Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ÇOMÜ’deydi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesine inşa edilen Çocuklar Evi Binası, Bilgi İşlem Binası, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binası ve Kapalı Spor Salonunun temel atma törenlerine katılmak üzere ÇOMÜ’deydi.
Törenlere Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’in yanı sıra üniversite yöneticileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile akademik ve idari personel katıldı.
“Üniversite ile işbirliğimizi çok önemsiyoruz”
İlk olarak ÇOMÜ Rektörlüğünü ziyaret eden Bakan Şahin şunları söyledi: “Bugün Çanakkale’deyiz ve milli-manevi açıdan tarihimizin dönüm noktası olan bu topraklarda duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Çanakkale bizim için çok önemli. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Çanakkale ve Üniversite konusunda beraber yapmamız gereken çok iş var. Şehitler ve gaziler ile ilgili daire başkanlığı şu anda bizim bakanlığımız bünyesinde, o anlamda da baktığımız zaman üniversite ile yapılması gereken çok iş olduğunu biliyoruz. Burada büyük bir kaynak var, büyük bir mutfak var, büyük bir teorik bilgi var. Bizim gücümüzü birleştirmemiz, geçmişten aldığımız bu gücü geleceğe, çocuklarımıza taşımamız lazım. O nedenle üniversite ile işbirliğimizi çok önemsiyoruz. Bilimi ve aklı öne almadan, kullanmadan politika üretmemiz artık mümkün değil. Hep beraber nasıl daha iyi yapabiliriz diye düşündüğümüzde, Çanakkale’ye gelmeden, Çanakkale’nin bu topraklarına basmadan, bu milli, manevi ruhu yakalamadan bunu başarabilmemiz mümkün değil” dedi. Rektör Laçiner, Valiliğin ve milletvekillerinin de desteğiyle yürüttükleri Çanakkale’den NASA’ya projesine katılan çocuklardan eğitimlerinde başarı gösterenleri Bakan Şahin’le buluşturdu. Bakan Şahin, çocukları tebrik edip başarılar dilerken, “Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizlerden çok şey bekliyoruz, en önemli sermayemiz beşeri sermayemiz” dedi. Ardından ÇOMÜ anı defterini imzalayan Bakan Şahin’e Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de günün anısına hediyeler takdim ederek kendisine teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’e yapılan makam ziyaretinin ardından törenlerle temel atmalar gerçekleştirildi. Çocuklar Evi Binasının temel atma töreninde Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Vali Güngör Azim Tuna ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin sırasıyla konuşmalar yaptı.
“Üniversitemiz Türkiye’nin en büyük kreşini inşa ediyor”
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner konuşmasına, Türkiye’nin manevi başkentine, şehitler Diyarı Çanakkale’ye hoş geldiniz diyerek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün bizim için önemli bir gün. Üniversitemiz Türkiye’nin en büyük kreşini burada inşa ediyor. Üniversiteler neden kreş yapar diye bir soru akla gelebilir. Bu sosyal devlet olmanın, sosyal üniversite olmanın bir sorumluluğu. Eğer akademisyenlerimiz ve personelimiz çocuklarının rahat olduklarını bilirse, onlar da işlerine daha çok odaklanabilecek, rahat bir şekilde başkalarının çocuklarının eğitimine ağırlık verebilecek, akademik sorumluluklarını yerine getirebilecekler. Bugün Türkiye’nin en büyük kreşinin temel atma törenindeyiz. İki ay içerisinde bu kreşin inşaatının bitmesi ve kasım ayında da faaliyete geçmesi temennisindeyiz. Bugün temeli atılacak bir diğer binamız İktisadi Bilimler Fakültesi-Bilgi İşlem Binası ve bir de Kapalı Spor Salonu. Bu üniversitemizin 3. Kapalı Spor Salonu, onun yanında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun eğitim öğretim binasının temeli de bugün atılacak”.
Bu binaların bir sonraki döneme yetişecek binalar olmasına rağmen hızlı ilerlemeler kaydedildiği vurgulayan Rektör Laçiner, şunları söyledi: “Bize bu imkânları sağlayan hükümetimizin değerli yetkililerine de teşekkür ediyorum. Üniversiteye, eğitime bu yıl ayrılan kaynaklar yüzleri güldürüyor ve üniversitelerde de kreş, kapalı spor salonları, fakülteler gibi imkânlar artarak devam ediyor. Bu bağlamda ben Çanakkale ve Üniversitemiz adına Ankara’ya şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum”.
