ÇOMÜ Öğrencileri 2011 Yılının En İyilerini Seçti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ortak Akıl Topluluğu’nun düzenlediği “2011 Yılının En İyileri” konulu ankette ilk sırada yer alanlar için Troia Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.
Üniversitedeki 33 bin öğrencinin oy kullandığı ankette “En İyi Bakan”, “En İyi Köşe Yazarı”, “En İyi Film”, “En İyi İşadamı” gibi 24 farklı kategoride 2011 Yılının En İyilerini seçildiğini belirten ÇOMÜ Ortak Akıl Topluluğu Akademik Danışmanı Okutman Halil İbrahim Bulan,”Rektörlüğümüz tarafından da desteklenen “2011 Yılı En İyileri” anketinin kategori başlıkları ve başlıkların alt tercihleri ÇOMÜ’nün değişik bölümlerinde okuyan öğrencilerle yüz yüze yapılan görüşmelerde ortaya çıkan tercihler üzerinden yapıldı. Anket sonuçlarımız da benim başkanlığımdaki bir heyetin çalışmasıyla değerlendirildi. Yapılan oylamalar sonunda 2011’in en iyi bakanı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, en iyi köşe yazarı olarak da Mehmet Altan seçildi. Öğrenciler 2011’in en iyi işadamı kategorisinde Ali Ağaoğlu’nu seçerken, 2011’in en iyi ses sanatçısı olarak da Sezen Aksu’yu seçti. Ünlü televizyon gazetecisi Uğur Dündar da, “Yılın En İyi Ana Haber Spikeri” ve “Yılın En İyi Televizyon Gazetecisi” kategorilerinde birinci sırada yer alarak iki kategoride ödül kazanan tek aday oldu” dedi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı konuşmada üniversitenin Türkiye’deki diğer üniversiteler arasında en fazla topluluğa sahip olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz 2011 yılının en iyilerini belirlemek amacıyla yaptıkları anket 33 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleştiği için büyük katımlı bir anket oldu. Birçok büyük anket şirket bile bu kadar geniş katılımlı bir anket yapmamıştır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ise ödül törenine geçildi. Ödül almaya hak kazananların çoğunun törene gelmemesi, öğrencilerin tepkisini topladı. En iyi köşe yazarı olarak seçilen Mehmet Altan, Çanakkale’ye bir gün önce geldiğini ve ilin tarihi yerlerini gezdiğini belirterek, özellikle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı gezerken bundan 97 yıl önce hayatını kaybeden 500 bin kişiyi düşündüğünü ifade etti. Altan, “Üniversitelerin bir görevi de toplumun vicdanını, objektif doğrularını ortaya çıkarmaktır. Çanakkale Savaşı’nın neden çıktığını, o çocuklarımızı niçin öldürdüğümüzü de hatırlatmaktan geçiyor. Çanakkale Savaşı’nın ortaya çıkması, patlak vermesi, 500 bin kişinin ölmesinin arkasında bir tek sorumlu var: O da Savaş Nazırı Enver Paşa. 2 tane Alman gemisini kimseye sormadan bizim denizlerimizden boğazlarımızdan geçirip Sivastopol’u bombalamasına izin veriyor. Bir şekilde biz bir kişinin iradesi ile bu savaşa girmiş bulunuyoruz. Bunun sonunda da muazzam bir olay oluyor. Aslında bu savaş orada ölenler açısından değil, geleceğimiz açısından da büyük bir felakete imza atıyor. İşte bunun sorgulanması, bakılması ve bir daha bunun olamaması için gerekiyor. Çünkü Sarıkamış’ta da tekrar eden bir hadise. Buna normalde baktığınız vakit böyle bir siyasete, Enver Paşa hakimiyetinin, zihniyetinin veya propagandası olarak buna bakmak başka bir şey, tarihin şaşmaz realitesi açısından bakmak başka bir şeydir. Dilerim gelecek yıllarda bu içimden geçen arzuların daha gerçekleştiği, üniversitelerin ağırlığının daha arttığı, bilimin daha öne geçtiği bir Türkiye’de yaşarız” diye konuştu.
33 bin ÇOMÜ öğrencisinin tercihine göre “2011 Yılı En İyileri Anketi” sonunda ödül alanlar ise şu şekilde açıklandı:
En İyi Gazete Köşe Yazarı: Mehmet Altan
Yılın En İyi Gazetesi: Habertürk
Yılın En İyi Televizyon Gazetecisi: Uğur Dündar
Yılın En İyi Bakanı: Ahmet Davutoğlu
Yılın En İyi Filmi: Eyvah Eyvah 2
Yılın En İyi Yönetmeni: Mahsun Kırmızıgül
Yılın En İyi TV Dizisi: Öyle Bir Geçer Zaman Ki
Yılın En Beğenilen TV Dizi Sanatçısı: Kıvanç Tatlıtuğ
Yılın En İyi Televizyon Show Programı: Beyaz Show
Yılın En İyi Ana Haber Spikeri: Uğur Dündar
Yılın En İyi Ses Sanatçısı: Sezen Aksu
Yılın En İyi Stand-up’çısı: Ata Demirer
Yılın En İyi Radyo Programı: Mehmet’in Gezegeni
Yılın En Beğenilen Radyosu: Kral Fm
Yılın En Çok Okunan Yazarı: İskender Pala
Yılın İşadamı: Ali Ağaoğlu
Yılın En İyi Dergisi: Aktüel
Yılın En İyi Mizah Dergisi: Penguen
Yılın Sivil Toplum Kuruluşu: LÖSEV
Yılın Modacısı: Cemil İpekçi
Yılın Bürokratı: Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar
Yılın Markası: Turkcell
Yılın Sporcusu: Burak Yılmaz
Yılın Olayı: Van Depremi
Törende Yılın En İyi Stand-up’çısı Ata Demirer’in ödülünü BKM adına Teyfik Fikret Turfan, Yılın En İyi Filmi “Eyvah Eyvah 2” filmi adına yönetmen Fatih Algül ve Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış, Yılın En İyi Yönetmeni Mahsun Kırmızıgül adına Aranjörü Yıldıray Gürgen, Yılın En İyi Gazetesi Habertürk adına Bursa Büro Şefi Olcay Çakıcı, Yılın En İyi Ana Haber Spikeri ve Yılın En İyi Televizyon Gazetecisi Uğur Dündar adına Gazeteci Erdem Sürek, Yılın Markası Turkcell adına Pazarlama İletişim Yöneticisi Olcay Çakıcı, Yılın Modacısı Cemil İpekçi adına Melis İpekçi, Yılın Sivil Toplum Kuruluşu LÖSEV adına İstanbul Koordinatörü Zuhal Ön, Yılın Bürokratı Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar adına da Kızılay Çanakkale Başkanı Mehmet Kaplan aldı.
İHA
Yorumlar...
Henüz yorum yok...