“Oyunlarla Çocukların Bilişsel Becerilerini Geliştiriyoruz”
Çanakkale Belediyesi bünyesinde 15 Ekim 2016 tarihinde hizmete başlayacak olan Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi’nde eğitmenlere ve Kültür Evi personeline Türk Beyin Takımı eğitmeni Ebru Gizem Gezer tarafından Akıl Oyunları Eğitici Eğitimi verildi.
Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi tarafından öğrencilerin zekâ potansiyellerini tanımaları ve geliştirmeleri, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirebilmeleri ve bununla birlikte sistematik düşünme yapısı geliştirmelerinin desteklenmesi hedefiyle 5-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak başlatılacak olan Akıl Oyunları Atölyesi, Dünya Zeka Oyunları Federasyonu’nun Türkiye’deki tek temsilcisi olan Türk Beyin Takımı danışmanlığında hazırlandı. Ağırlıklı olarak uygulamalarla desteklenen eğitim ile ilgili olarak Eğitmen Ebru Gezer “Eğlenirken öğrenme ilkesine dayanan zekâ oyunları zihni açıp öğrenmeyi kolaylaştırdığı için çocukların zekâ gelişimine, yaratıcılıklarına ve akademik başarılarına katkı sağlar. Çocuklar eğlenirken öğrenir, öğrenirken zekâları gelişir. Oyunlarla çocukların bilişsel becerilerini geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu.
Türk Beyin Takımı (TBT), çocuklara yönelik olarak birçok farklı zekâ eğitimi programı sunuyor ve Zeka oyunlarını; bilgi gerektirmeyen, mantık, matematiksel ve hızlı düşünme, yaratıcılık, ipuçlarından yararlanabilme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir isim olarak tanımlayarak; zeka oyunlarının geleceğin eğitim metodu olduğunu vurguluyor.
Programın Çocuklara Katkısı
Türk Beyin Takımı programın çocuklara katkısını şu şekilde özetliyor: “Berkeley Üniversitesinin araştırması, zeka oyunlarının çocukların IQ seviyesini arttırdığını kanıtlıyor. Berkeley Üniversitesi Nörobilim Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Silvia Bunge ve ekibinin çalışması; 8 hafta boyunca toplam 20 saat zeka oyunu oynayan çocukların IQ’larının ortalama 13 puan arttığını gösteriyor. Araştırmalar, beyinin nöroplastik yapıda ve sınırsız bir öğrenme kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor. Beynin düşünme ve karar almadan sorumlu bölgesi olan frontal lob, gelişimini 23 yaşında tamamlar. Bu yaşa kadar çalıştırılmayan bölgelere ait hücreler ölür. Bu yüzden bilişsel becerilerin oluşmasında erken yaşlar önemlidir. 4-12 yaş aralığında elde edilen kazanımlar ise kalıcı olur. Zihinsel yetenekleri geliştirmenin en etkili yolu ise oyunla öğrenimdir.”
Eğlenerek öğrenme, akıl yürütme becerisinin gelişmesi, stratejik düşünmeyi ve problem çözmeyi öğrenme, kendini ve yeteneklerini tanıma, planlı hareket etme becerisi kazanma, odaklanma alışkanlığı kazanma, iletişim ve sosyalleşme becerisi gibi birçok kazanımı olan programla ilgili detaylı bilgi almak ve kayıt için Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi’ne 0286 217 7311 numaralı telefondan ulaşılabilir.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...