Vali Güngör Azim Tuna da kurulduğu yıldan beri kısa sayılabilecek bir sürede saygın ve tercih edilebilir nitelikte çağdaş bir yükseköğrenim kurumu haline gelen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Çanakkale’nin kültür, sağlık, sosyal hayatına önemli katkılar sağladığını söyledi. Vali Tuna, temeli atılan tesislerin kısa sürede tamamlanarak Çanakkale’ye ve üniversiteye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de konuşmasına temel atma eserlerinin Çanakkale’ye hayırlı olmasını dileyerek başladı. Bakan Fatma Şahin şunları söyledi: “Milli ve manevi değerlerimizin güçlendiği, hakikaten manevi başkentimiz dediğimiz bu topraklarda olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Değerli Rektörüme ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Çünkü üniversiteler bizim en önemli beşeri sermayemiz; küreselleşme ile yerelleşmeyi, gelenekle modernliği birleştireceksek buradaki en önemli kalkınma merkezimiz üniversitelerdir. Değerli Rektörümün söylediği gibi, bugün Türkiye’nin en büyük kreşini açıyoruz. O kadar önemli bir şey ki. Çünkü bizim iddia ettiğimiz bir şey var. Hem kariyer yapılabilinir, hem anne olunabilinir. Hem güçlü bir kadın olarak kalkınma hamlesinin içinde olunabilinir; hem de güçlü bir ailenin parçası olunabilinir. Bunlar birbirinin alternatifi değil. Tam tersi birbirinin tamamlayıcısı, bütünleyicisidir”.
“Temel atma eserleri çocukların gelişiminde oldukça önemli”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde gerçekleştirilen temel atma eserlerinin çocukların gelişiminde oldukça önemli olacağını ifade eden Bakan Şahin şunları ifade etti: “Çanakkale Savaşının yönetildiği bu merkezde bugün bu eserlerin açılması, bizi geleceğe taşıyacak çocuklarımız için çok önemli, çünkü evlatlarımız hem bizim geçmişimiz hem bugünümüz hem de geleceğimiz. Hepimizin makamı ne olursa olsun biliyoruz ki bu makamlar bitecek. Geriye kalan şey ise bizim evlatlarımız. Onların bu rekabetçi dünya düzeniyle baş edecek şekilde en iyi şekilde yetişmesinin, iki çocuk sahibi bir anne olarak, bir kadın olarak ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum”.
İki önemli temel atma daha var; hepsi birbirinden önemli diyen Bakan Şahin; fiziksel altyapıyı güçlendirmenin önemine değinerek; “Bilgi güçtür; iktidar yapar. Tarihi; imparatorlukları, Osmanlıyı bizansı Selçukluyu inceleyelim; döneminin bilgisini elinde tutanlar iktidar olmuştur, güç olmuştur, imparator olmuştur. Eğer biz bu ideallerle bu hedeflerle yola çıkıyorsak bilgiyi yönetmek durumundayız. İkinci temel atmayı da o yüzden çok önemsiyorum. Üçüncüsü de spor; o kadar önemli ki. Burada bizim çocuklarımızın hem bedenen, hem ruhen, hem de kafa olarak gelişmesi bakımından olmazsa olmazımız. Burada da altyapı ihtiyaçlarımızı gidermemiz gerekiyor; üniversiteyle olan işbirliklerimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz şu an Sayın Başbakanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımız İngiltere’de. Ve ilk kez şu anda biz, 181 sporcuyla olimpiyatlarda en yüksek sayıda sporcuyu gönderdiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Bunun da büyük bir miktarı paralimpik dediğimiz engelli çocuklarımızın yarışmasında; 64 tane engelli çocuğumuz bugün yarışıyor. İnşallah sayı bakımından çok iyi bir dönemi geçirirken bu sayı madalyalara dönecek. Oralardan altın ve gümüş madalyalar alıp da gelecekler. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Yıllardır ekiyoruz. Her alanda; sporda sanatta sanayide kültürde. Bu topraklar Çanakkale ruhuna yakışır şekilde güçlenecek, kalkınacak ve her yerde birinci sınıf olacağız” dedi.
Bakan Şahin açılış törenlerinde bir de müjde vererek okul öncesi eğitime de destek vereceklerini bildirdi. Bakan Şahin, “O yüzden size bugün ilk kez açıklayacağımız önemli bir çalışmayı da söylemek istiyorum. Biliyorsunuz yeni eğitim sistemimizde 4+4+4’te okul öncesi eğitimle ilgili kısımda biz Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü olarak artık şartlı nakil dediğimiz eğitim ve sağlık desteğine devam ederken okul öncesi eğitimi de destekleme kararı aldık” dedi.
Bakan Şahin, binaların temel atma törenlerini gerçekleştirdikten sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden ayrıldı.
[Kaynak: comu.edu.tr]
Yorumlar...
Henüz yorum yok...