Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ÇTSO’yu Ziyaret Etti
Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Ülgür Gökhan, partisinin Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, Ülgür Gökhan ve ekibini, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette, ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu üyeleri Güven Barış Yüksel, Mehmet Özkurnaz, Selçuk Semizoğlu, Hasan Yürükçü, Emin Aydoğan, Mustafa Kansu ve Genel Sekreter Sema Sandal ev sahipliği yaptılar.
ÇTSO Başkanı Bülend Engin, ziyaret nedeniyle yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin tarihi ve turistik değerinin dünya çapında bir marka haline getirilmesini hedeflediklerini, buna uygun projeleri önerdiklerini ve desteklediklerini belirterek, “Bu hedefler doğrultusunda hareket eden her kurum ve kuruluşa, her kişiye ve fikre de daima desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
ÇTSO Başkanı Bülend Engin’in konuşması şöyle:
“Sayın Başkan ve değerli misafirler, öncelikle hoşgeldiniz. Ziyaretinizle bizi onurlandırdınız. Çanakkale’ye hizmet etmek bir şerefli görevdir. Çanakkale’de üretmek, Çanakkalemiz için dolayısıyla Türkiyemiz için üretmekten sanayiciler, işadamları ve esnaflar olarak onur duyuyoruz. ÇTSO’nun hedefi Çanakkale’deki üretimi daha ileri seviyeye çıkararak yeni markalarla dünyadaki rekabette yerimizi sağlamlaştırmaktır. Bunun için sermayenin tabana yayılması ve üretim çeşitliliğinin arttırılmasını hedefliyoruz.
Çanakkalemizin tarihi ve turistik değerinin dünya çapında bir marka haline getirilmesini hedefliyor ve buna uygun projeleri öneriyoruz, destekliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda hareket eden her kurum ve kuruluşa, her kişiye ve fikre de daima desteğimizi sürdüreceğiz.
Çanakkale’nin tarihinden gelen mücadele ruhunu Çanakkale’nin sanayicisi, esnafı, memuru, ev kadını, emeklisi, öğrencisi, öğretmeni, işçisi, emekçisi, emeklisi, iş adamı, bilim adamı ve siyasetçisi ile 7’sinden 70’ine taşımaktadır. Bu mücadele ruhu ile Çanakkale bugün bulunduğu seviyeden daha yükseklere hızla sıçrayarak hak ettiği yeri bulacaktır.
ÇTSO’ya yaptığınız bu değerli ziyaretten dolayı duyduğumuz memnuniyeti yineleyerek, seçim atmosferinde yapacağınız çalışmalarda başarılar dilerim.”Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Çanakkale’de üretim yapan çok önemli markaların olduğunu belirterek, “Keşke daha çok olsalar, elbette ki Çanakkale’ye istihdam konusunda faydası olacaktır ve Çanakkale adını kullandıkları için de Çanakkale’ye büyük katkı sağlayacaktır. Onun için sanayiye karşı olmamız mümkün olamaz. Bu ekonominin mantığına ters, eğer bir yöre gelişecekse elbette ki sanayisi olmak zorundadır. Ancak çevre konularında biraz daha dikkatli olunmalı, daha titiz davranılmalı. Son yılların teknolojilerine yönelik yatırımlar olursa, en azından şehrin civarındaki yatırımlarda şehir de korunmuş olur” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi’nin yeterli performansı gösteremediğini, bu konuda en temel sorunların ulaşım ve lojistik sıkıntısı olduğunu ifade eden Ülgür Gökhan, çözüm için raylı sistemin gündemde olduğunu, demiryolu konusunda da taleplerinin bulunduğunu belirtti.
Çanakkale’ye bir veya daha çok üniversite kurulması gerektiğini de söyleyen Gökhan, “ÇTSO’nun TOBB Üniversitesi’nin iki fakültesini açmak üzere girişimleri var. Daha da olmalı. Çanakkale bir turizm kenti olarak gelişmesini sürdürecek, sürdürmelidir. Ayrıca, Çanakkale’nin sanayi yatırımına ihtiyacı var. ÇTSO olarak bu konuda çaba gösteriyorsunuz. Çanakkale gelişecek, başka çaremiz yok” diye konuştu.
Ziyaretteki sohbette, havaalanı bölgesinde olmasından dolayı OSB’nin hava mania alanında olmasından söz edildi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, OSB’nin bulunduğu bölgenin aslında hava mania alanında bulunmadığını, uçakların iniş-kalkışına engel bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, zamanında kullanılan çok eski teknolojilerle, buralarda yatırım yapılmasına engel olunması için bu bölgenin hava mania alanı içine sokulduğunu ifade etti.
Bülend Engin, “Çanakkale’de birbirinden değişik 10 tane mania alanı haritası var. Zamanında kente çivi çakılmasın diye bu haritaları çıkarmışlar” dedi. Belediye Başkanı Gökhan da, mania alanı konusunda birlikte karar alınabileceğini ve hareket edilebileceğini belirterek bu engelin kaldırılabileceğini söyledi. Gökhan, “Bu konuda yetki bize geçti, yükseklik sınırını biz veriyoruz” dedi.
Görüşmede havaalanının taşınması konusu da ele alındı ve ÇTSO Başkanı Bülend Engin, bu konuyu bağımsız teknik uzmanlara incelettiğini belirterek havaalanı için en uygun yerin Özbek Ovası mevkii olduğunu ifade etti. Mevcut havaalanın kentin çok güzel bir yerinde yaşam alanı olduğunu ve farklı olarak değerlendirilebileceğini söyleyen ÇTSO Başkanı Bülend Engin, “Çanakkale bugüne kadar bakir kalmış. Birden bire hücuma uğrarsa, çarpık yapılaşmayla istenmeyen bir durum oluşabilir. Onun için her şeyin çok iyi planlanması lazım, 10 seneye kalmayacak, yeni havaalanı işletmeye açılabilir. Öyle bir potansiyel var” diye konuştu.
Ülgür Gökhan ise, Çanakkale’nin 1/100.000’lik planının hala ellerine gelmediğini, Türkiye’de Balıkesir ile birlikte İl Çevre Düzeni Planı olmayan iki ilden birinin Çanakkale olduğunu vurgulayarak, “Bu konuda toplantılar, ihaleler yapıldı ancak plan hala elimize gelmedi. Havaalanı meselesi de 1/100.000 plan meselesidir. Bir an önce çıkması gerekir, bu konuda ÇTSO’dan da yardım istiyorum” dedi.
Ülgür Gökhan, “Fırsatları yakalamalıyız. Hep birlikte en ince ayrıntısıyla konuşmalıyız. Yöntem daha çok diyalog olmalı. Bu kentte hayatımızı devam ettireceksek ortaklık kurmasını öğrenmeliyiz” diye konuştu.
Ziyaret, Çanakkale ile ilgili konuların daha detaylı konuşulması dileğiyle son buldu.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...