ÇOMÜ’de Yeni Akademik Yılın İlk Öğrenci Kaydı Yapıldı

02 Eylül 2013

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2013?2014 eğitim öğretim yılı ilk kayıtları Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) Başkanı Hikmet Sezen, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan ile üniversite yönetiminin katılımıyla Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesinde yapıldı.

İzmir’den Çanakkale’ye gelen ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü kazanan Merve Zavrak’ın kaydı Çanakkale Valisi Ahmet Çınar tarafından yapıldı. Vali Ahmet Çınar, üniversite yaşantısının insan hayatının dönüm noktası, yeni bir başlangıcı olduğunu, yeni çağda, hızla büyüyen Türkiye’de iş hayatı için oldukça çok alternatif bulunduğunu belirterek; “O kadar güzel kapılar var ki inşallah en güzelini açar aralarsınız. tebrik ediyorum, hayırlı olsun diyorum. Bir puan ya da yarım puanla bütün çevreniz, işiniz, hayatınız değişiyor. Kader diyeceğimiz tarafı bu işin.” dedi.

İzmir Konak Anadolu Lisesinden mezun olduğunu dile getiren Merve Zavrak ise; “ÇOMÜ 9?uncu tercihimdi. İstediğim bir bölümü kazandım. Üniversitemden memnunum, özellikle manzarası çok güzel. Umarım okuluma, milletime hayırlı bir insan olurum.” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Laçiner: ÇOMÜ’de Öğrenci Sayısı 40 Binin Üzerinde Bir Rakama Ulaştı
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının ilk kayıtlarını Çanakkale Protokolü ile birlikte gerçekleştiren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner; bugün 10 binin üzerinde bir öğrencinin ÇOMÜ’ye kayıt yaptıracağını belirterek, ÇOMÜ’de öğrenci sayısının 40 binin üzerinde bir rakama ulaştığının altını çizdi. ÇOMÜ’ye talebin çok büyük olduğu vurgusunu yapan Prof. Dr. Laçiner; “Yeni bölümlerimiz var, talep çok yüksek ve öğrencilerimizin yüzde 90’ın üzerindeki kısmı Çanakkale dışından geliyor. İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından öğrencilerimiz geliyor. Kontenjanlarımız çok artmış olmasına rağmen puanlarda ciddi bir yükselme var. İki yılda 15 binin üzerinde bir öğrenci artışı söz konusu. Talebin yüksek olması bizi çok memnun ediyor. Bu durum burada güzel bir iş yapıldığının da kanıtı. Şu ana kadar kayıtlarımızdan da, doluluk oranlarımızdan da çok memnunuz. Eksik kalan çok az bir kontenjanımız vardı onlarda dikey geçişlerle dolmuş durumda. Ekim ayında doluluk oranları yüzde 120’yi bulacak. Tabii bu talebi karşılayabilmek içinde biz öğretim üyesi sayısını, idari personel sayısını ve alt yapımızı da güçlendiriyoruz” dedi.

