Rotary Bölge Guvernörü Ertaş Kampüs FM’de Kent Söyleşileri’ne Konuk Oldu
Kampüs FM’de Öznur Doğangün’ün hazırlayıp sunduğu Kent Söyleşileri Programının bu haftaki konuğu Rotary Bölge Guvernörü Güneş Ertaş oldu. Güneş Ertaş Türkiye’de 6500 kişi gibi önemli bir sayıya sahip Türk Rotary Kulüpleri’nin yönetiminde olan 3 Federasyon Başkanından bir tanesi.
Çanakkale’yi ve Çanakkale Rotary Kulübü’nü ziyareti sırasında Kampüs FM Stüdyolarına da konuk olan Güneş Ertaş, Rotary Kulüplerinin projelerini ve gelecek çalışmalarını şu sözlerle aktardı:
“Rotary kelimesi Rotasyondan gelmekte. Biz de bir sene sonra görevimizi başka birine rotasyon ederek bırakıyoruz. Rotary Kulübü mesleğinde başarılı iş ve meslek adamlarının, topluma hizmet için kurmuş oldukları, dünyada iyi niyet ve barışın sağlanması için çalışan uluslararası bir dernektir. Amerika’da kuruluyor fakat şu an 34 ülkede 34 bin Rotary Kulübü var. 1 milyon 200 bin üyesi var. Türkiye’de ise 6500 civarında üyemiz var. Marmara bölgemiz dışında, İstanbul ve Ankara bölgelerimiz de var. Marmara Bölgemiz Çanakkale’den başlayarak Balıkesir, Muğla Aydın, İzmir, Denizli illerinin kapsıyor. Bölgemiz de 63 kulübümüz var. 3 kulüpte kuruluş aşamasında. Yeni oluşumumuz ise e-club, internet üzerinde görüşüyorlar. Dünyanın her yerinden üye olabiliyorsunuz. Uluslararası Rotary her bölgede böyle bir yenilik istedi. Dünya Üzerinde 538 bölge var. Türkiye’deki 3 guvernörden bir tanesiyim. Bu senede Rotary Kulüpleri olarak 23 Şubatta 108. kuruluş yıl dönümümüzü kutlayacağız.
“HİZMET YOLUNDA BARIŞ”
Bu seneki temamız hizmet yoluyla barış. Her sene bir temamız oluyor. Toplumsal barışla birlikte toplumun ihtiyaçlarını karşılamak, onlara hizmet götürerek savaşın nedenlerini ortadan kaldırmak hedeflerimiz. Öncelikli konularımız var. Su ve Hijyen, okur ? yazarlık, eğitim, aile ve çocuk sağlığı, meslek edindirme konularında hassasiyet yaratmak ve barış ortamı sağlamak amacımız. Bir yandan da su ve hijyen konusu üzerinde duruyoruz. Bursa’da bir kulübümüz 5 bin çocuğa hijyen konusunda eğitim verdi. Sağlık taramaları, diş taramaları gerçekleşiyor. Bursa’da, Aliağa’da yaptığımız ilkokullar var, yine İzmir Çiğli’de yaptığımız bir okul var. Asıl amacımız bina yapmak değil, sonuçta biz de bir dernek üyesiyiz. Belli bir gelirimiz var. Biz daha çok binaların içindeki teçhizata yöneliyoruz. İzmir’de kulüplerimiz çok güzel sanatsal etkinlikler düzenledi. Onların gelirleriyle hastanelere çeşitli cihazlar aldılar. Uzun yıllarıdır devam eden çocuk felci projesinden sonra diyabet konusunda projelerimiz var. Sağlık Bakanlığı’nın da zaten obezite ile bir savaşı var. Kulüplerimizin birçoğunda diyabetle ilgili taramalar, seminerler gerçekleşmekte. 14 Kasım Dünya Diyabet gününde İzmir de bu konuda bilinç yaratmak için bir yürüyüş gerçekleştirdik.YÜZME YARIŞLARI BU SENE 25. YILINI DOLDURUYOR
Çanakkale Rotary kulübümüz ise, Çevre ile ilgili okullarda çeşitli çalışmalarda bulunuyor. Zaten yüzme yarışları başlı başına büyük bir etkinlik. Yarışlar bu yıl 25. Yılını dolduruyor. Eğitim alanında çalışmalar var. Hemen hemen her kulübümüz öğrenciye burs veriyor. Yardım kuruluşu değiliz. Meslek edindirme yeriyiz bir anlamda. İki sürekli eğitim merkezimiz var. Bunlardan bir tanesi Bursa’da. Bu alanda Nilüfer Belediyesi önemli destek veriyor, biz de bu desteği olumlu kullanıp kuaförlük kursundan tutunda aşçılık ve oya işleme kursuna kadar birçok dalda kurs açtık o bölgede. Tüm projelerimiz www.rotary2440.org adresinden takip edilebilir”.
[kampusfm.comu.edu.tr]
Yorumlar...
Henüz yorum yok...