMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ünal Bilir amaçlarının “mezun adayı öğrencileri iş ve kariyer yaşamına reel koşullarda hazırlamak” olduğunu belirtirken; uygulamanın “kentin siyasal ve toplumsal gündemi ile ilgili önemli bulguları da ortaya çıkaracağını” söyledi. “Uygulamanın hem öğrencilerin geleceğe hazırlanması hem de Çanakkale’de yaşayan vatandaşların yerel gündeme ilişkin tartışmalara ortak olabilmesi bağlamında faydalı olacağını” belirten Ünal Bilir, “Öğrencilerimiz bu uygulamayla üç yıl boyunca teorik olarak öğrendiklerini hayata geçirme ve kendilerini iş, kariyer yaşamına hazırlama olanağı bulacaklar. Çanakkale’de yaşayan veya Çanakkale’yi ziyaret eden kişiler de kendilerini doğrudan ilgilendiren konulara ilişkin düşüncelerini bir nebze ifade etme olanağı bulacak” şeklinde konuştu. ÇOMÜ Sosyoloji Bölümü tarafından yapılacak araştırmaların objektif ve sağlıklı bulguları içermesi için gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade eden Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ünal Bilir, “Ülkemizde zaman zaman, özellikle siyasal gündeme ilişkin yapılan kamuoyu araştırmaların objektifliği ve niteliği konusunda ciddi tartışmalar yaşanıyor. Çanakkale’nin yerel gündemine yönelik olarak yapacağımız kamuoyu araştırmaları ile herhangi bir siyasal veya yerel tartışmanın tarafı olmak niyetinde değiliz. Öğrencilerimizi reel koşullarda yetiştirmekten ve halkın düşüncesini sağlıklı bir şekilde tespit etmekten başka bir gayemiz yok” şeklinde konuştu. Açıklamasında “yapılacak araştırmanın yerel gündeme yönelik periyodik ve sistematik bir çalışma olması yönüyle önemli olduğunu” ifade eden Bilir, “Kuşkusuz birçok üniversite bulundukları kentteki sorun ve tartışmalara yönelik nitelikli araştırmalar yapıyor. Çanakkale Survey’in bu çalışmalardan en önemli farkı araştırmada öğrencilerin etkin bir rol oynaması ve çalışmanın periyodik olarak gerçekleştirilecek olması” şeklinde konuştu.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...