Milletvekili Kaşdemir: “ÇOMÜ Artık Türkiye’de Bir Marka Haline Geldi”
Fen Edebiyat Fakültesi’nde ilk öğrenci kaydını yapan Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise “Bugün çok güzel bir ortamda, güzel insanlarla beraber ÇOMÜ’nün ilk kayıt gününü beraberce gerçekleştirdik. Manzara çok güzel, herkes heyecanlı. Gençler Çanakkale’yi kazanmaktan mutlular. Şehir olarak Çanakkale’yi tercih etmeleri çok güzel. Doğru bir tercih yapmışlar. Çanakkale’de mutlu olacaklarını düşünüyoruz. ÇOMÜ artık Türkiye’de bir marka haline geldi. Son 2-3 yıldır kayda değer çok önemli gelişmelere tanıklık ediyoruz. Bunlar hep birlikte çalışmanın ürünleri. Akademik kadromuz, idari kadromuz, rektörümüz, Ankara-Çanakkale ayağı ve kamuoyu, sivil toplum kuruluşları ve siyaset birlikte yürümeyi başarabildikleri zaman zannediyorum başarı gelecektir. Üniversite Çanakkale’de en önemli dinamiktir. Bu bilinçle hareket etmek zorundayız. Rektör Bey konuşmasında ifade etti, ilk 1000’den 39 civarı öğrenci ÇOMÜ’yü tercih etmiş. İşte bu markalaşmanın en önemli kanıtı. Türkiye’nin en başarılı öğrencileri ÇOMÜ’yü tercih ediyorlar. Ben ÇOMÜ’nün çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Kayıtta bulunmaktan mutlu oldum. Kendimi bir an kayda gelmiş üniversite öğrencisi gibi hissettim. Hem akademik kadromuza hem de öğrencilerimize başarı dolu bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Gökhan: “Üniversite Bu Kent İçin Bulunmaz Bir Nimet”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da kayıtlar esnasında gördüğü manzaradan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Üniversite bu kent için bulunmaz bir nimet. Dolayısıyla üniversitenin kuruluşundan bu yana üniversiteyi bu duruma getiren herekse teşekkür ediyorum. Üniversite, kentimizin çok önemli bir unsuru, hayat kaynağı. Üniversitemize gözümüz gibi bakmalıyız. Çanakkaleliler olarak üniversitemize destek olmalıyız. Öğrenci kayıtlarında da bayağı üst sıralarda tercih edilmekteyiz. Hedefimiz ÇOMÜ’yü öğrencilerin ilk tercihlerinde yer alacak hale getirmek. Bu da olacaktır. Bütün öğrencilere, öğretim üyelerine başarılar diliyorum” dedi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Aras Hisar: “ÇOMÜ Yükselen Bir Grafik Yakaladı”
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Şükriye Aras Hisar ise, üniversite yönetimi ve hocaları olarak çok heyecanlı olduklarını belirterek, “Yeni bir öğretim dönemine başlayacağız. ÇOMÜ yükselen bir grafik yakaladı. İlk kayıtlar açıklandığında zaman %94 gibi bir doluluk oranımız vardı. Ek kontenjanlar, yatay geçişler ve dikey geçişlerle bunu %100’ün üzerinde sağlayacağız. Türkiye’de ÇOMÜ’ye çok fazla teveccüh var. Ben tüm fakülteleri dolaştım ve velilerle konuştum. Öğrencilerimizin %95’i Çanakkale dışından. Bizler öğrencilerimizin her türlü sıkıntısını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Gelen tüm öğrencilerimize hoş geldin diyorum” dedi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Özdemir: “ÇOMÜ Yükselişini Devam Ettiriyor”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, “Türkiye’de ÇOMÜ kendini ispatlayan bir kurum olarak yükselişini devam ettiriyor” diyerek, “Eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize ve akademik-idari personelimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇOMÜ Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültesinde; Okan Özemir (Bilgisayar Mühendisliği), Burak Teke (Bilgisayar Mühendisliği), Merve Zavrak (Bilgisayar Mühendisliği), Furkan Taka (Bilgisayar Mühendisliği), İdil Salmanlı (Çevre Mühendisliği), Derya Şen (Geomatik Mühendisliği), Merve Kuyumlu (Arkeoloji), Eda Gün (Tarih) ve Betül Karakaş (Türk Dili ve Edebiyatı) adlı öğrencilerin ilk kayıtları ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner eşliğinde Çanakkale protokolü tarafından gerçekleştirildi.

Yapılan ilk kayıtların ardından ÇOMÜ Rektörü Laçiner, Vali Çınar ve Milletvekili Kaşdemir’e ÇOMÜ Kampüsü’nü gezdirdi. Daha sonra Rektör Laçiner ve Milletvekili Kaşdemir kütüphane ek bina inşaatında incelemelerde bulundular.

Rektör Laçiner: “2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılına Daha Güçlü Giriyoruz”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner 2013-2014 ilk kayıt günü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Prof. Dr. Laçiner ÇOMÜ’nün yeni eğitim-öğretim yılına her açıdan daha güçlü bir şekilde girdiğini ifade etti. Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü:

“2 Eylül yaklaşık 10 bin öğrencimizin ilk kayıt günü. İlk yerleştirmede ÇOMÜ’yü yaklaşık olarak 10 bin öğrenci tercih etti. Ek yerleştirmeler, yatay geçiş, dikey geçiş ve yabancı öğrenci kayıtlarımızla birlikte bu yıl 13 binden fazla yeni öğrencinin ÇOMÜ’ye yerleşmesini bekliyoruz. Bu rakam pek çok üniversitenin toplam öğrenci sayısından bile fazla. Son iki yılda ÇOMÜ’nün öğrenci sayısında 15 bin civarında bir artış oldu. Bu da iki yıl öncesine oranla % 50’yi aşan bir büyüme demektir. Diğer taraftan ÇOMÜ, idari ve akademik personel sayısında, altyapı yatırımlarında, eğitim araç-gereçlerinin geliştirilmesi ve arttırılmasında, bina stokunun genişletilmesinde, eğitim kalitesinin iyileştirilmesinde, bilimsel üretim altyapısının güçlendirilmesinde büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bu çerçevede 2013-2014 eğitim öğretim yılına girerken hem daha büyük bir aile olduk, hem de daha hazır bir üniversite haline geldik”.

