ÇOMÜ’de Bölüm Başkanları Toplantısı Yapıldı

26 Haziran 2009

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bölüm Başkanları Performans Değerlendirme Toplantısı Troia Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir toplantı geleneklerinin hızla kurumsallaşmakta olduğunu belirterek, ?Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak formal yönetimlerin dışında kesimlerin tamamının katılımı çerçevesinde değerlendirmek ve onları yönetsel sürece dahil etmek için böyle bir toplantıyı gerçekleştirdik. Türkiye’deki yükseköğretim sistemi hem mevzuat açısında hem de uygulama açısından tamamen bölüm başkanlığı egemenliğindedir. Yetkiler özünde bölüm başkanları egemen bir sistem olarak ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Bölüm başkanları aktif oldukça, konuya ilgi gösterdikçe, öğrenci sorunlarına eğildikçe, bölümün gelişmesine ilgi gösterdikçe zaten bu mevzuat ile gerçeğin birbiriyle tamamen örtüştüğünü görmekteyiz. O nedenle de böyle bir toplantıyı organize ettik” dedi

Toplantıda Dünya Üniversitesi olma vizyonuna vurgu da yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, ?Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak kurumsallaşmak, markalaşmak, dünya üniversitesi olmak, Çanakkale’nin üniversitesi olmak için hedeflerimiz var. Bu hedefleri uzun vadede gerçekleştireceğiz. Bu hedefleri gerçekleştirebilmemiz için, görevdeyken vereceğimiz katkılarla gerçekleşecek. Dünya üniversitesi olma vizyonuna hayalci değil gerçekçi bir pencereden bakıyoruz. Vizyon çok önemli o nedenle üniversiteyi nereye götürmek isterseniz onun içinde gereğini yaparsanız oraya götürmüş olursunuz. Bizde dünya üniversitesi olmak istiyoruz. Sonuçta böyle iddialı hedef peşinde koşarken, eğitim öğretim dediğimiz zaman bunun gerektirdiği asgari ve temel şeyleri de çok ciddi bir şekilde yapmak gerekiyor. Mesela dersleri çok başarılı bir biçimde yapmak gerekiyor. Ders planı uygulamasına çok özen göstermemiz gerekiyor. Bologna sürecinde de bu çok önemli bölüm başkanlığı düzeyinde başlayıp, öğretim elemanı anabilim dalı başkanlığı düzeyinde öğrencilerin o bölümde eğitim öğretim aldıktan sonra hangi bilgilere hangi becerilere ve hangi yetkinlikleri kazandıkları çok önemli. Bütün bunları bölümünüzün ilgili olduğu sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapacaksınız. İş dünyasının beklentileriyle üniversitenin hedefleri arasında bir örtüşme söz konusu olsun. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu olarak irademizi ortaya koyduk ve yakın gelecekte Bologna sürecinin gerektirdiği konsept tamamlandıktan sonra yasal ve yönetmelik haline gelmiş olacaktır” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise programın akışını aktardıktan sonra sırasıyla Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Erten, Doç. Dr. Yücel Acer, Yrd. Doç. Dr. Lütfi Atay, Prof. Dr. Murat Kasımoğlu, Prof. Dr. Ali Osman Uysal, Prof. Dr. Türker Savaş, Doç. Dr. Şevket Yavuz, Doç. Dr. Rıdvan Yurtseven kendi yaptıkları uygulamaları katılımcılara aktardılar. Program soru ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir