Çanakkale Korolar Festivali Hazırlıkları Başladı

15 Ocak 2013

Birincisi 2011’de düzenlenen Çanakkale Korolar Festivali hazırlıklarına başlandı.

Yerli ve yabancı birçok korunun Çanakkale’de buluştuğu ve şehrin her yerinden koro seslerinin yükseldiği festival; sanatsal ve eğitsel koro çalıştayları, sosyal sorumluluk projeleri, paneller ? söyleşiler, alanında uzman konuklar ve birçok yenilikçi etkinlikleri ile 9 – 14 Temmuz 2013 tarihlerinde Çanakkale’de gerçekleşecek. Ön çalışmalarına başlanan festivalin Sanat Yönetmeni Ögr. Gör. Mete Gökçe ikinci kez bu festivali düzenliyor olmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek festival çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gökçe 2013 Uluslararası Çanakkale Korolar Festivali’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini belirterek; ” Festivalin hazırlık çalışmalarına Ağustos ayından itibaren başladık. Bu festival bir kent festivali. Çanakkale Belediyesi’nin, Çanakkale Valiliği’nin, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’ nın ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşiyor. Bu festivalin yönetsel organizasyonunu ise akademik danışmanı olduğum polifonik korolar topluluğu gerçekleştiriyor. Festival birçok temayı barındırıyor. Ana tema Türkiye’deki akademik ve sanatsal yapısı yüksek polifonik koroların halkla bütünleşmesi olacak. Bunun için festival kapsamında oldukça yoğun sokak konserleri, salon konserleri gerçekleşecek. Bunun yanı sıra polifonik koroların kendi içlerinde paylaşımlarını ortaya koymak için eğitsel workshoplar ve çalıştaylar gerçekleşecek. Bunun dışında sosyal projelerimiz var. Çanakkale’deki kreş, anaokulu, yurtlar ve bakım evlerinde sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştireceğiz. Yurtdışından gelen korolarımız oralarda konserler verecekler” dedi.

Festivale İlgi Büyük
Gökçe festivale ilginin büyük olduğuna dikkat çekerek; “Festivalde yurt dışından ve Türkiye’den çok değerli katılımcılar olacak. Özel korolardan, üniversite korolarından, güzel sanatlar korolarından önemli başvurular almaktayız. Festivale yoğun bir ilgi var. Hatta bu sene kapasitemizin üzerine çıkacağız. Festivale 15 Ocak’a kadar korolar başvuru yapmaya edebilecekler. 15 Ocak sonrasında yani katılımcılarımızı belirledikten sonra özel bir basın açıklamasıyla festivale katılacak koroları duyuracağız. Dışarıdan bakıldığında Çanakkale artık bir koro kenti olarak görülmeye başlandı. Şehir de buna güzel bir karşılık veriyor” diye konuştu.

Festival Sürprizlerle Dolu Olacak
Festival kapsamında Çanakkale’de dünyaca ünlü bir koroyu ağırlayacaklarının altın çizen Gökçe; “Bunun ön hazırlıkları bitmiş durumda. Ancak korunun ismini açıklayamıyoruz. Çünkü sürpriz olmasını istiyoruz. Festival sürprizlerle dolu olacak. Büyük bir şehir yürüyüşü ve büyük bir organizasyon ile dikkat çekici bir şekilde açmayı planlıyoruz. Bunlar ön çalışmalar tabii. Sokak konserleri daha önceki festival katılımcıları tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Festivalin yazın gerçekleşmesi sebebiyle değişik bir uygulama yapacağız. Salon performanslarını öğleden sonra 14.00 gibi gerçekleştireceğiz. Saat 21.00’den sonra ise Çanakkale halkının ayağına sanatı götüreceğiz. Çanakkale Korolar Festivali ülkemizde oldukça ciddi takip edilen bir festival. Çanakkale’nin, ÇOMÜ’nün ulusal ve uluslararası arenada isminin duyulmasına, kültürlerinin tanıtılmasına yardımcı oluyor. Örneğin Müzik bölümündeki bazı öğrenciler ÇOMÜ’de bir koro festivali olduğunu bilip burayı tercih ediyorlar. Öğrencilerimiz ve ÇOMÜ Polifonik Korolar Topluluğu bu festivale çok inanıyor. Bu bağlamda festivalin diğer önemli noktası ise organizasyonun tamamen gönüllülük üzerinden ilerlemesi. Organizasyonda görev alan öğrenciler ve akademisyenler gönüllülük esası üzerinden festivalde görev alıyor. Festival Polifonik Korolar Topluluğu öğrencileri tarafından organize edecek. Her koronun festival boyunca bir rehberi olacak ve bu rehberler korolara şehir içinde eşlik edecekler. Üniversite kent etkileşiminde de önemli bir misyonu olan Çanakkale Korolar Festivali’ni gelecek yıldan itibaren Avrupa Korolar Birliği’ne üye yapmak en büyük hayalim. Bu şekilde bütün dünyanın korolarını, seslerini Çanakkale’ye çekeceğiz. Zaten bunu yapıyoruz ama bunun bir sistematiğe oturmasını sağlayacağız. Bu festival sadece bir koro festivali değil. Festival kapsamında sanatın sanatla desteklenmesi için bir afiş yarışması da düşünüyoruz. Büyük ödüller yok ama buradaki amaç sanatın sanatla desteklenmesini sağlamak” dedi.

[Medya Hedef]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir