Çanakkale Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

08 Şubat 2014

Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı’nın 2014 yılı Şubat ayı oturumu 6 Şubat Perşembe günü Çanakkale Belediyesi’nin yeni hizmet binasında gerçekleştirildi.

Gündem maddeleri görüşülmeden önce, kentteki son bir aylık gelişmeler hakkında canlı yayın aracılığıyla meclis üyelerine ve kamuoyuna bilgi sunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilk olarak Çanakkale Belediyesi’nin de katıldığı EMITT Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndan söz etti. Başkan Gökhan, fuarın başarıyla geçtiğini belirterek, daha önceki yıllarda Çanakkale standı içinde tanıtım yapan kentteki otellerin, bu yıl farklı stantlar açarak daha etkili tanıtım yaptıklarını belirtti. Başkan Gökhan, bu durumun fuarların başarı oranının da bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Altın Yıllar Yaşam Merkezi Projesi ile ilgili imzaların atıldığını belirten Başkan Gökhan, kentteki 65 yaş üzeri hemşehriler için düzenlenecek binanın inşaatının da başladığını kaydetti. Kentteki etkinliklerden de söz eden Başkan Gökhan, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen meslek odalarının genel kurullarına katıldığını, bunun yanısıra Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde düzenlenen Deve Güreşi etkinliklerinin de başarıyla gerçekleştiğini sözlerine ekledi. Güreşlere yoğun bir katılım olduğunu aktaran Başkan Gökhan, ileriki yıllarda daha büyük alanlarda bu etkinliği devam ettirmek istediklerini söyledi.

KAZDAĞLARI SERGİSİNE DAVET
Gazeteci Murat Kıray’ın fotoğraflarından oluşan Kazdağları sergisinden de söz eden Başkan Gökhan, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan serginin 10 Şubat tarihine kadar ziyarete açık kalacağını belirterek, “Kazdağının güzelliklerini ve korunmasını istediğimiz alanların nasıl yerler olduğunu bu sergide görebilirsiniz. Gezmenizi tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI AYIPLARININ DAVALARI GÖRÜLDÜ”
Türkiye’de Gezi olayları süreciyle başlayan dava süreçlerine de değinen Başkan Gökhan, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki bazı demokrasi ve insan hakları ayıplarının davaları görüldü. Bunlardan biri Ali İsmail Korkmaz’ın davasıydı. Biliyorsunuz Gezi olayları sırasında Eskişehir’de öldürülmüştü. Ama maalesef Kayseri’de davası görüldü. Eskişehir’de güvenlik önlemi alınamıyor mu yoksa utanılacak bir şey mi var? Bunların takdiri kamuoyunundur. Bir diğer dava da bir hemşerimizle ilgiliydi. 13 yaşında bir çocuğumuz Gezi olayları sürecinde yere yazı yazdı diye yargılandı. Hakim karşısına çıktı. Beraat etti ama bunlar yine de vicdan sızlatan işler. Ali İsmail Korkmaz davasında annenin gözyaşlarını ve sözlerini hepimiz vicdanen düşünmeliyiz. Ayrıca 13 yaşında bir çocuğun hakim karşısına çıkması psikoloji açısından da ne kadar doğru? Sonra niye toplum şiddet üretiyor diye sorgulayıp duruyoruz. Bunun müsebbibinin biz olduğumuz aşikar değil mi?” diyerek konu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Eski Tekel Şarap Fabrikasının bulunduğu yaklaşık 12 bin metrekarelik alanın Çanakkale Belediyesi tarafından yeniden alınması konusuna da değinen Başkan Gökhan, bu alan ile ilgili projelerin hazırlanacağını, alan içerisindeki yapılardan birinin kentin sanayi belleğini koruması açısından kültürel ve sosyal bir amaçla kullanılacağını, diğer alanların da halka açık olarak değerlendirileceğini söyledi.

KAZDAĞLARI MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR
Başkan Gökhan, gündem dışı konuşmasında Kazdağları vurgusu da yaptı. Suyun tasarruflu kullanımı hakkında açıklama yapan Başkan Gökhan, diğer yandan kent halkının sağlıklı su tüketimi açısından Kazdağlarında siyanürle altın işletmeciliğine karşı durduklarını belirtti. Başkan Gökhan, “Altın arama aşamasında siyanür kullanılmadığına dair beyanatlar var. Ancak biz hiç bir zaman aramada siyanür kullanılıyor demedik. Biz ileriki tehlikelerden söz ediyoruz. Bunun için mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“FİYAT ARTIŞINI İLK TESPİT EDEN ÇANAKKALE BELEDİYESİ PERSONELİDİR”
Başkan Gökhan’ın gündeme getirdiği bir başka konu ise kent esnafını yakından ilgilendiren ve Bakanlar Kurulu tarafından İlan Reklam Vergisi, Eglence Vergisi, İşgal Harcı, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsat Harcı gibi konularda yapılan düzenlemeler oldu. Başkan Gökhan özellikle işgaliye ücretlerinin indirilmesi konusunda hem belediye kanalı ile hem de Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’na bildirilen yazılar aracılığı ile konuyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Kararla birlikte esnafı zor durumda bırakan fiyat artışının ilk tespitinin Çanakkale Belediyesi personelleri tarafından ortaya çıkarıldığını belirten Başkan Gökhan, “Burada yaşanan mağduriyeti ortaya çıkaran Çanakkale Belediyesi’nin personeline teşekkür ediyorum. Bunu ilk bulan ve ortaya çıkaran Çanakkale Belediyesi’nin bürokratlarıdır. Ankara’da hiç kimsenin haberi yoktu bu işten. İlk biz bulduk. Iyi ki bu durumu bildirdiler ve ortalığı ayağa kaldırarak bu işin düzelmesini sağladılar” şeklinde konuştu.

Çanakkale Belediyesi’nin yeni hizmet binasında gerçekleşen ilk toplantı olma özelliğini de taşıyan Şubat Ayı Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

[canakkale.bel.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir