Troya Çevre Derneği İki AB Projesi Uygulayacak

24 Temmuz 2012

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ulusal Ajans tarafından desteklenerek Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilecek olan 2 proje, Çanakkale’de Troya Çevre Derneği tarafından yürütülecek. Hayatboyu öğrenme programı çerçevesinde kabul edilen projeler, Troya Çevre Derneği’nin “İklim değişikliği ve Tarım” proje başlıkları altında gerçekleşecek. Projeler kapsamında 68.442 Avroluk bir bütçe kullanılacak.

Çanakkale’de kurulu olarak iklim değişikliği ve enerji verimliliği alanında çalışmalar yapan Troya Çevre Derneği, 68.442 Avro’luk destekle, iklim değişikliğinin etkileri ve tarımsal üretime yansımaları üzerine projeler gerçekleştirecek. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Oral Kaya projeler üzerine yaptığı açıklamada, “Çanakkale önümüzdeki iki yıl boyunca on Avrupa Birliği ülkesinin temsilcilerini ağırlayacak ve bu katılımlarda yerel tarım uygulamalarında iklim değişikliğine karşı önlemler üzerine çalışacak. Ayrıca kentimizden 15 kişi de bu ülkelerdeki uygulamaları yerinde gözlemleyecekler. İki farklı programa yazdığımız projelerde, Çanakkale için en önemli ekonomik sektör olan tarım üzerinde odaklanmaya çalıştık. Daha önce Avustralya Konsolosluğu’nun desteği ile İklim değişikliğinin tarıma etkilerinin azaltılması üzerine Çanakkale Ziraat Odası ortaklığında bir proje geliştirmiş idik. Şimdiki projelerimiz ile, elde ettiğimiz bilgi ve deneyimi yaygınlaştırıp daha kullanılır ve sonuç alıcı aşamalara taşımak istiyoruz. Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen projelerimizin birinde 12 arkadaşımız 8 farklı Avrupa ülkesini ziyaret edecek. Her ülkenin deneyimlerini alıp geliştirecek ve bunları raporlayacak. Bu ülkelerin temsilcileri de 2014 yılının Mart veya Nisan ayında Çanakkale’ye gelerek burada ziyaretlerde bulunacak ve ülkemizin tarım ve enerji konularındaki çalışmaları hakkında bilgi alacaklar. İkinci projemizde ise 6 kişi Polonya’ya 3’er haftalık dönemler için gidecekler ve burada yerel tarımsal deneyimleri araştırıp ülkemiz ile kıyaslayacak. Yine aynı şekilde Polonyalı konuklarımız da Çanakkale’ye gelerek buradaki yerel deneyimleri paylaşacaklar.” şeklinde konuştu.

Derneğin diğer çalışmaları hakkında da bilgi veren Kaya, ÇABİSAK derneği ile beraber bir Grundtvig programı projesinde ortak çalışarak, yetişkinlerin teknolojik ürünleri kullanarak kağıt tüketimini azaltmak üzere bir proje yürüttüklerini; bunun haricinde Çanakkale Ziraat Odası ile de Tarımsal uygulamaların geleceği ve yeni tarım uygulamalarını gerçekleştireceği 6 ortaklı Leonarda da Vinci projesi de gerçekleştireceklerini de ifade etti. Bu projelerin de Avrupa Komisyonu tarafından finanse edildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir