14 Mart Tıp Bayramı Çanakkale’de de Törenlerle Kutlanıyor

14 Mart 2009

14 Mart Tıp Bayramı, bütün yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Sağlık Müdürlüğü, Tabip Odası, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi, ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Devlet Hastanesi, Asker Hastanesi ile Özel Anadolu Hastanesi yetkilileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törende bir konuşma yapan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ersin Gin, buruk bir Tıp Bayramı kutladıklarını belirterek, ?Yıllardır yönetici ve idarecilere sitemden ve serzenişte bulunmaktan ben dahil bütün meslektaşlarımız bıktık usandık. Onlar utanmıyorsa, bizler yüksek eğitim almış bilim insanları olarak sokaklara çıkmaktan, beklenti ve önerilerimizi ilgililere ancak eylem yapmak suretiyle duyurmak zorunda kaldığımızdan dolayı utanıyoruz. Yeter artık. Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk?ün ?Beni Türk hekimlerine emanet ediniz? güvenine ve önemine layık, edindiğimiz bilgi ve verdiğimiz emekten dolayı hak ettiğimiz meslek onurunu ve yaşam şartlarını istiyoruz. Zaman ve gelişmeler bizleri ana amacımız olan bilim ve insan sağlığı temasından uzaklaştırmaya, toplumumuzun sağlık, meslektaşlarımızın da özlük haklarının peşinde koşmaya zorlamaktadır. Biz Türk Tabipler Birliği ve onun uzantıları olan Tabip Odaları olarak bilim ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacı peşinde koşmak istiyoruz. Sorunların değil, çözümlerin parçası olmak istiyoruz. Bilgi birikimimiz ve meslek tecrübemizle bütün kurum ve kuruluşlarla ahenk içinde ülkemize ve halkımıza hizmet vermek istiyoruz? dedi.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay ise bugün çalışma koşullarının Cumhuriyet döneminin en kötü çalışma şartlarını taşıdığını belirterek, ?Yine de buna rağmen Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve yetiştireceğimiz öğrencilerimiz adına hepimiz şartlar ne olursa olsun mesleğimizin ve öğrencilerimiz kölesiyiz ve öyle olmaya da devam edeceğiz? dedi.

Çanakkale Sağlık İl müdürü Dr. İlhan Güney ise yaptığı konuşmada Çanakkale?nin sağlık hizmetleri bakımından çok iyi yerde bulunduğunu belirterek, ?2008 yılında ilimizde birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında 3 milyon 500 bin hasta bakıldı. Yine Çanakkale?de özel hastane de dahil olmak üzere 2008 yılında 25 bin ameliyat yapılırken, 7 bin 500 acil vakaya çıkış yapıldı. Burada bu rakamları vermemin asıl sebebi üniversitesiyle, Asker Hastanesiyle, Devlet Hastanesiyle, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerle bütün bu işlemleri doktorlarımızın yaptığı gerçeğidir. Sağlık bir ekip işidir. Sağlık Ocaklarındaki koruyucu hizmetlerden, en komplike ameliyatlara kadar ekip ruhu ve sorumlulukların paylaşımı ile ancak başarılı olunabilir? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar Süleyman Demirel Konferans Salonunda gerçekleştirilen ?Geçmişten Günümüze Çanakkale?de Sağlık Hizmetleri? konulu panele katıldı. Panelde Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ersin Gin ?Tıp Bayramı, TTB ve Tabip Odaları?, Çanakkale Asker Hastanesi Başhekimi Tabip Kıdemli Albay İbrahim Ethem Karaşen ?1915 Çanakkale Savaşlarında Sağlık Hizmetleri?, Çanakkale Sağlık İl Müdürü Dr. İlhan Güney ?Birinci ve İkinci Basamakta Sağlık Hizmetleri? ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay da ?Üçüncü Basamakta Sağlık Hizmetleri ve Tıp Eğitimi? konularında bilgiler verdi.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir