Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

02 Temmuz 2017

Tek kullanımlık ve steril iğnelerle doğal ve mineral renklerin deri altına enjekte edilmesi işlemine kalıcı makyaj (micro-pigment) uygulaması denilmektedir.

Bahsedilen bu renkler alerjik değillerdir, koku ve katkı maddesi içermezler ve özellikle yüz ve vücut kullanımı için yapılmışlardır. Bu işlem sayesinde kirpik diplerinde kirpiklerin gür ve doğal görünmesine, kaş dudaklar ve göz çizgisine, cilt rengine uyan etkiler yaratılabilir. Aynı zamanda da bir takım küçük kusurlar ile biçim ve şekil bozuklukları da giderilebilir. Kalıcı makyaj kısa süren bir işlemdir. Uzun sürmesi ödem oluşmasına sebebiyet verebilir. Ödemli bölgeye kalıcı makyaj uygulanmaz ve uygulama kesinlikle uzman estetisyenimiz burçin hanımın yardımıyla yapılmalıdır. Çünkü hiçbir şekilde hata kabul etmeyen bir uygulamadır.

Kalıcı makyajın etkisi uygulama yeri ve cilt yapısına göre, kullanılan boya kalitesi ve uygulamayı yapan uzmana göre 2-5 sene arasında farklılık gösterir.

Uygulamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gribal bir enfeksiyon olmamalı, kan sulandırıcılar kullanılmamalı, dudak uçuğu bulunan kişiler uygulamadan bir hafta öncesinden ilaç tedavisi yaptırmalı, kemoterapi ve radyoterapi sırasında bu uygulama yapılmamalıdır.

Uygulamadan sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Uygulama yapılan yerin üzeri kesinlikle kaşınmamalı, 3 gün süre ile uygulama yapılan yere makyaj yapılmamalı ve su ile temasından kaçınılmalıdır, uygulamadan sonra krem kullanımı, sürekli güneş ışığına maruz kalmak ve solaryuma girmek kalıcı makyaj ömrünü kısaltır.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kalıcı Kaş Makyajı
Hiç kaşı olmayan insanlarda doğal birkaç görüntüsü sağladı gibi, kaşlarında seyreklik ve boşluk olan kişilerin kaşlarında kıl yoğunluğu arttırılarak gür görünmesi sağlanabilir. Hata kabul etmeyen bir uygulama olduğundan ötürü başlangıçta açık renkli ve ince kaşlardan başlanılmalıdır. İki hafta sonrasında koyu ve kalınlaştırma işlemlerine geçilmelidir. Yapılacak olan kaş kesinlikle yüz hatlarınıza uygun olmalıdır. Bazı ünlülerin kaşları sizin yüz şeklinize uygun olmayabilir bu sebeple ısrarcı olunmamalıdır. Uygulama doğuştan seyrek olan kaşların yoğunlaştırılmasında, kaşlara kavis verilmesinde, şekil bozukluğu olan kaşların düzeltilmesinde, kemoterapi ve radyoterapi görmüş kişilerde daha önceden yapılmış kaş makyajı var ise bunun tazelemesinde kullanılır.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

3D kıl tekniği en çok kullanılan uygulamadır. Bu uygulama profesyonel makineler yardımı ile yapılmaktadır. Kaş tasarımınıçiziminden sonra kıl yönüne doğru ince kıl şekilleri çizilerek uygulanır. Bu şekilde oluşan kaş doğal ve gerçek bir görünüm verir. Kalıcı kaş makyajında en iyi sonuç veren boya türleri Reza’s, Goldeneye ve Long-timer’dir.

Kalıcı Eyeliner
Göz bölgesine yapılacak makyaj uygulamalarında en doğal olan yöntem, kirpik dipleri doldurularak kirpikler daha koyu ve gür bir görünüm vermektir. Bu şekilde doğal ve bakımlı bir görünüm sağlanır. Kalıcı Eyeliner uygulaması lokal anestezi ile yapıldığından dolayı olabildiğinde kısa sürece tamamlanmalıdır. Tersi durumda gözde ödem oluşur. Kalıcı göz makyajı sayesinde bitişi gözler ayrı gösterilebilir, büyük gözler normal haline getirilebilir ya da küçük gözler büyütülebilir.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kalıcı makyaj uygulaması çeşitleri arasında en kısa sürede yapılanı kalıcı eyeliner uygulamasıdır ve bu uygulama yaklaşık olarak yarım saatte yapılır. Özellikle cilt hassasiyeti olan kişilere uygulamaya başlamadan önce anestezik etkili kremler sürülerek bu bölgelerin uyuşması ve uygulama süresi boyunca kadınların daha konforlu ve daha rahat olması sağlanır. Krem sürüldükten sonra yaklaşık olarak 15-20 dakika beklenir ve daha sonra kalıcı makyaj uygulamasına başlanır.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kalıcı göz makyajı uygulamasında en çok dikkat edilmesi gereken nokta göz yapısına uygun bir çizim yapılmasıdır. Kalıcı makyaj uygulaması sayesinde küçük olan gözler daha büyük gösterilebilir yada bunun tam tersi büyük olan gözlerin daha küçük görünmesi sağlanabilir. Bunun yanı sıra kalıcı göz makyajı uygulaması sayesinde ayrık olan gözler birbirine daha yakın gösterilebileceği gibi bitişik gözlerin birbirinden daha uzak görünmesi sağlanabilir.

Kalıcı Dudak Makyajı
Bu işlem hiçbir cerrahi operasyon gerektirmez. Dudak konturu ya da dudağın kendisi doldurularak dudaklar daha canlı ve renkli gösterilir. Kalıcı dudak makyajı yaptırmak isteyen kişi bir dudak şekli belirler ve kişiye uygun renk pigmentleri seçilerek uygulama gerçekleştirilir. Dudakların uçuk bulunan ve sık tekrarlayan kişilere kalıcı dudak makyajı uygulanmaz.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kalıcı Dudak Konturunun Uygulandığı Durumlar
Dolgun dudak görünümü sağlamak, yara izlerini gizlemek, dudak çevresindeki şekil bozukluklarını gidermek, dudak şeklini değiştirmek ve ortadan yok ölen dudak pigmentlerini doğal rengine kavuşturmak.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Meme Ucu Uygulaması
Meme ucunda bulunan halkaya aerola adı verilmektedir. Bu halkanın rengi ve büyüklüğü kişiye göre değişim göstermektedir. Rengi açık olan bu halkanın içerisine doğal ve doğru pigmentler enjekte edilerek doğal rengine kavuşturulması sağlanabilir. Meme ucu uygulaması da lokal anestezi ile uygulanmaktadır. Genellikle uygulama yapılan bölge rengini kaybetmeden uygulama yapıldığı günkü rengini korumaktadır.

Ameliyat ve Yara İzlerinde Kalıcı Makyaj
Gerekli tetkik işlemleri yapıldıktan sonra estetik amaçlı yara ve ameliyat izleri kapatılabilir. Fakat yara izi enfeksiyonel bir iz olmamalıdır. Yaranın boyutu uzman tarafından önceden görülmelidir.

Alopesi Hastalığında Kalıcı Makyaj
Alopesi areata halk arasında saçkıran hastalığı olarak bilinir. Kaş, kirpik, sakal bölgesi ve vücudun diğer bölgelerinde oluşan bir hastalık türüdür. Uygulama alanının boyutu uzmanlar tarafından belirlendikten sonra kılsın bölgede doğal kıl görünümü sağlanmaktadır.

Tanıtım içeriğidir.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir