Ahmet Şerif İzgören’den ÇTSO’da Söyleşi
Ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda tecrübesi ve uzmanlığı ile marka olmuş kişilerin katılımı ile belli aralıklarla düzenlenecek olan “ÇTSO Söyleşileri-IV” Ahmet Şerif İzgören tarafından verilen seminer ile devam etti.
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, Meclis Katip Üyesi Kanber Koç, Meclis Üyeleri Ali Karaman, Burak Kunt, İbrahim Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Deniz Tennioğlu, Semih Toprak Özgür Ekşi ve ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ile çok sayıda sektör temsilcisi katılım sağladı.
“DÜNYADA İNSANİ KALKINMA SEVİYESİ HESAPLANAN 187 ÜLKE ARASINDA TÜRKİYE 69. SIRADA YER ALIYOR”
Sizin Dükkân Torunlara Kalır Mı? temalı seminer sunumu için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Çanakkale’ye gelen Ahmet Şerif İzgören, sunumunda bazı sayısal verilere dikkat çekerek, Türkiye’deki şirketlerin %99,77’sinin KOBİ statüsünde olduğunu ve bu şirketlerin ihracatın %55,1’ini gerçekleştirdiğini söyledi.
“ÇALIŞMA YAŞINDAKİ 29,7 MİLYON KADINDAN 21,4 MİLYONU ÇALIŞMIYOR”
Çalışma yaşı (15 yaş üstü) kadın işgücü sayısının yaklaşık 30 Milyon olduğunu bu durumun aktif iş gücümüze yeterli ölçüde aktaramadığımızı belirterek kadınların ekonomiye çok daha fazla katma değer üretebileceğini söyledi. Şirketlerde ortaklıkların %98’inin ilk 7 yılda bittiğine dikkat çeken İzgören, iş hayatında hiçbir zaman aşırı motivasyon ile karar vermemek gerektiğinin de altını çizdi.
“ 31 ARALIK 2016 TARİHİ İLE ÜLKEMİZDEKİ 183 ÜNİVERSİTENİN YAYINLANAN PATENT BAŞVURU SAYISI 792 AYNI YIL SADECE SIEMENS’IN YAPTIĞI BAŞVURU İSE 5.400 ”
Türkiye’nin son 11 yılda aldığı patent sayısının 21.000 Çin’in 2008’de aldığı patent sayısının 800.000 olduğunu söyleyen İzgören, firmaların; “Hayat Amacı”, “Gelecek Hayali” ve “Değerler” zincirine sahip olmaları gerektiğini vurguladı. İzgören, bunları planlı, programlı ve reel olarak uygulayan firmaların ayakta kalabileceklerini, kağıt üzerinde göstermelik olarak kendini kandıran firmaların ise zaman içerisinde yok olup gideceklerini belirtti. Özellikle değer zincirine vurgu yapan İzgören, firma veya kurumlarda çalışan herkesin birbirinden değerli fikirlere sahip olabileceğini belirterek bu kaynağın değerlendirilmesi için hiyerarşik akışkanlığın sağlanması için yöneticilerin uygun ortamlar yaratmaları gerektiğini söyledi. Ahmet Şerif İzgören’e ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu tarafından günün anısına verilen hediyenin ardından Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleriyle toplu fotoğraf çekimi ile seminer sona erdi.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...