Prof. Dr. Sedat Laçiner yeni gelen öğrencilerin Çanakkale’ye ve ÇOMÜ’ye uyumu konusunda herkese önemli görevler düştüğünün altını çizdi:

“ÇOMÜ öğrencilerinin % 90’dan fazlası başka illerden geliyor. Her yıl, ÇOMÜ kendisini diğer illerden gelen öğrencilere beğendirmek zorunda. Puanlarımızda, tercih edilirliğimizde ciddi artışlar var. Gelen öğrencilerimizin Çanakkale’ye ve ÇOMÜ’ye uyumlu hale getirilmesi ise ayrı bir görev. Bu konuda Çanakkalelilere de büyük sorumluluklar düşüyor. Kira, ulaşım ve iletişim gibi konularda Çanakkale’den beklentimiz büyük. Büyük umutlarla, geleceklerini en güzel şekilde inşa etmek için Çanakkale’ye gelen bu gençlerimizin elinden tutmalıyız. Bu sayede hem ilimiz hem de ülkemiz kazanacaktır.”

ÇOMÜ’nün her geçen yıl daha iyi bir üniversite olduğunu kaydeden Prof. Dr. Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim kalitemiz ve bilimsel üretimimiz her yıl daha iyi bir noktaya ulaşıyor. Şu anda ÇOMÜ belki de Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesi konumunda. Bizi tercih eden öğrencilerimiz bu tercihleri ile iyi bir eğitim ve parlak bir geleceğin kapılarını araladılar. Zorlu bir sınavla ÇOMÜ’yü kazandılar, ancak her şey üniversite sınavını kazanmakla bitmiyor. ÇOMÜ’de zorlu ama kaliteli bir eğitim söz konusu. Bu nedenle disiplinli ve yoğun çalışmaları gerekiyor. Sıkı bir çalışma ve kendini geliştirme için ÇOMÜ her türlü altyapıya sahip, bunu iyi değerlendireceklerini umuyorum.”

Turizm Fakültesi’nde İlk Kayıt
Bakanlar Kurulunun 2013/4656 kararı ile Fakülteye çevrilen Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim – Öğretim döneminde Konaklama İşletmeciliği Bölümüne kayıt yaptıran Ömer Faruk Yumlu’nun kaydını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Aziz Kılınç gerçekleştirdi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Aziz Kılınç yaptığı konuşmada; “Fakültemize bağlı bölümlere 208 öğrenci yerleşti. Fakültemiz kadrosu mevcut Turizm Fakültelerine göre iyi bir yerdedir. Turizm alanında yüksek lisans ve lisansüstü programlarımız vardır. Lisans ve lisansüstü programlarımızdaki öğrenci sayımız yaklaşık 1100 bulmaktadır. Turizmin ülkemiz ve Çanakkale açısından çok önemli olduğunu biliyoruz. Fakülte olarak da ÇOMÜ’de daha güçlü olmak durumundayız” dedi. Prof. Dr. Kılınç, konuşmasında ayrıca öğrencilere başarılar diledi.

Gökçeada MYO’da İlk Kayıt
Gökçeada Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı ilk kaydını gerçekleştirdi.

İlk kaydı yapılan öğrenci İşletme Yönetimi (İÖ) Programı öğrencisi Ahmet Kömür oldu. Ahmet Kömür’ün kaydını Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Genç ve Müdür Yardımcısı ve Yüksekokul Sekreter Vekili Uz. Nuray Aslan yaptı. İlk kayıtlar 06.09.2013 Cuma günü sona erecek.

Sosyal Bilimler MYO’da İlk Kayıt Yapıldı
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı ilk kaydı gerçekleşti.

İlk kaydı Müdür Doç. Dr. Nuri Kavak, Fotoğrafçılık Kameramanlık bölümü öğrencisi Sinem Onver’i kaydederek gerçekleştirdi.

Ezine MYO’da İlk Kayıt Heyecanı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu’nda ilk kayıt yaptıran öğrenci Halkla İlişkiler Bölümü’nü kazanan Erzurumlu Büşra Gürbüz oldu. İlk tercihine yerleşen Büşra Gürbüz’ün kaydını Ezine MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Palaz, Ezine Belediye Başkanı Halil Büyükerol ve Garnizon Komutanı J.Yarbay Tamer Bilecan birlikte yaptı.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının başarılı bir yıl olması temennisinde bulunan Ezine MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Palaz, Belediye Başkanı Halil Büyükerol ve Garnizon Komutanı J.Yarbay Tamer Bilecan tarafından Büşra Gürbüz’e ilk kayıt yaptıran öğrenci olması dolayısıyla çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir