Su Hayattır İsimli Panel Düzenlendi

23 Mart 2013

Çanakkale Çevre Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen “Su Hayattır” isimli panel Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Nikah Salonunda gerçekleştirildi.

Çanakkale Çevre Platformu 23 Mart Cumartesi günü gerçekleştirdiği “Su Hayattır” isimli panel ile Kazdağları ve Ağıdağı yöresinde bulunan altın arama şirketlerine karşı bir tepki göstermek için bir araya geldi. Panele Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Hicri Nalbant konuşmacı olarak katılırken CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş da katılımcılar arasındaydı.

Panelde konuşma yapan Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı ve Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant Konuşmasında “Doğamız çok büyük bir saldırı altında. Bir yanda altın tekelleri bir yanda termik santraller her ikisi birden sularımızı yok ediyorlar umutlarımızı, tarım alanlarımızı topraklarımızı yok pahasına zehirliyorlar. Biz bu anlamda çevresini seven insanlar olarak mücadelemize devam ediyoruz, burada herkes elini kolunu sallayarak altın çıkaramayacak, termik santral kuramayacak, yapmak isterlerse biz bunun karşısında duracağız.” dedi.

Geniş katılımın gerçekleştiği panelde konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Biz burada yaşama mücadelesi veriyoruz ve bizden sonraki nesillerinde hayatını devam ettirmesi için mücadele veriyoruz. Peki niçin veriyoruz bu mücadeleyi?, Bugün dünyada bize yaşamı sağlayan, karada yaşamı sağlayan ince bir toprak parçasıdır. Bu toprak parçası olmazsa üzerinde bitkiler olmazdı, ağaçlar olmazdı, hayvanlar olmazdı, insan olmazdı yaşam olmazdı, belki başka bir hayat sürerdik. Ama madem bu hayat kara üstünde devam ediyor, ama zor devam ediyor yani asırlar önce oluşabilen bir toprak tabakası bu gün kötü bir iklim şartı ile kış sezonunu bitirebiliyoruz. Bu dönemde özellikle AKP döneminde bu yaşam mücadelesi Türkiye’de çok daha fazla öne çıktı neden öne çıktı? Gerçekten bu güne kadar çok fazla önemsemiyor olabilirdik ama elimizdeki değerler birer birer gitmeye başladı, çok fazla uzağa gitmeye gerek yok işte Çanakkale’ye baktığımızda bir tarafta termik santraller bir tarafta Kazdağlarındaki madencilerin talanı. Biz bununla ilgili mücadelemizi yapıyoruz ama bunların gözü doymamış arkadaşlar. Şimdi daha büyük bir felaket bizi bekliyor şu anda madencilerin yada termikçilerin doğayı bazı yerlerde yok etmesini önleyen bazı engeller var, bununla ilgili şimdi bir yasa gelecek adı tabiatı ve biyolojik çeşitliliği koruma yasası, komisyondan geçti.” dedi.

[Medya Hedef]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir