Hibe Fonları İçin Proje Yazma Eğitimleri Başlıyor

27 Ekim 2011

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın geliştirdiği ve hibe programlarına yönelik proje yazma becerisini geliştirmeyi hedefleyen, “Çanakkale İş Dünyasının Ticari Proje Kapasitesinin Stratejik Olarak Geliştirilmesi” adlı eğitim programının tanıtım toplantısı yapıldı.

Ana hedefi Çanakkale iş dünyasının ulusal ve uluslararası hibe fonlarına yönelik farkındalığı artırmak ve proje hazırlama kapasitesini geliştirmek olan “Çanakkale İş Dünyasının Ticari Proje Kapasitesinin Stratejik Olarak Geliştirilmesi” eğitim projesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2010 yılı Mali Kalkınma Destek Programı’na başvurmuş ve proje desteklenmeye hak kazanmıştı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Sema Sandal, bu proje Çanakkale’nin AB hibe fonlarından daha fazla yararlanması sağlanarak, Çanakkale’nin sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmasına destek olunmasının hedeflendiğini ifade etti.

Tanıtım toplantısında konuşan ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, Çanakkale’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin eğitim olduğunu belirterek, bu eğitim programının el yordamıyla iş yapan işletmelere çok büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, “Çanakkale’deki firmaları ikiye ayırabiliriz. Birinci grupta her türlü donamıma sahip İÇDAŞ, Akçansa, Dardanel, Doğtaş gibi ulusal ve uluslararası firmalar var. Ancak ikinci bir grup var ki, bunlar Çanakkale’de çok kalabalıklar; küçük KOBİ’ler, imalatçılar, ticaret erbabı gibi. Bunlar el yordamıyla iş yapmaya çalışıyorlar. Bunu aşmanın bir yolu var; eğitim. AB fonlarında ciddi oranda kaynaklar var ama proje üretmeyi bilmediğimiz için bu projelerden en az yararlanan ülke durumuna düştük. Bu projenin amacı ülke olarak bunlardan yararlanmamızı sağlamak. Umarım, bu eğitim sürecinden sonra, bu kaynaklardan yararlanmak için başvuru sayısı çok artar. Çünkü bu kaynaklar sermayesi olmayan işletmelere çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan Proje Koordinatör Yardımcısı Burak Gündoğan, bu toplantıyla eğitim programının duyurulmasını ve daha fazla katılımın sağlanmasını hedeflediklerini belirterek, “Eğitimler ile ilgili fonlara yönelik proje yazma becerisine sahip insan kaynağı potansiyelinin ve dolayısıyla Çanakkale’deki proje başvuru sayısının artmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu eğitimin sonunda, “gelin size proje yazalım” diyenler yerine kendi projenizi kendiniz yazacaksınız. Böylece projenizde daha fazla söz sahibi olacaksınız. Eğitimler 31 Ekim’de başlayacak ve 5 ay sürecek. 30 eğitim gününe 300 kişinin katılmasını hedefliyoruz” dedi.

Eğitimleri Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ABİGEM’in Trakya bürosundan uzmanların vereceğini ifade eden Burak Gündoğan, “Başvurularınızı “www.canakkaletso.org.tr/pdye” adresindeki web sitemizde de yapabileceğiniz gibi proje ile ilgili ayrıntılı bilgileri de bu sitede bulabilirsiniz. Eğitimleri saat 17.00’den sonra vereceğiz. Bundan amacımız da mesai saatlerinden sonra katılımın daha fazla olacağını düşünmemizdir” şeklinde konuştu.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir