Başkan Gökhan, Esenler Mahallesi’nde Kentliyle Bir Araya Geldi

20 Ekim 2011

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerden günümüze kadar geçen süreçte yaptığı çalışmaları ve yapacağı projeleri paylaşmak amacıyla Esenler Mahallesinde kentli ile buluştu.

Esenler Mahallesi’ndeki Muhtarın Kahvesi olarak bilinen kahvehanede gerçekleştirilen toplantıda yapılan altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel projelerden oluşan birçok konu başlığındaki çalışmalarını kentlilere aktaran Başkan Gökhan ardından katılımcıların önerilerini dinleyip soruları yanıtladı.

Başkan Gökhan bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada son seçimlerden bu yana görev süresinin 2,5 yılını doldurduğunu belirterek, “9 sene önce ilk göreve başladığım yıllarda Esenler Mahallesi’ne geldiğimizde o zamanlar da öncelikle alt yapıyı bitireceğimizi daha sonra üst yapıyı yapacağımızı söylemiştik. Yoğun çalışmaların ardından büyük ölçüde alt yapıyı tamamlayarak üst yapıya hız verdik. Alt yapısı biten yolların bir kısmını sıcak asfalt, bir kısmını ise sathi kaplama olarak yaptık. Sathi kaplama olan alanları da zamanla sıcak asfalt yaparak, çok uzun yıllar son şekliyle kullanılmasını sağlamış olacağız. Esenler Mahallesi’nde 78.552 metrekare sıcak asfalt, 139.589 sathi kaplama olmak üzere toplam 218.141 metrekare yol çalışmamız oldu. Esenler yeni gelişmekte olan ve hızla da büyüyen bir mahalle. Bildiğiniz gibi 60 metrelik yolumuzda çalışmalar devam ediyor. Bu yolu Çan yoluna bağlayarak kentimize yeni bir çevre yolu kazandırmış olacağız. Esenler Mahalleliler, bir diğer projemiz ile 4.650 metrekarelik alan üzerinde, 1.687 metrekare üstü kapalı 270 perondan oluşan ve Cumartesi günleri hizmet verecek olan semt pazarına Kasım ayı içerisinde kavuşacak” dedi.

Konuşmasında Özgürlük Parkı?na da değinen Başkan Gökhan, “Biliyorsunuz bu yaz Özgürlük Parkı içinde hizmet veren çay bahçesi çok büyük rağbet gördü ve burası mahallenin kordonu haline geldi. Ben de burayı gördükçe büyük mutluluk duyuyorum. Tabi sadece Özgürlük Parkı’nı değil diğer parkları da iyileştirmeye devam ediyoruz. Bu konuda önümüzdeki yıl daha hızlı olacağız. Bu arada geçen gün Özgürlük Parkı içerisinde Çanakkale Seramik Anı Eşya Üretim Merkezi’nin açılışını yaptık. Burada 24 kişi eğitim alacak ve böylelikle Çanakkale Seramiği’ni yaşatmış olacağız. Ayrıca seramik atölyesiyle buranın turist ilgi alanı haline gelmesini umuyoruz. Mehmet Kaptan Sokak’ı çift şerit haline getirmek için çalışıyoruz. Yine Esenler Mahallesi’nin kullanım alanı içerisinde olan Karacaören Kavşağı’ndaki çalışmalar ışık sisteminin kurulmasıyla birlikte tamamlanarak güvenli bir trafik akışı sağlanmış olacak” dedi.

Esenler Mahallesi’nde gerçekleşen ve planlanan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler veren Başkan Gökhan, sözlerine kent genelinde yürütülen çalışmalarla devam etti. Gökhan, “Bu yıl kordon boyumuzun Necip Paşa Camiinden Ziveriye Sokak’a kadar olan kısmını yaptık. Şu anda Ziveriye Sokaktan İskele Meydanı’na kadar olan alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İskele Meydanı’nın da bir Çanakkale Evi-Çarşısı projemiz var. Bu işin ihalesini de gerçekleştirdik. Onun da yapımına başlayacağız. Çarşı Caddesi, Yalı Caddesi gibi eski Çanakkale dediğimiz alanları da iyileştirerek insanların daha rahat gezebileceği alanlar haline getirdik. Şimdi Değirmenlik Sokak’ta çalışmalarımıza devam ediyoruz ve bu alanı da üst yapısıyla beraber iki ay içinde tamamlayacağız. Bu arada sözümüz olan “Gençlik ve Demokrasi Atölyemiz” ile ilgili eski İnönü Heykeli’nin oradaki alanı 4 yıldızlı otel yapılmak üzere kat karşılığı verdik. Otelin hemen yanına da Gençlik ve Demokrasi Atölyesi yapılacak. Böylelikle kentimiz önemli bir turistik tesis de kazanmış olacak” dedi.

Sarıçay Rıhtımı’nın D.S.İ tarafını bitirdiklerini ve o alandaki en önemli yatırımımız olan İnönü Köprüsü İhalesini de tamamladıklarını belirten Başkan Gökhan, “İnönü Köprüsü’nün tamamlanmasının ardından hiçbir yere sapmadan Barbaros Mahallesi’ne geçebileceğiz. Bu önemli yatırımların dışında, yıllarca atıl kalmış eski adıyla Spastik Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi’nin adını Ağır ve Orta Engelliler Rehabilitasyon Merkezi olarak değiştirdik. Çünkü sadece spastik özürlülere değil her türlü engelliye hizmet verebilecek üniteler yapılması söz konusu. Bu merkezin ihale hazırlıkları da ay başına kadar tamamlanmış olacak. Tabi bunun dışında başka projelerimiz de var. Fevzi Paşa Mahallesi’nde tarihi bir binayı restore ederek “Sosyal Yaşam Evi” haline dönüştürdük. Eski Er Hamamı’nı Seramik Müzesi yapacağız. Onun da ihalesini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.

Toplantı katılımcıların öneri ve sorularını Başkan Gökhan’la paylaşması ile sona erdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, beraberindeki Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte kentin birçok noktasında gerçekleştireceği bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarına devam edecek.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir