Assos’ta Felsefe Günleri: “Felsefede Öz ve Töz Kavramları”
Assos’ta her yıl geleneksel hale getirilen Felsefe Günleri’nin Türkçe yapılan kış toplantısı 3-4 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. Programın konusu ise “Felsefede Öz ve Töz Kavramları”
Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin Assos’ta 2000 yılından bu yana yaz ve kış aylarında olmak üzere yılda iki defa gerçekleştirdiği “Assos’ta Felsefe Günleri”nin 2017 kış programı “Felsefede Öz ve Töz Kavramları” konusu etrafında şekillenecek. 3-4 Şubat tarihlerinde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos’ta gerçekleşecek Felsefe Günleri’nin programı ve konuşmacıları hakkında bilgiler şöyle:
3 Şubat 2017 Cuma
13:00 Pınar Canevi: “Öz ve Töz Ayrımındaki Sorunsallar”
14:30 Ahmet Arslan: “Aristoteles’te Özün Varoluşa Önceliği”
16:00 Halil Turan: “Descartes’ın Tözleri ve İlişkin Bilgi Kuramsal Sorunlar”
17:30 Elif Çırakman: “Töz ve Özgürlük Meselesi”
19:30 Akşam Yemeği (Nazlıhan Otel Restaurant)
4 Şubat 2017 Cumartesi
13:00 Türker Armaner: “Hegel’de ‘Başkalaşan Töz’ ”
14:30 Levent Kavas: “Ousia’nın Türümü: Bir Delinin Attığı Taş”
16:00 Cemil Güzey: “Öz Büyücüsü”
17:30 Örsan K. Öymen: “Felsefede Öz ve Töz Kavramlarına Eleştirel Bakışlar”
19:30 Akşam Yemeği (Yıldızsaray Hotel Restaurant)
22:30 Uzun Ev’de Parti (DJ Unknown X)
Not: Tüm toplantılar Assos-Liman’da Nazlıhan Otel’de gerçekleşecektir. (Telefon: 286-7217385)
Konuşmacılar hakkında kısaca:
Pınar Canevi: Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Elemanı (Profesör). Lisans derecesini Hollins College Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Bryn Mawr College Felsefe Bölümü’nden, Doktora derecesini Emory Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden almıştır. İlgi ve çalışma alanları: Metafizik, Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Antik Yunan Felsefesi. “Plato’s Philosophy of the Sensible Realm in the Early Dialogues” kitabının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Ahmet Arslan: Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör). Lisans ve Doktora derecelerini Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden almıştır. İlgi ve çalışma alanları: Metafizik, Ontoloji, Antik Yunan Felsefesi, Orta Çağ Felsefesi, İslam Felsefesi. “İlkçağ Felsefe Tarihi I”, “Felsefeye Giriş”, “Laiklik, Demokrasi ve Türkiye”, “İbni Haldun”, “Felsefe”, “İslam Felsefesi Üzerine”, “İlkçağ Felsefe Tarihi I: Başlangıçlarından Atomculara Kadar”, “İlkçağ Felsefe Tarihi II: Sofistlerden Platon’a”, “İlkçağ Felsefe Tarihi III: Aristoteles”, “Kemal Paşazade’nin Tehafüt Haşiyesi”, “Haşiye Ala’t-Tehafüt Tahlili” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Örsan K. Öymen: Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı (Profesör), Felsefe Sanat Bilim Derneği Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Başkanı, “Assos’ta Felsefe” projesi Kurucusu ve Direktörü. Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini New York Üniversitesi (NYU) Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Herakleitos, Protagoras, Gorgias, Sokrates, Platon, Epikuros, Sextus, Descartes, Locke, Hume, Nietzsche, Marx, Heidegger, Sartre. “Hume” ile “Varlık ve Kuşku” (yayına hazırlanmakta) kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Halil Turan: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı (Profesör). Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Bilim Felsefesi, Ontoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Descartes, Locke, Rousseau, Hume, Kant, Kuhn. “Mantık Terimleri Sözlüğü” kitabının (Teo Grünberg, David Grünberg ve Adnan Onart ile birlikte) ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Türker Armaner: Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. (Profesör). Lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Doktora derecesini Paris Saint Dennis VIII Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Estetik, Siyaset Felsefesi, 19. Yüzyıl Felsefesi, Spinoza, Hegel, Fichte, Schopenhauer, Marx, Kierkegaard, Frege. “Dalgakıran,” “Taş Hücre”, “Kıyısız” (kısa öykü), “Tahta Saplı Bıçak”, “Hüküm” (roman) ve “Tarih ve Temsil” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır. “Lapsus” dergisinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni’dir.
Cemil Güzey: Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Ontoloji, Etik, Estetik, Mantık, Dil Felsefesi, Herakleitos, Epiktetos, Aurelius, Hobbes, Nietzsche, Wittgenstein, Hartmann. Alanında birçok makalenin yazarıdır.
Elif Çırakman: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Warwick Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Etik, Siyaset Felsefesi, Hukuk Felsefesi, Aristoteles, Kant, Hegel, Heidegger, Levinas. Alanında birçok makalenin yazarıdır.
Levent Kavas: Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Yardımcı Doçent). Lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Ontoloji, Bilim Felsefesi, Leibniz, Kant. “Kahve ile Nargile” kitabının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...