ÇEKÜL Akademi Eğitim Çalışmasını Çanakkale’de Gerçekleştiriyor
ÇEKÜL Akademi (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı), güz dönemi kapsamındaki ilk eğitim çalışmasını Çanakkale’de başlattı.
“Tarihi ve Kültürel Kimliği ile Gelişen Kent; Çanakkale Örneği” temasıyla gerçekleşen eğitim programı 19-21 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Çanakkale Belediyesinin ev sahipliği yaptığı eğitim programına ÇEKÜL Akademi yetkililerinin yanı sıra Ordu, Selçuklu, Bayraklı, Balıkesir, Taraklı, İstanbul, Kütahya, Buldan, Samsun, Akseki, Odunpazarı, Boyabat, Nizip, Kadıköy ve Çankırı Belediyelerinden de yetkililer katıldı.
Programın ilk gün etkinliği, Ece Ayhan Evi’ndeki sunumlarla başladı. “Çanakkale Tarihi ve Coğrafyası, Kimlik Değerleri ve Kültürel Mirası”, “Çanakkale’de Kültürel Varlıkların Korunma Çalışmaları” başlıklı sunumların gerçekleştiği etkinliğin ardından alan gezileri yapıldı. Katılımcılar bu kapsamda, Çanakkale Belediyesinden de yetkililer eşliğinde Zafer Meydanı, Surp Kevork Ermeni Kilisesi, Korfmann Kütüphanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tıflı Camii, Aynalı Çarşı, Fatih Camii ve Hazire, Yalı Hamamı, Yalı Camii, Kent Müzesi, Çimenlik Kalesi ve Deniz Müzesi’ni gezerek bilgiler aldı.
Programın ikinci gününde ise Saat Kulesi, Eski Rektörlük Binası, Atatürk Anıtı, Öğretmen Evi, Cumhuriyet ve İstiklal Okulları, Mimarlar Odası, Yazar ve Sanatçı Evi, Sahil Sıhhiye Binası, Seramik Müzesi, Koruma Kurulu Binası, Necippaşa Camii, Eski Hastane, Havra, Kurşunlu Camii, Kayserili Ahmet Paşa Camii ile Hamidiye Tabyasında alan gezileri yapılacak.
ÇEKÜL Akademi’nin Çanakkale’deki güz dönemi eğitim çalışması 21 Eylül 2018 Cuma günü Troia Ören Yeri alan gezisi ve ardından yapılacak genel değerlendirme ile sertifika töreninin ardından son bulacak.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...