İsmail Ege: “Gelibolu Üniversitesi’nin de Çok Rahat Kurulabileceği İnancındayım”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyosu Kampüs FM’e konuk olan AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege, Rektör Laçiner’in ‘Adalar Üniversitesi’ fikrine atıfta bulundu ve Gelibolu’da yeni bir üniversite kurulması için çalışmaların alt yapısını oluşturduklarını söyledi.
Üniversitenin Gelibolu niçin çok şey anlam ifadew ettiğini ve Gelibolu Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası için ilgili bakanlıklardan yer tahsisinin sağlandığını söyleyen Ege “Gelibolu’da Eğriköy mevkii dediğimiz Hamzakoy dediğimiz askeriyenin havaalanının bir kısmından 7 dönümlük bir yer tahsis ettirilmesini gerçekleştirdik. 7 Şubat 2013 itibariyle tahsis yazımız Başbakanlıktan çıktı. Önümüzdeki hafta da tahsis işimiz tamamen bitiyor. Orası 47 dönümlük bir yer ama gelişmeye çok müsait bir yer. Burada ileriye dönük olarak özellikle Prof. Dr. Sedat Laçiner Rektör hocamızın hep söylediği bir şey var. Adalar üniversitesi, Gelibolu Üniversitesi diye. İnşallah bu noktada bunun da temelini atmış olacağımız inancındayım. Bundan 6 ay önce toplumumuza söylediğimiz zaman gülüp geçiyordu, bakıyorum Gelibolu’da insanların Gelibolu Üniversitesi evet ya neden olmasın biz Gelibolu’yuz diye söylemler dile gelmeye başladı. Geçenlerde bakanımız geldi. İnşallah para konusunda da bir sıkıntımız olmayacak. Hocamız taleplerini iletecekler bakanlığa. Bakanımızdan da biz sözümüzü aldık, hedefimiz yetiştirebilirsek mayıs ayı gibi temelini atıp 6 ay içinde bir an önce projemiz hazır 10.500 metrekarelik bir projemiz var hocamızın sunduğu. İnşallah bir dahaki öğretim yılının başında olmasa bile ilk dönemin yarısına binamızı bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Herşeyin hayal etmekle başladığını söyleyen Ege “Hayallerimizi düşünsel anlamda belirli bir yerlere oturtturursak Gelibolu Üniversitesi’nin de çok rahat kurulabileceği inancındayım. Çünkü Gelibolu önemli bir coğrafya. Önemli bir tarihe sahip. Ama en önemli faktör, en önemli unsur Gelibolu Üniversitesi’ni kurabilmemiz için toplumun bunu istemesi lazım. Toplumun dinamiklerinin ve toplumun her yaşayan ferdine kadar bunu canı gönülden istemesi lazım. Bu istendikten sonra olamayacak şey yoktur diye düşünüyorum” dedi ve ekledi: “Çünkü Samimi söylüyorum bundan 2 yıl önce üniversitenin yeni yer konusunda bütün umudumuzu kaybetmiştim. Ama çok şükür bugün aldığımız yerden dün geçmişte oraya girebilmek çok büyük meseleydi alınan yer itibariyle. Bugün 47 dönüm yer alabiliyorsunuz buradan. 300 dönüme çıkartma şansınız var. Samimi söylüyorum bu 15 sene için bırakın hayali, hayalini etmek bile bir meseleydi. Demek ki insanlar istediği zaman olabiliyor bunlar”
Katıldığı programda yerel idareye çeşitli eleştirilerde bulunan İsmail Ege, belediyenin üniversiteye yardımcı olmadığını belirtti ve bazı ilçelere gıpta ile baktıklarını söyledi.
İsmail Ege şöyle konuştu:
İlçeye yapılacak en büyük yardım yatırımların en büyük destekçisi yerel idarenin olması. Biz gıpta ile bakıyoruz. Biga’da bunun örneklerini yaşıyoruz. Çan’da, Yenice’de bunun örneklerini yaşıyoruz. Biz Gelibolu’da da maalesef bunun kötü örneklerini yaşıyoruz. Bugün Yenice’de 1 sene öncesine kadar 100 tane öğrenci varken bugün 1500 tane öğrenci oldu. Bugün acaba çok mu hızlı gidiyorum deyip frene basmak niyetinde. Çünkü şehrin de alt yapısını hazırlaman lazım orda. Gelibolu’da bu altyapı var ama yerel yönetimin anlayamadığımız pek de dillendiremediğimiz ne negatif ne pozitif nötr bir tavrı var. Nitekim bazı şeylerden de belli oluyor. Üniversitenin oteli gibi.
Hamzakoy Oteli zamanında belediyenin arazisine İller Bankası aracılığı ile İller Bankası kredisi ile yapılmış bir bina. Sonra ilerleyen zamanlarda dönemin Belediye Başkanı Turan Mildon abimiz şehrin dinamikleri ile bir araya gelmişler. Denmiş ki bu oteli üniversiteye verelim, üniversiteyi geliştirelim Gelibolu için hem de uygulamalı bir otel olsun diye. Çok güzel bir fikirle yapılmış. Hatta hemen apar topar otel daha bitmeden üniversiteye teslim edilmiş. İlk zamanlarda otel çok güzel faaliyetler gösterdi. Sorun yoktu fakat ilerleyen zamanlarda yönetim yanlışlığından dolayı otel bildiğimiz kadarıyla zarara uğratılmaya başlandı. Sonra binanın ruhsatının olmadığı yok. Bundan 2 sene önce Rektör hocamız yazıyor, ruhsat konusunda yardım istiyor. Fakat hala tavrını anlayamadığımız bir şekilde otelin yaklaşık 2 seneden beri ruhsatı verilmiyor. Yerel yönetim olarak ÇOMÜ’ye kızabilirsiniz, siz Rektör’e kızabilirsiniz, siz siyasete kızabilirsiniz ama sizin Gelibolu halkını cezalandırmaya hakkınız yok. Bugün bu üniversitenin kapalı olması demek Gelibolu ekonomisinin kaybı demektir. Gelibolu Belediyesi’nin kaybı demektir. Yerel yönetim bazı şeylere destek vermediği noktada 1 senede yapılacak şeyleri maalesef 3 senede bile zor yapıyorsunuz. İnşallah yerel yönetimin inadı kırılır. İnşallah ruhsatı verir. En azından Gelibolu ekonomisine bu bina kazandırılır diye düşünüyorum”
[Kaynak: kampusfm.comu.edu.tr/?p=2658]
Yorumlar...
Henüz yorum yok...