Daire Çevrimiçi Çanakkale Söyleşisi: “Yolculuk”

Daire Çevrimiçi Çanakkale Söyleşisi: “Yolculuk”
17 Nisan 2020
17:00
www.youtube.com/K2güncelsanatmerkezi
Söyleşi

K2 Çağdaş Sanat Derneği’nin koordinatörlüğünde yürütülen “Daire Konuk Sanatçı Programı” projesinin çevrimiçi söyleşi ve sunum serisi “Daire Çevrimiçi”, “Yolculuk” başlıklı canlı yayın ile devam ediyor.

Serinin bu etkinliğinde Çanakkale Konuk Sanatçı Programı katılımcı sanatçılarıyla, Nezaket Ekici’nin Çanakkale için kurguladığı “Şimdiden Geçmişe / Troya’dan Assos’a / Yolculuk – Yürüyüş / 120 km” projesi deneyimleri üzerinden canlı bir söyleşi gerçekleştirilecek. “Doğada Yürüyüş ve Devinme Günleri – Karantina Günleri, Hareket – Hareketsizlik, Doğanın Hafızası – Bedenin Hafızası, Dokunma, Temas Etme – Sosyal Mesafe, Canlı Performans – Çevrimiçi Performans” karşıtlıklarının Çanakkale Konuk Sanatçı Programı deneyimleri ile bugünün yaşam koşulları ekseninde irdeleneceği program 17 Mayıs 2020 Pazar günü saat 17:00 itibariyle www.youtube.com/K2güncelsanatmerkezi hesabından canlı olarak yayınlanacak.

Programda, 14-21 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenen Daire Çanakkale Konuk Sanatçı Programı’nın yürütücü sanatçısı Nezaket Ekici; konuk katılımcı sanatçılar Eda Sütunç, Gülçin Karaca ve İlke Şahin; katılımcı sanatçı Deniz Toka yer alıyor. K2 Çağdaş Sanat Derneği Başkanı Ayşegül Kurtel’in de katılım sağlayacağı canlı söyleşinin moderatörlüğünü, proje danışmanlarından Deniz Erbaş üstleniyor.

Türkiye’den Göçebe Akıl (NomadMind) Tasarım ve Sanat Uygulamaları Derneği, Troya Kültür Derneği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Slovenya’dan SCCA – Ljubljana Çağdaş Sanat Merkezi’nin ortaklığında yürütülen proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse ediliyor.

Çanakkale, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Nevşehir ve Sinop olmak üzere Türkiye’nin 9 ilinde uygulanan proje, konuk sanatçı programları aracılığıyla STK’lar ve kamu kurumları arasında ağ oluşturmayı amaçlıyor. Sanatçı programı metodolojisine yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi hedefleyen Daire’nin ilk evresinde, 9 ilde konuk sanatçı uygulamaları gerçekleştirildi ve devamında sanatçılar arasında bu deneyim üzerine güncel sanat odaklı fiziki ve çevrimiçi etkileşimlerle üretim süreçleri başladı. Bu süreçleri paylaşıma açmak adına, projenin uygulandığı illerdeki konuk sanatçı atölyelerine katılmış olan yürütücü, konuk ve katılımcı sanatçılar ile projenin il temsilcileri ve danışmanlarının da yer alacağı bir çevrimiçi deneyim paylaşımı serisi başlatılıyor. Projenin ayrıntıları için www.daire.org.tr adresli internet sitesi ziyaret edilebilir.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir