TÜBİTAK 2013 Yaz Bilim Kampı Öğrencileri İÇDAŞ’ta

04 Temmuz 2013

“Önemseniyorlar Önemsiyorlar”

TÜBİTAK 2013 Yaz Bilim Kampı Öğrencileri İÇDAŞ’ta;

TÜBİTAK 4004 Bilim Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Arzu BAYINDIR’ ın hazırlayıp, proje yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK ” Bilim, Tarih, Doğa ve Deniz; Bir Başkadır Bizim Kamp Kalemiz” Yaz Bilim Kampı – 2013 eğitim projesi 13 yaş Ortaokul 2. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor.

01-20 Temmuz 2013 tarihlerinde, 3 dönem olarak yapılacak etkinliklere, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İstanbul İllerinde okuyan 13 yaş grubu başarılı öğrenciler ile İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile Gazi ve Şehit çocukları katılacaktır.

Proje kapsamında, girişimcilik,  markalaşmak, iş güvenliği, insan kaynakları, ihracaat, yenilenebilir enerji ve çevreye duyarlılık, kalite kavramları ele alınarak öğrencilerde farkındalık yaratılmak istenmektedir.

Bu amaçla; 2 Temmuz 2013 Salı günü İÇDAŞ Tesislerinde Girişimcilik, Sanayi ve Üretim: Yenilenebilir Enerji; (Tersane, Çelik ve Oksijen Üretim Tesisleri, Termik santral)  etkinliği düzenlenmiş olup, öğrencilere gözlem ve incelemeler yapma imkanı sunulmuştur. Tesis Direktörü Sn. F. Erkan TEKİN’in başkanlığında, İş Güvenliği Müdürlüğü ile Çevre Müdürlüğü çalışanlarının refakat ettiği etkinlik; geçmişten günümüze İÇDAŞ markasının kalite ve markalaşma öyküsünün anlatıldığı, görsellerle zenginleştirilmiş 20 dakikalık bir sunumla başlamış, saha ziyareti ile devam etmiştir. Tesislerde kullanılan soğutma suyu ile hazırlanmış olan yıllık 25 Ton kapasiteli balık üretim çiftliğine yapılan kısa ziyaretin ardından, fabrika sahasında kullanılan içme ve kullanma suyunun Reverse Osmos teknolojisi ile üretildiği “Denizden Tatlı Su Elde Etme Tesisi” gezilmiş ve katılımcılara üretilen içme suyundan ikram edilmiştir. Tersane bölgesi ile HES tesislerinin de gezilmesinin ardından Hayvan Çiftliğine yapılan ziyaret ile İÇDAŞ’ın çevreye ve doğal yaşama verdiği değer katılımcılar ile paylaşılmıştır. İÇDAŞ Değirmencik Tesislerinde yapılan saha turunun tamamlanmasının ardından İÇDAŞ Tarım ve Besi Çiftliğini ziyaret eden öğrencilerin hayvan yetiştiriciliği ve tarım faaliyetleri üzerine bilgi edinmeleri sağlanmıştır.

Proje etkinlikleri İÇDAŞ markasını farklı sektörlerde uluslararası rekabete taşıyan, sosyal sorumluluk projelerinde daima genç nesli önemseyen yaklaşımıyla İÇDAŞ ailesinin sponsorluğunda gerçekleşen PARİON Kazı Alanı’nda devam etmiştir. Yrd. Doç. Dr. Veysel TOLUN’un etkinliği kapsamında Niğde Müzesi Bakanlık Temsilcisi Hasan ERDOĞAN gözetiminde Kazı Başkanı Prof. Dr. Cevat BAŞARAN, Kazı 2. Başkanı Vedat KELEŞ, Kazı Başkan Yard. Yrd. Doç. Dr. Ertuğ ERGÜLER, Arş. Gör. Hasan KASAPOĞLU ve Kazı Ekibi katkılarıyla, İÇDAŞ tarafından oluşturulmuş suni kazı alanında kazı çalışmaları yapılarak envanter fişi çıkarılmıştır. Ayrıca ODEON’da, Yrd. Doç. Yılmaz KÜÇÜKÖNCÜ başkanlığı’nda “Doğa, Sesler, Müzik ve Yaşam” temalı etkinlikte çeşitli ritim aletleri ile mitolojik tarihte ritim çalışmaları yapılmıştır.

Hem katılımcı öğrenciler hem de İÇDAŞ ailesi için farklı, coşkulu geçen etkinlikler, 9-16 Temmuz 2013 tarihlerinde 2. ve 3. dönem öğrencileri için de aynı özenle düzenlenecektir.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir