Troia Kültür Rotası Projesi tanıtıldı!

28 Şubat 2018

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen Gelecek Turizmde’nin desteklediği “Troia Kültür Rotası” Projesi, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın ev sahipliğinde bölgedeki yerel yönetimlere tanıtıldı.

2007 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla hayata geçirilen Gelecek Turizmde’nin 2018 yılında destekleyeceği projelerden biri olan Troia Kültür Rotası, 28 Şubat Çarşamba günü Çanakkale’de gerçekleştirilen bilgilendirme ve koordinasyon toplantısıyla tanıtıldı.Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın ev sahipliğinde yapılanı toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi temsilcileri, Askeri Garnizon Komutanı, Ayvacık Belediye Başkanı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Troia Kültür Rotası üzerindeki 21 köyün muhtarının ve bölgede yapılan arkeolojik kazıların başkanlarının da katıldığı toplantıda Proje Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Boz projeyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

Troia Kültür Rotası üzerindeki 21 köyün muhtarı bilgilendirildi
Gelecek Turizmde kapsamında Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı ve Çanakkale Valiliği tarafından ortak yürütülen Troia Kültür Rotası üzerindeki köylerin muhtarlarına proje hakkında kapsamlı bilgiler verilerek turizme ve dolayısıyla ülkeye yapacakları katkıdan ötürü teşekkür edildi. Çanakkale Valisi Tavlı, toplantıda yaptığı konuşmada Çanakkale’nin destanlar şehri olduğunu belirterek, “Troia yılı kapsamında hayata geçen bu proje ile insanlığın tarihine ışık tutulacak. Elbirliği ve gönül birliğiyle projeye destek olacağız” dedi.
Vali Tavlı, kültüre ve turizme yapılan katkıların uzun vadede hem toplumun hem de ülkenin kalkınmasındaki faydalarından bahsederek bu alanda yatırım yapan özel sektör kurum ve kuruluşlarına her tür desteğin verilmesinin gerektiğini dile getirdi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzmanı/Grup Sorumlusu Beril Yamaner: “Bölgede sürdürülebilir turizme katkı sağlayacağız”
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzmanı/Grup Sorumlusu Beril Yamaner konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Ülke genelinde turizm potansiyeline sahip alanlarda, varolan potansiyelin değerlendirilmesi ve turizme kazandırılabilmesi amacıyla 10 yıldır sürdürdüğümüz Gelecek Turizmde ile bu yıl desteklediğimiz projelerden biri de Çanakkale’de Troia Kültür Rotası Projesi. Projenin sosyal ve kültürel işbirliği sayesinde kültürel mirasın ve değerlerin tanınması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında sürdürülebilir turizme önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. 2018’in Troia Yılı ilan edildiği bu dönemde, Çanakkale’de gerçekleşecek bir projeyi desteklemeyi önemli buluyoruz.”

UNDP Türkiye Yerel Sosyo-ekonomik Kalkınma Sektör Yöneticisi Bülent Açıkgöz: “Troia Kültür Rotası projesinin sürdürülebilir turizm için model olacağına inanıyoruz”
Toplantıya katılan UNDP Türkiye Yerel Sosyo-ekonomik Kalkınma Sektör Yöneticisi Bülent Açıkgöz; “Toplum temelli sürdürülebilir turizm yaklaşımı ile topluma rağmen değil, toplumla beraber felsefesi ile hareket ediyoruz. 2018’in Troia Yılı ilan edildiği bu dönemde, Çanakkale’de gerçekleşecek Troia Kültür Rotası projesinin sürdürülebilir turizm için model olacağına inanıyoruz. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anadolu Efes ile birlikte yürüttüğümüz ve on birinci yılına giren Gelecek Turizmde, Çanakkale’de tüm paydaşlarla birlikte gerçekleştireceği Troia Kültür Rotası Projesiyle başarı hikayelerine yenisini ekleyecek” dedi.

“Troia Kültür Rotası” projemiz ile bölgenize katkı sağlıyor olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz.”

Anadolu Efes Kurumsal İletişim Müdürü Simge Balaban konuşmasında, Anadolu Efes olarak kurulduğumuz günden bu yana her zaman sorumluluğumuzun bilinci ile gelecek için uzun soluklu değerler yaratmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin sosyal ve toplumsal gelişimi için uzun yıllardır spora, tarıma, kültür sanata ve turizme destek veriyoruz. Bugün burada bulunmamıza vesile olan, Gelecek Turizmde projemizi, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığı ile 11 yıldır yürütüyoruz. Şimdiye kadar Mardin’den Safranbolu’ya, Isparta’dan Şanlıurfa’ya kadar 16 farklı şehrimizde turizm modelleri yarattık. Bölgenizde 16 yıl boyunca desteklediğimiz Assos ve Gülpınar kazıları da kültür turizmi için yaptığımız çalışmaların diğer bir örneğini oluşturuyor. Bu sene kutlanacak olan Troia Yılında “Troia Kültür Rotası” projemiz ile bölgenize katkı sağlıyor olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerin desteği olmadan projelerin sürdürülebilir olması mümkün değil. Sayın Valim başta olmak üzere hepinizin destekleri için şimdiden teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir