ÇTSO’nun Yeni Konukları ASO ile Keşan ve İpsala Heyetleri Oldu

02 Haziran 2015

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize ettiği, Türkiye’deki tüm Oda ve Borsaların Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı nedeniyle Çanakkale’ye davet edilmesi projesinin son konukları Ankara Sanayi Odası ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası heyetleri oldu.

29 Mayıs tarihinde ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde ÇTSO Yönetimini ziyaret eren Ankara Sanayi Odası heyetinde Meclis Başkanı Şerafattin Ceceli, Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Başkan Yardımcısı Mehmet Doğanlar ile Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri yer aldılar. ASO heyetine ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay ile Yönetim Kurulu adına Sadık Aydoğan, Selçuk Semizoğlu, Mustafa Kansu, Meclis Üyesi Güven Barış Yüksel ve 13 Nolu komite üyesi Erol Özcan ev sahipliği yaptı.

ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, ASO heyetine hitaben yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ankaralı sanayicileri Çanakkale ekonomisi ve sanayisi hakkında bilgilendirdi ve OSB hakkında bilgi verdi. Okyay, sanayinin Çanakkale Merkez dışında konumlandığını, büyük sanayi üreticilerinin Merkez dışındaki ilçelerde yer aldığını ifade etti.

ÇTSO Meclis Başkanı Okyay, Çanakkale’nin bir üniversite kenti olduğunu, ilçeler dahil 43 bin öğrencinin yaşadığını belirterek, aynı zamanda sağlık turizmi konusunda da ideal bir kent olduğunu vurguladı. Okyay, Çanakkale Boğaz Köprüsü, otoyollar ve hızlı tren projesinin Çanakkale’nin var olan potansiyelini hareket geçireceğini de belirtti.

KEŞAN VE İPSALA HEYETİNİN ZİYARETİ
Keşan ve İpsala’dan ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’ni ziyaret eden heyette, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymak, Yardımcısı Zeki Karagöz ve İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin ile oda ve borsaların yönetim ve meclis üyeleri, genel sekreterler yer aldı. Konuk oda ve borsa heyetlerine ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Selçuk Erdoğan, Mustafa Kansu ve Selçuk Semizoğlu ile Meclis Üyeleri Ufuk Öztürk, İbrahim Gün, Mehmet Baydemir ev sahipliği yaptı.

Konuk oda ve borsalar ilk olarak Kongre Fuar Merkezi Bozcaada Salonu’nda misafir edildi. Burada, ÇTSO ve konuk oda ve borsa temsilcileri de kendilerini tanıtarak, ÇTSO’ya davetinden ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra, İÇDAŞ salonunda ortak toplantıya geçildi. Burada yapılan konuşmalarda, kurumlar arasında işbirliğinin önemine değinildi. İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, anlamlı bir yılda ve anlamlı bir günde Çanakkale’de olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, bölgedeki oda ve borsalar arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve ortaklıkların artırılması için bu tür ziyaretlerin artırılması gerektiğini vurguladı. Girgin, “Geçmişten alınacak çok önemli dersler var. Yaşadığımız coğrafyaya borcumuz var. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları olarak bölgenin kalkınması ve refahı için çalışıyoruz” dedi.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, ÇTSO’ya konukseverliği için teşekkür ederek, Çanakkale’nin büyümekte olduğunu ve dolayısıyla Çanakkalelilerin de refahının arttığını vurguladı ve “Bu da Çanakkale’nin marka olduğu, markalaşmaya başladığı anlamına geliyor” diye konuştu.

ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç da yaptığı konuşmada, odalar arasındaki işbirliğini önemsediklerini belirterek, geç kalmış bu ziyaretin yeni işbirlikleri ve ortaklıkların önünü açması dileğinde bulunarak, “Nitekim 100. Yıl nedeniyle yapılan ziyaretlerin meyvelerini almaya başladık, işbirliği konusunda önemli adımlar atılıyor” dedi. Konuşmaların ardından Edirne’nin üç oda ve borsası temsili bir Meclis toplantısı yaptı.

Ziyaretlerde ÇTSO’nun hazırladığı Çanakkale Tanıtım Filmi izlendi ve başkanlar günün anısına plaket ve hediye takdim ettiler. Ayrıca, oda ve borsa yöneticilerine ÇTSO Kongre Fuar Merkezi gezdirildi ve salonlar hakkında bilgi verildi ve ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde yer alan Piri Reis Müzesi gezildi.

Ziyarette, ÇTSO yöneticileri, misafir heyetlere Çanakkale ekonomisi ile ÇTSO ve projeleri hakkında bilgi verdiler. Yapılan bilgilendirmelerde, iki yıl önce hizmete açılan Kongre Fuar Merkezi’nin çeşitli konferans ve etkinliklere ev sahipliği yaptığı, Odanın önceki binasının da ÇTSO Çanakkale Evi ve yerel lezzetlerin sunulduğu restoran olarak turizme katkı sağladığı ifade edildi. ÇTSO İş Merkezi’nden sağlanan gelirin başarılı öğrencilere burs olarak verildiği, yoğun ilgiyle karşılaşan Ar Ge Merkezi’nin tamamen dolduğu ve ikincisinin yapımı için çalışmalara başlandığı vurgulanırken, 100. Yıl nedeniyle Su Gösterileri Sistemi ve Games of Troy adlı iki projenin gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, Çanakkale turizmine katkı amacıyla 6 adet kioskun kent merkezine yerleştirdiği, üç boyutlu tanıtım filmi ve yeni bir Çanakkale logosu hazırlandığı belirtilirken, ÇTSO’nun turizmin gelişmesi için Çanakkale’ye uğramadan geçen kruvaziyer gemilerini Çanakkale’ye çekecek Kruvaziyer Limanı projesini hararetle desteklediği ve projelendirdiği Çanakkale Merkez ile Lapseki’ye yat limanı yapılması sürecini de ısrarla takip ettiği ifade edildi. ÇTSO’nun biri süt ürünleri ihracatının önünü açmayı hedefleyen Ezine Gıda İhtisas OSB diğeri de Çan’da İbrahim Bodur OSB olmak üzere iki organize sanayi bölgesi ile Çanakkale Merkez’de bir ticaret sitesi kurma hazırlığında olduğu da vurgulandı.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir