III. Uluslararası Şiir Gecesi Troia Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğiyle düzenlenen “III. Uluslararası Şiir Gecesi” Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uyg. ve Araş. Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ümit Eker, Uluslararası Öğrenci Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan, ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Enes Yaşar, misafirler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik Gineli Abdoulaye Diallo’nun Kuran’ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Etkinlikte konuşmaları sırasıyla, ÇOMÜ Uluslararası öğrenci Topluluğu Başkanı Mahad Hasan, ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Enes Yaşar, Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan, Uluslararası Öğrenci Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptı.
Uluslararası Öğrenci Topluluk Başkanı Mahad Hasan, ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu olarak düzenledikleri etkinlikte dünyanın her kültüründen şiirler sunacaklarını belirterek:
“Yeryüzünün kadim sesi olan şiir, duygu ve düşünceleri gönülden gönülle aktaran en önemli araçtır. Gönülden gönülle diyorum çünkü duyguların kaynağı gönüldür. Şiir dudaktan değil gönülden düşer. Bunun için bir büyük şair, “şiiri kulağınızla değil gönlünüzle dinleyin” diyordu. Bu akşam aynı duyguları paylaşarak tek yürek olmaya geldik. Bu topluluğu kurarken prensip edindiğimiz “biz bir milletiz” inancı ile geldik. Bu etkinlikte emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Enes Yaşar, düzenledikleri etkinliğin temel amacının, birlikte hareket etmek olduğunu ifade ederek; “ Öğrencilerimiz birlikte olmanın verdiği güçle gönül coğrafyalarımıza misafir olacaklar. Umarım keyif alırsınız” dedi.
Çanakkale Uluslararası Öğrenci Dernek Başkanı Ahmet Arıcan, 10 Aralık İnsan Hakları Gününe dikkat çekerek; “ Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki en temel hakkı olan can ve mal güvenliği, inanç ve ibadet özgürlüğü maalesef ayaklar altında. Şu yaşadığımız zaman diliminde, ortak yaşadığımız coğrafyada insanlık suçları işleniyor” dedi. Arıcan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu için dil, din, ırk ve mezhep farklılıklarının önemli olmadığını, önemli olanın birlik beraberlik oluğunu vurguladı.
“Yabancı dillerde okunacak şiirlerin anlamını gönülden dinleyerek anlayabiliriz” diyen Uluslararası Öğrenci Federasyon Başkanı Mehmet Ali Bolat ise şiirin bir gönül işi olduğunu söyleyerek dernek yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti.
Sizler Yabancı Değil, Uluslararası Öğrenci Değil, Bizim Öz Kardeşlerimizsiniz
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Sizler yabancı değil, uluslararası öğrenci değil, bizim öz kardeşlerimizsiniz” cümlesine vurgu yaparak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Yurtdışından gelen öğrenciler yabancı öğrenci, uluslararası öğrenci ve misafir öğrenci gibi isimlerle adlandırılır. Sizler yabancı değil ev sahibisiniz. Çünkü dedeleriniz bir asır önce Çanakkale’de bizlerle beraber, kardeşlerimiz olarak savaştılar. Sizlerde Çanakkale ruhunu anlamak için Çanakkale Şehitliğini gezin, ziyaret edin. Bu şehrin manevi değerlerini anlayın ve sahip çıkın.”
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat “Bu etkinlik vesilesi ile dünyanın dört bir yanından gelen siz kardeşlerimle toplu olarak ilk defa bir araya gelmiş oluyorum. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlik 14 farklı ülkeden öğrencinin şiir dinletisi ve ikramla sona erdi.
Yorumlar...
Henüz yorum yok...