GMKA 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı?nın İlk Sözleşmesi İmzalandı

18 Ağustos 2012

‘2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’nda desteklenmeye hak kazanan ilk proje için imzalar atıldı. ÇOMÜ’nün hazırladığı “Çanakkale Bölgesinin İstihdam, Yenilikçilik Ve Girişimcilik Kapasitesini Geliştirmeye Yönelik Teknopark Yerleşke İhtiyaçlarının Fizibilitesi” çalışması GMKA tarafından desteklenecek.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın destek mekanizmalarından biri olan Doğrudan Faaliyet Desteği Programı tarafından desteklenecek ilk proje için imzalar atıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı arasında imzalanan sözleşme ile ÇOMÜ tarafından Çanakkale’nin İstihdam, Yenilikçilik ve Girişimcilik kapasitesini geliştirmesine yönelik teknopark yerleşke ihtiyaçlarının fizibilitesi çalışması yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde ÇOMÜ’nün Terzioğlu Yerleşkesinde Teknopark kurulması için imzalanan protokolden sonra Ajansın verdiği Doğrudan Faaliyet Desteği, Çanakkale’de kurulacak teknoparkın faaliyete geçirilmesi için atılmış ilk büyük adım olarak gösteriliyor.

Bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmesine katkı yapacak faaliyet teklifi; Çanakkale’de kurulacak teknoparkın yerleşke fizibilitesinin yapılmasına yönelik bir çalışma olduğu belirtiliyor. Faaliyet teklifi kapsamında yürütülecek çalışmalar neticesinde Teknopark yerleşkesinde hangi firmaya ne kadar yer ayrılacağı, ne kadar laboratuvar ihtiyacının ve ne kadar ofis ihtiyacının olacağı, masrafların ve gelirlerin ne şekilde olacağının belirlenmesi bir takım öngörüler yer alacak.

Çanakkale’de üniversite-sanayi işbirliği desteklenecek
Çanakkale’de Üniversite?Sanayi işbirliğinin harekete geçirilmesi açısından etkin olacağı düşünülen çalışmanın; bilimsel araştırmaların uygulamaya ve üretime dönüştürülmesi açısından Güney Marmara Bölgesine faydalı olması bekleniyor.

Faaliyet teklifi kapsamında fizibilite çalışması yapılacak Teknoparkın gelecek dönemde Çanakkale ve çevre illerin AR-GE çalışmalarına ciddi bir çözüm sağlaması, üniversiteler ile üretim sektörleri arasında işbirliğinin artırılması, ülke sanayinin uluslararası rekabet edebilirlik gücünün artırılması, üretim maliyetlerinin düşürülmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere kavuşması açısından Çanakkale ve çevre illere fayda sağlanması planlanıyor.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir